Experienţe româneşti la salonul internaţional Pharmagora Paris-2012

Experienţe româneşti la salonul internaţional Pharmagora Paris-2012
În fiecare primăvară, de peste 25 de ani, la Paris se desfăşoară târgul internaţional destinat industriei farmaceutice, Pharmagora, un eveniment devenit deja o tradiţie şi un punct de reper pentru profesioniştii din domeniul farmaceutic din întreaga lume.

Evenimentul se desfăşoară la un nivel de organizare impecabil, are invitaţi de seamă şi aduce laolaltă entităţi reprezentative din sectorul de healthcare din toate colţurile Europei şi nu numai.

De ce o participare la Pharmagora? Răspunsul este cât se poate de clar atunci când intri în contact cu expozanţii: salonul este prilejul cel mai potrivit pentru a afla noutăţile din domeniu, pentru a încheia colaborări şi pentru a profita de schimbul intercultural de idei şi experienţe.

Farmacistul român în contact cu sistemul de sănătate vest-european - Impresii de călătorie

Anual, câteva zeci de mii de vizitatori trec pragul târgului pentru a întâlni sute de expozanţi: laboratoare farmaceutice, producători de medicamente şi dermato-cosmetice, furnizori de soluţii informatice şi accesorii dedicate industriei farmaceutice, echipamente, mobilier pentru farmacii, produse textile, asiguratori sau bănci ce oferă servicii dedicate profilului farma. Participanţii au ocazia să se adune şi să discute despre probleme de actualitate din domeniu, în cadrul conferinţelor şi workshop-urilor dedicate şi, bineînţeles, să creeze relaţii cu firmele prezente la standurile expoziţiei.

La ediţia din acest an a Pharmagora, desfăşurată în intervalul 24-26 martie, a participat şi o delegaţie din România, alcătuită din farmacişti şi reprezentanţi ai companiei Pharmec Healthcare Software, reuniţi la salon din dorinţa de a intra în contact cu comunitatea farmaceutică internaţională. Grupului Pharmec i s-a alăturat şi un invitat de seamă, Dl. Prof. Dumitru Lupuleasa, Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România.

Participarea la acest eveniment constituie o premieră atât pentru Pharmec, cât şi pentru invitaţii săi:

"O premieră interesanta! Am aflat foarte multe noutăţi din domeniu şi am fost impresionat de roboţii farmaceutici, de materialele şi modelele halatelor, de mobilier şi de reclamele luminoase; încă mai citesc materialele de la salon. Pe scurt, trebuie mers şi anul viitor!" Farmacist Ninel Amărioarei, jud. Iaşi.

Farmaciştii români participanţi la eveniment s-au declarat încântaţi de ceea ce au descoperit la expoziţie: fie că a fost vorba despre designul spectaculos al standurilor sau despre nivelul de informatizare al sistemului de sănătate din ţările occidentale - braţe robotizate care selectează medicamentele de pe raft (în funcţie de informaţiile completate de farmacist în calculator) şi le aduc la tejghea, automate cu produse ce nu necesită prescripţie medicală şi care pot fi achiziţionate oricând, de oriunde; despre echipamentele şi mobilierul farmaceutic care optimizează activitatea din farmacie sau despre aplicaţiile informatice care uşurează activitatea farmaciştilor, toate au fost impresionante şi au captat interesul vizitatorilor.

„Ceea ce a atras atenţia participanţilor a fost ingenioasa etalare a produselor, de la suplimentele alimentare până la produsele cosmetice, în concordanţă cu cerinţele pieţei farmaceutice actuale. În plus, această expoziţie a fost completată de informaţii de ultimă oră despre produse speciale care ne interesează pe noi ca specialişti, care ne permit să transmitem, la rândul nostru, clienţilor, date corecte.” Farmacist primar Anda Micu, jud. Dolj.

„A fost o foarte bună ocazie de a vedea noutăţile ce sunt pe piaţa farmaceutică în ceea ce priveşte organizarea şi gestionarea activităţii din farmacie, precum şi noutăţile apărute în domeniul produselor cosmetice şi dermatocosmetice. Am venit de la această manifestare cu idei noi, pe care sper sa le pot pune în practică în propria farmacie”. Farm. Edita Gritco, jud. Bihor.

Topul noutăţilor farmaceutice la Pharmagora

1. Automatul pentru farmacia 24/24h cu rafturi customizabile pe dimensiunea cutiilor de medicamente. Aparatul are geam antiefracţie şi poate fi dispus oriunde pentru acces permanent la medicamente care nu necesită prescripţie medicală sau parafarmaceutice.
2. Sistemul de depozitare a medicamentelor în vrac - sistem informatizat care ambalează şi etichetează produsul cu datele pacientului şi modul de administrare, fără ca farmacistul sa plece în depozit, având astfel mai mult timp pentru consilierea pacientului.
3. Sistemul de recepţie şi depozitare a cutiilor de medicamente în funcţie de data expirării şi lot. În momentul când farmacistul doreşte să elibereze un produs, sistemul, cu ajutorul softului, alege medicamentul cu termenul de expirare mai mic şi îl aduce la îndemâna farmacistului.
4. Aparatul care scote pastilele, comprimatele, tabletele din folie/ambalaj pentru a putea fi depozitate în vrac.
5. Dispozitive pentru citirea codului de bare şi inventariere.

Cele trei zile de expoziţie, de conferinţe şi dezbateri, au constituit un prilej de informare şi examinare amănunţită a domeniului farmaceutic actual. În plus, reprezentanţi de seamă ai industriei de profil şi-au prezentat punctele de vedere în ceea ce priveşte sănătatea, influenţa crizei economice asupra sectorului farmaceutic şi măsurile ce pot fi luate pentru a o depăşi, declarându-şi totodată sprijinul în găsirea celor mai bune soluţii pentru îmbunătăţirea sistemului.

„Aici s-au reunit parteneri din domeniul farmaceutic care şi-au propus să contribuie la crearea de oportunităţi atât pentru marile firme de medicamente cât şi pentru micile farmacii. Am apreciat, de asemenea, ideea vehiculată în cadrul întrunirilor, referitoare la păstrarea circuitului medicamentelor în farmacii. Cu toţii am fost de acord cu acest lucru, deoarece, profesionişti fiind, înţelegem pericolul unei hotărâri contrare”, a mai adăugat Farmacist primar Anda Micu, jud. Dolj.

Întâlnirea unor companii renumite, cu experienţă de zeci de ani în spate şi posibilitatea de a culege informaţii proaspete direct de la reprezentanţii acestora, constituie o oportunitate deosebită pentru farmaciştii cu viziune, de a schimba în bine sistemul, chiar pornind de la nivel local, pentru că Farmacistul, aşa cum o spune şi motto-ul Pharmagora, constituie un actor important al sistemului de sănătate („Le Pharmacien, acteur majeur du système de santé”).


Download comunicat FARMACIE - Conferinta Medic.ro Download fisier atasat comunicatului

"Experienţe româneşti la salonul internaţional Pharmagora Paris-2012" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:bogdan.barbu@pharmec.ro
Sursă:www.pharmec.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

CNAS sustine aplicarea diferentiata a taxei clawback

“Ministerul Sănătăţii și Casa Națională de Asigurări de Sănătate sunt preocupate să asigure accesul pacienților la tratamente cu cheltuieli cât mai mici în sistemul de asigurări sociale de sănătate(...) citeste mai departeStatul roman nu va plati niciun leu pentru deschiderea listei medicamentelor compensate

Deschiderea listei medicamentelor compensate nu va aduce cheltuieli suplimentare pentru bugetul statului. Noile medicamente pe care Ministerul Sănătății s-a angajat să le introducă la compensare în(...) citeste mai departeNegocierile privind taxa clawback au esuat

• Guvernul, reprezentat de Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor Publice, a respins orice propunere formulată de reprezentanții companiilor membre APMGR, ignorând efectele economice și(...) citeste mai departeProducatorii de medicamente generice propun masuri pentru scaderea cheltuielilor cu medicamente ale(...)

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), asociaţie care reprezintă interesele principalilor investitori de resort prezenţi pe piaţa românească, propune autorităţilor o(...) citeste mai departePharma Forum Cluj, 7-8 noiembrie 2012

Pharma Business Solutions organizează sub patronajul Colegiului Farmaciştilor din România o nouă ediţie a conferinţei Pharma Forum care va avea loc în Cluj, la Hotel Golden Tulip, Sala Cupola, în(...) citeste mai departe