Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) are un nou board

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) are un nou board
Un nou board ARPIM a fost ales în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei şi va funcţiona sub conducerea preşedintelui, Călin Gălăşeanu, Country Manager Bristol Myers Squibb, acesta primind un nou mandat din partea membrilor.

Obiectivul noului board este asigurarea accesului pacienţilor români la medicamente de ultimă generaţie în condiţiile unei finanţări corecte a sistemului sanitar. De asemenea, noul board îşi propune continuarea procesului de consolidare a relaţiei cu autorităţile şi cu ceilalţi parteneri din Sănătate, pentru un sistem sanitar performant care să răspundă nevoilor reale ale pacienţilor.

,,Una dintre problemele majore ale sistemului de sănătate o reprezintă decalajul foarte mare, de aproximativ 1 miliard de RON, dintre nevoile de tratament ale pacienţilor români şi bugetul alocat sănătăţii. Mai mult, România alocă sub 4% din PIB-ul sănătăţii, în condiţiile în care media europeană este de 6,5%, iar pentru medicamente, bugetul alocat este de 164 EUR/capita, aproximativ de două ori mai puţin decât nivelul mediu european de 349 EUR/capita. Sănătatea României are nevoie de o finanţare corectă şi conform cu realitatea pacienţilor. Sperăm ca anul 2015 să aducă o alocare de cel puţin 5% din PIB pentru că doar aşa, pacienţii români vor putea ajunge, treptat, să beneficieze de aceleaşi condiţii de tratament ca cei europeni”, a declarat Dr. Călin Gălăşeanu, preşedintele ARPIM.

În ceea ce priveşte noul board ARPIM, Elena Mitova, Director General Novartis România şi Mihail Briciu, Director General Novo Nordisk ocupă cele două funcţii de Vicepreşedinte.

Din componența noului board ARPIM mai fac parte:
- Luana Ionaşcu, membru - Director General Ipsen România
- Nolan Townsend, membru – Director General Pfizer România
- Adrian Grecu, membru - Director General Abbott România
- Fabrizio Giombini – Director General MSD România

Despre ARPIM
Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) este organizația care susține obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente originale, prezente în România. Acestea realizează împreună peste 70% din valoarea pieței farmaceutice românești. Membrii ARPIM investesc permanent în cercetare și dezvoltare, cu scopul de a le oferi pacienților medicamente originale și inovatoare, care salvează anual mii de vieți. Principalul obiectiv al asociației este creșterea accesului pacienților la medicamente, ameliorarea calității vieții pacienților și implicit creșterea speranței de viață a românilor.

ARPIM este afiliată la Federația Europeană a Industriei Farmaceutice (EFPIA) – organizația europeană care reunește cele mai importante companii farmaceutice internaționale, recunoscute datorită rezultatelor la nivelul comunității științifice internaționale.


"Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) are un nou board" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume: Alina MARCU
Email:alina.marcu@imagepr.ro
Telefon: 0755012448

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

APMGR a adoptat un Cod de Conduita Etica privind promovarea medicamentelor eliberate pe baza de(...)

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), asociaţie care reprezintă interesele principalilor investitori de resort prezenţi pe piaţa românească, a adoptat, marți, 19(...) citeste mai departeAPMGR: Propunerile Ministerului Sanatatii privind taxa clawback si modul de calcul al pretului(...)

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) atrage atenția asupra efectelor sociale și economice deosebit de grave pe care adoptarea propunerilor privind taxa clawback și(...) citeste mai departePeste 1,2 miliarde de RON diferenta intre bugetul alocat si nevoile de tratament ale pacientilor

Sănătatea se confruntă în acest moment cu o diferenţă de 1,25 miliarde de RON între bugetul alocat medicamentelor şi nevoile reale de tratament ale pacienţilor români. Bugetul alocat medicamentelor(...) citeste mai departeAPMGR: noul guvern trebuie sa introduca de urgenta calculul diferentiat al taxei clawback pentru(...)

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) cere guvernului introducerea imediată a calculului diferențiat al taxei clawback pentru evitarea dispariției de pe piață a unor(...) citeste mai departePharma Forum Timişoara, 16-17 februarie 2012

Pharma Business Solutions organizează sub patronajul Colegiului Farmaciştilor din România o nouă ediţie a conferinţei Pharma Forum care va avea loc în Timişoara, la Centrul Regional de Afaceri al(...) citeste mai departe