Ziua medicului de familie sarbatorita in cadrul Spitalului Providenta

Ziua medicului de familie sarbatorita in cadrul Spitalului Providenta
Marți, 19 mai 2015, Spitalul Providența a fost gazda unei întâlniri dedicate medicilor de familie, colaboratori și parteneri ai unității medicale. Evenimentul a marcat Ziua Medicului de Familie, sărbătorită la nivel internațional pe 19 mai, dată care a fost stabilită în 2010 de către WONCA (World Organization of Family Doctors).

La întâlnirea organizată de Spitalul Providența au fost prezenți dr. Dana-Doina Danifeld, dr. Adriana-Georgeta Nisioiu, dr. Elena Pătrașcu, dr. Mircea Pleșca, dr. Mihaela Poeană, dr. Dana Radu, dr. Ivona-Agnes Săpunaru, dr. Elena Turliuc și dr. Gabriela-Adina Zmeu și părintele Ioan Şerban, fost consilier pe activitate medicală în cadrul Sectorului pentru activităţi social-medicale al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Oaspeții au fost întâmpinați cu căldură de echipa medicală condusă de Marinel Talpeș, managerul spitalului, care a ținut să mulțumească și să felicite participanții în această zi specială: “Suntem onorați că ați acceptat invitația noastră și vă mulțumim pentru efortul pe care îl depuneți pentru a avea o societate mai sănătoasă. Cred că rolul dumneavostră este foarte important deoarece prin trierea, rezolvarea sau direcționarea cazurilor către specialiști contribuiți la prevenția multor boli și chiar la salvarea unor vieți”.

Dr. Eugen Gazzi, medic specialist medicină internă în cadrul spitalului Providența, a salutat cu entuziasm inițiativa acestei întâlniri în care a avut ocazia să cunoscă o parte din medicii de familie.

“Pentru mine este prima dată când particip la o astfel de întâlnire. M-a bucurat mult inițiativa conducerii de a invita medicii de familie într-o discuție liberă cu specialitățile integrate ale spitalului. Este necesar să îmbunătățim comunicarea dintre specialitățile medico-chirurgicale și medicii de familie, să găsim soluții concrete de colaborare pentru a asigura un act medical cât mai de calitate pentru pacient”, a spus dr. Eugen Gazzi.

În cadrul întâlnirii a avut loc și un tur de vizitare al spitalului, prilej cu care medicii au descoperit dotările moderne ale secției de recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie dar și investițiile realizate pentru laboratorul de investigații gastroenterologice. Trusa de polipectomie, linia de videoendoscopie, o nouă formă de laserterapie sau masa de elongație sunt doar câteva din dotările care au atras atenția vizitatorilor care au apreciat modul profesionalist în care se desfășoară serviciile medicale. De asemenea, sălile de operații ale specialităților de oftalmologie și chirurgie generală au surprins prin aparatura modernă și confortul actul medical.

„Colaborez de mult timp cu spitalul, pacienții se întorc mereu foarte mulțumiți, însă eu nu am avut ocazia să îl vizitez. Consider că astfel de evenimente sunt foarte importante pentru a ne cunoște colegii, pentru a schimba impresii și a primi răspunsuri la anumite întrebări pe care le avem” a declarat unul din participanți.

Spitalul Providența, alături de medicina de familie, lucrează împreună la vindecarea pacientului pe toate planurile: atât prin tratarea bolilor trupești, dar și prin grija acordată sufletului, căci doar așa vindecarea poate fi completă. “La nivel spiritual, preotul și psihologul spitalului conlucrează cu pacientul și îl ajută să înțeleagă că boala nu înseamnă doar suferință, că nu este o pedeapsă, ci este un mijloc de întâlnire cu Dumnezeu”, a fost mesajul preotului capelar Cătălin Puiu.

“Este minunat că a avut loc o asemenea întâlnire cu scopul de a îmbunătăți calitatea actului medical, atât în cabinetul nostru de medicină de familie, cât și în cabinetele din cadrul Spitalului Providența. Ne-am ascultat reciproc problemele cu care ne-am confruntat și ne-am gândit împreună la soluții care să faciliteze comunicarea dintre medicului de familie și medicul de alte specialități”, a menționat dr. Dimitriu Nicoleta, medic de familie în cadrul Spitalului Providența.


Download comunicat MEDICINĂ DE FAMILIE - Download fisier atasat comunicatului

"Ziua medicului de familie sarbatorita in cadrul Spitalului Providenta" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Roxana Pasalau
Telefon:0766.092.214

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinta regionala de Medicina Familiei si Forumul International EURIPA

Societatea Nationala de medicina Familiei (SNMF) organizeaza in perioada 12 – 14 mai 2011 la Sinaia, la Hotelul Mara, Conferinta regionala de Medicina Familiei si Forumul International EURIPA (a(...) citeste mai departe



A cincea editie a Conferintei Medical Forum Bucuresti, 10-11 mai 2012

A cincea ediție a Conferinței Medical Forum București se va desfășura în perioada 10 - 11 mai 2012, la Hotel Ramada Parc, Sala Terra Grand Ballroom și este organizată de ”mf-ziarul(...) citeste mai departe



Conflictul dintre CNAS si medicii de familie continua

FNPMF şi SNMF au răspuns invitaţiei CNAS de a purta discuţii pe marginea proiectului de norme la Contractul Cadru pentru anii 2011-2012, în datat de 25 februarie 2011. citeste mai departe



Medicul de familie - o interfata intre pacient si medicii de alte specialitati

Compania de comunicare medicală Houston NPA a organizat în perioada 19-21 iunie 2015, la Poiana Brașov -Ana Hotels, ediția a X-a a simpozionului EMC PRACTIC MF, dedicat medicilor de familie din(...) citeste mai departe



Urgemed 3 – Ghidurile de diagnostic si tratament: intre medicul de familie si spital

Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti organizeaza cursul Urgemed 3 – Ghidurile de diagnostic si tratament: intre medicul de familie si spital, in perioada 16- 17 iunie 2011 la Hotel Marriott in(...) citeste mai departe