In noiembrie, Clujul devine centrul discutiilor pe tema bolii Parkinson

In noiembrie, Clujul devine centrul discutiilor pe tema bolii Parkinson
Pacienții cu boala Parkinson și apropiații lor sunt așteptați în perioada 8-9 noiembrie 2013 la Hotel Premier, Cluj-Napoca, pentru a lua parte la cea de-a IV-a ediție a conferinței naționale „Abordarea integrată a bolii Parkinson”. La manifestare sunt, de asemenea, invitați neurologii, neurochirurgii, medicii de familie și colegii lor din specialități precum recuperarea medicală, kinetoterapia, psihiatria, psihologia, geriatria, urologia sau nutriția.

Evenimentul este organizat de Houston NPA pentru Asociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson din România, sub egida Societății de Neurologie din România. Partenerii științifici în desfășurarea conferinței sunt Societatea Română de Neuroreabilitare, Colegiul Medicilor din România și Federația Română de Kinetoterapie. Programul conferinței a fost creditat cu 8 puncte EMC pentru medici și 10 puncte EFC pentru farmaciști.

Teme de maximă actualitate pentru pacienți și specialiști
Pe agenda evenimentului se află subiecte stringente din sfera diagnosticării, tratării și monitorizării pacienților cu boala Parkinson. Tematica urmărește atât definirea tabloului clinic al maladiei (simptomele motorii și non-motorii, tulburările cognitive) cât și analiza opțiunilor terapeutice disponibile, a principiilor de recuperare neuromotorie și a terapiilor complementare (terapia ocupațională, rolul adaptării dietei și beneficiile psihoterapiei).

Noutatea ediției o reprezintă simpozionul-satelit programat sâmbătă, 9 noiembrie și adresat exclusiv specialiștilor. Cu acest prilej vor fi scoase în evidență o serie de noutăți științifice și aspecte profund specializate în managementul bolii Parkinson: stimularea cerebrală profundă, terapia cu celule stem, managementul fazelor avansate ale afecțiunii și tulburările de control ale impulsului la pacientul cu boala Parkinson.

„Avem încredere că temele expuse în cadrul acestei conferințe sunt cele de care pacienții au nevoie pentru a face față cu succes provocărilor impuse zi de zi de această afecțiune și sperăm ca informația prezentată să le permită apropiaților lor și medicilor să îi sprijine în lupta cu boala. Grație eforturilor depuse de Asociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson și de Houston NPA, s-au înregistrat progrese importante în ceea ce privește accesul la tratament al persoanelor cu boala Parkinson în România. Mai sunt însă multe de făcut și este nevoie ca aceste aspecte să fie discutate împreună cu pacienții, reprezentanții Societății de Neurologie, reprezentanții autorităților locale din domeniul sanitar, într-un cadru care să încurajeze colaborarea și identificarea de soluții comune” a declarat Dan Răican, președintele Asociației de Luptă împotriva Bolii Parkinson.

Lectori de elită vor asigura nivelul științific înalt al manifestării

Programul științific al manifestării este coordonat de Prof. Univ. dr. Dafin Mureșanu, Președintele Societății de Neurologie din România, Președintele Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității din România și Șeful Departamentului de Neuroștiințe al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Alături de prof. univ. dr. Dafin Mureșanu vor lua cuvântul în plen lectori de elită, cu experiență în studiul și managementul bolii Parkinson. Este vorba de Prof. univ. dr. Lăcrămioara Perju-Dumbravă (Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj), Prof. dr. Daniel David (UMF Cluj-Napoca), Prof. dr. Angelo Bulboacă (Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca), Dr. Camelia Căpușan (medic primar neurologie, Cluj-Napoca), Șef lucrări dr. Jozsef Szasz (Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș), Șef lucrări dr. Dan Fărcaș (medic primar cardiologie, UMF Târgu-Mureș), Dr. Amalia Ene (medic primar neurologie, Spitalul Universitar de Urgență București), Asist. univ. dr. Ana-Maria Bumbea (medic primar recuperare medicală, UMF Craiova), Dr. Jan Ciurea (medic primar neurochirurgie, Spitalul Clinic Bagdasar-Arseni), Emilia Groza (președintele CAS Cluj) și Dr. Nicoleta Molnar (Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj).

Intrare liberă pentru pacienți și rudele acestora

Pacienții, rudele și prietenii lor beneficiază de acces gratuit la lucrările conferinței (exceptând simpozionul deschis exclusiv specialiștilor). Pentru specialiști, taxele de participare sunt de 100 lei pentru medici, psihologi și farmaciști, respectiv 60 de lei pentru rezidenți, asistenți medicali și de farmacie. Taxa acoperă accesul la lucrările conferinței, cina festivă, diploma de participare, creditele EMC/EFC, mapa evenimentului. Pentru detalii legate de program și de înscriere: daniela.popescu@houston.ro, 0756.030.316.


"In noiembrie, Clujul devine centrul discutiilor pe tema bolii Parkinson" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alexandra Nistoroiu
Email:alexandra.nistoroiu@houston.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

S-a infiintat Consiliul Roman al Creierului

In data de 8 februarie 2011 a avut loc la sediul Societatii Nationale de Neurostiinte intalnirea de constiuire a European Brain Council – Romania (Consiliul Roman al Creierului). citeste mai departeS-a infiintat in Sighisoara prima asociatie a pacientilor cu distonie - Asociatia Children’s Joy

V-ați întrebat vreodată cum e să vreți să pășiți înainte și să nu puteți pentru că aveți spasme musculare involuntare? Sau să vreți să întoarceți capul într-o parte și să trebuiască să vi-l tineți cu(...) citeste mai departeRoNeuro Brain Days - Poate fi oprita imbatranirea prematura a creierului?

Poate fi oprită îmbătrănirea prematură a creierului? Care este vârsta de la care creierul uman îmbătrâneşte în mod natural? Poate fi creierul uman regenerat? Îmbătrânirea organismului ţine de modul(...) citeste mai departeCAZ CLINIC

CAZ CLINIC Femeie 20 ani iunie 2011 ora 4:20 Intr-un Spital din Capitala. Pacienta, de 20 ani, studenta, este adusa de la un Spital din provincie, cu ambulanta, cu personal medical insotitor(...) citeste mai departeConferinta de presa: Tulburarile cognitive si dementa

Milioane de oameni din întreaga lume sunt victime ale tulburărilor cognitive generate fie de traumatisme cranio cerebrale, fie de accidente vasculare cerebrale, fie de anumite afecţiuni dezvoltate în(...) citeste mai departe