Biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale. Curs introductiv, teoretic si practic. 18-19 iunie 2016, Cluj-Napoca

Biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale. Curs introductiv, teoretic si practic. 18-19 iunie 2016, Cluj-Napoca
Aproximativ 10.000 de paşi ar trebuie făcuţi zilnic. Aceasta este recomandarea specialiştilor pentru o formă fizică bună şi un stil de viaţă sănătos. Când aceşti paşi nu sunt însă făcuţi corect din cauza afecţiunilor picioarelor, mersul ne poate face mai mult rău decât bine.

Asociaţia de Podiatrie subliniază grija ce trebuie acordată evaluării structurii piciorului pentru identificarea defectelor şi disfuncţiilor de mişcare şi organizează sub umbrela ei, Cursul de bază în biomecanica piciorului şi metode de tratament cu orteze funcţionale.

Dedicat fizioterapeuţilor studenţi şi absolvenţi de Medicină, Balneofiziokinetoterapie (BKFT), medicilor interesați de îngrijirea piciorului, dar şi asistentelor medicale, cursul se va desfăşura în zilele de 18 şi 19 iunie 2016, la Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.

„Deviza noastră este Păşeşte cu încredere!, iar pentru a ajunge la acest deziderat trebuie să ne cunoaştem foarte bine piciorul, structura lui, defectele sau leziunile de suprasolicitare. Avem nevoie de informare corectă şi o bună pregătire profesională, iar acest curs de biomecanica piciorului este nu doar util, ba chiar necesar pentru practicieni, pentru a asigura o îngrijire corespunzătoare a persoanelor care se confruntă cu probleme din sfera biomecanicii piciorului”, a declarat dr. Norina Gâvan, Preşedintele Asociaţiei de Podiatrie.

Cursul introductiv cuprinde atât o importantă componentă teoretică, cât şi una practică. În ceea ce priveşte tematica abordată, aceasta vizează:

• Relaţia dintre deformităţile de origine biomecanică şi cele mai comune leziuni/patologii
• Biomecanica mişcării articulaţiei subtalare
• Poziţionarea neutră a articulaţiei subtalare
• Prezentarea și poziţionarea susţinătorilor; tehnica aplicării wedge-accesoriilor
• Analiza mersului
• Mecanica mişcării antepiciorului
• Poziţionarea neutră a antepiciorului şi măsurătorii
• Evaluarea şi diagnosticul deformităţilor antepiciorului
• Modelarea susţinătorilor şi poziţionare – workshop

Lectorul cursului va fi FKT. MT. Iulia Drăgoi, alături de lectorul invitat Ing. Dr. Daniel Petcu.

Cursul este organizat ştiinţific sub patronatul Asociaţiei de Podiatrie şi susţinut de Asociația Studenților și Absolvenților Fizioterapeuți din Cluj (ASAFC), în parteneriat cu Fast Fizio School şi Vasyli Medical România.

Detalii despre înregistrarea la acest curs pot fi obținute trimițând o solicitare la adresa: masteriuliadragoi@yahoo.com.

Asociația de Podiatrie sprijină dezvoltarea podiatriei în România și crearea meseriei de podiatru în țara noastră. Competențele specialistul podiatru includ tratarea multiplelor probleme la nivelul picioarelor de la cele de biomecanică, până la piciorul atletului, monturi, calusuri, bătături, unghii încarnate, infecții fungice la nivelul pielii și unghiilor sau cele asociate diabetului – piciorul diabetic. În acest sens, Asociația de Podiatrie susține pregătirea asistenților medicali pentru a se specializa sau a obține competențe în podiatrie, prin implementarea de programe educaționale dezvoltate în cadrul Grupului Internațional de Lucru pentru Piciorul Diabetic al Federației Internaționale de Diabet.

PR&Comunicare: Sănătatea Press Group – Expertul tău în comunicare pe domeniul medical


Download comunicat ORTOPEDIE - Download fisier atasat comunicatului

"Biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale. Curs introductiv, teoretic si practic. 18-19 iunie 2016, Cluj-Napoca" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Ana Maria Cizmaș
Email:proiecte@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.105

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Proteza mioelectrică oferită de Centrul Ortopedica, sprijinul de care ai nevoie!

Centrul Ortopedica, unul dintre cei mai importanți furnizori de produse medicale din România, vine în sprijinul persoanele care au suferit amputaţii ale membrului superior cu produse realizate(...) citeste mai departeOrteze de genunchi de calitate superioară

Centrul Ortopedica, cel mai important furnizor de dispozitive medicale din România, vine în sprijinul persoanelor care suferă de diferite afecţiuni ale genunchiului, prin ortezele de genunchi(...) citeste mai departePeste 50% dintre persoanele care au efectuat testul de osteodensitometrie au fost identificate cu(...)

La finalul campaniei gratuite de testări pentru depistarea riscului de osteoporoză, desfasurată în perioada 24 septembrie – 22 octombrie 2012., sub umbrela „Împreună pentru viață,(...) citeste mai departeRecuperare medicala sportiva – un concept nou de terapie prin sport ce imbină antrenamentul(...)

- în premieră în România, la Centrul de Recuperare Medicală Sportivă al clinicii Provita – Diagnostic și tratament - soluții pentru pacienți cu diverse afecțiuni, sportivi amatori sau(...) citeste mai departeARTOP 2014: Al VII-lea Congres National al Asociatiei Romane a Traumatologilor si Ortopezilor(...)

Între 12 și 13 noiembrie 2014, se va desfășura la Hotel Marriott din Bucureşti cel de-al şaptelea Congres Naţional al Asociaţiei Române a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatri - ARTOP(...) citeste mai departe