Conferinta Nationala de Pediatrie - Ghiduri si Protocoale in Pediatrie

Conferinta Nationala de Pediatrie - Ghiduri si Protocoale in Pediatrie
Conferinta Nationala de Pediatrie – Ghiduri si Protocoale in Pediatrie se va desfasura in perioada 21 - 24 martie 2012, la Bucuresti, la Crystal Palace Ballrooms

TEMELE Conferintei / Sectiuni

1. CARDIOLOGIE PEDIATRICA
2. GASTROENTEROLOGIE SI HEPATOLOGIE PEDIATRICA
3. PNEUMOLOGIE SI ALERGOLOGIE
4. BOLI INFECTIOASE SI VACCINOLOGIE
5. IMUNOLOGIE
6. NEFROLOGIE PEDIATRICA
7. ENDOCRINOLOGIE PEDIATRICA
8. HEMATOLOGIE SI ONCOLOGIE PEDIATRICA
9. URGENTE, TOXICOLOGIE
10. BOLI DE NUTRITIE SI DIABET ZAHARAT
11. GENETICA SI BOLI DE METABOLISM
12. REUMATOLOGIE PEDIATRICA
13. NEUROLOGIE SI PSIHIATRIE PEDIATRICA
14. PROFILAXIE SI PREVENTIE
15. VARIA (sectiune rezidenti)

Programul Stiintific va cuprinde urmatoarele sectiuni:
1. Conferinte
2. Comunicari orale
3. Poster

1. Conferintele vor aborda teme de larg interes pentru practica, precum si aspecte de actualitate din aria patologiei copilului si vor fi sustinute de personalitati de prestigiu din domeniul pediatriei.
2. La sectiunile Comunicari orale si Poster vor fi prezentate studii clinice si experimentale din domeniul pediatriei. Va fi incurajata participarea medicilor tineri, doctori in medicina sau doctoranzi, precum si alti medici angajati in echipe de cercetare medicala.

Nota: Dupa vizionarea Posterelor, autorii vor sustine o scurta prezentare, de 2-3 minute, cu continutul lucrarii stiintifice in fata Comisiei de jurizare.

In cadrul lucrarilor Conferintei Nationale se va prezenta, printre alte teme, necesitatea continuarii activitatii de elaborare de Ghiduri de Diagnostic si Tratament, actualizarea celor existente si implementarea acestora.


Download comunicat PEDIATRIE - Download fisier atasat comunicatului

"Conferinta Nationala de Pediatrie - Ghiduri si Protocoale in Pediatrie" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:info@cnped2012.ro
Sursă:http://cnped2012.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

The 3rd East-European and Mediterranean Teaching Course on Pediatric Infectious Diseases

The 3rd East-European and Mediterranean Teaching Course on Pediatric Infectious Diseases and 4rd European Society of Pediatric Infectious Diseases (ESPID) Teaching Course va avea loc in perioada(...) citeste mai departeLa TVR 1, Cristina Spatar este invitata emisiunii Bebe magia

Sâmbătă dimineaţă, Camelia Csiki vă propune, la TVR 1, o nouă ediţie a emisiunii Bebe magia. Cunoscută ca regina R&B, Cristina Spătar, aşteaptă ca dar de An Nou un frăţior sau o surioară pentru(...) citeste mai departeSocietatea Romana de Pediatrie trage un semnal de alarma privind cresterea incidentei bolilor(...)

Odată cu începerea grădinițelor și a școlii, Societatea Română de Pediatrie trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea incidenței bolilor infecțioase, extrem de contagioase și răspândite la(...) citeste mai departeSocietatea Romana de Pediatrie atrage atentia ca rata de vaccinare a copiilor in Romania este sub(...)

• În cadrul campaniei “Să protejăm împreună copilăria”, Societatea Română de Pediatrie (SRPED) marchează Săptămâna Europeană a Vaccinării (22-27 aprilie) și trage un semnal de alarmă: acoperirea(...) citeste mai departeConditiile socio-economice nefavorabile - factori de risc pentru excesul in greutate si obezitatea(...)

Fundaţia PRAIS, iniţiatorul mişcării naţionale „Şi eu trăiesc sănătos! – SETS”, implementează în România pe o perioadă de trei ani, proiectul pan-european EPHE „EPODE pentru Promovarea Egalităţii în(...) citeste mai departe