Apel al Societatii Romane de Pediatrie: Ajuta copiii spitalizati de sarbatori

Apel al Societatii Romane de Pediatrie: Ajuta copiii spitalizati de sarbatori
În pragul sărbătorilor de iarnă, Societatea Română de Pediatrie inițiază în cadrul campaniei “Să protejăm împreună copilăria” o acțiune menită să atragă atenția asupra numărului mare de copii și familii care nu-și vor putea petrece Crăciunul în jurul bradului, ci în salonul de spital. Din păcate, Societatea Română de Pediatrie semnalează că unele dintre bolile care cauzează spitalizarea celor mici ar putea fi prevenite prin metode simple, evitându-se astfel suferința copiilor și a familiilor acestora.

Specialiștii pediatri menționează că una dintre cele mai frecvente boli la copii, în sezonul rece, este infecția cu rotavirus, care duce la spitalizare timp de 6 zile în medie, sub tratament cu perfuzii. Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că 36% din internările pentru boli diareice la copiii de până în 5 ani sunt cauzate de infecția cu rotavirus, iar perioada de internare este mai mare decât la alte boli diareice. Și totuși, infecția cu rotavirus la copii poate fi prevenită prin vaccinare.

Pentru a fi alături de copiii nevoiți să își petreacă sărbătorile în pătuțul de spital și nu în jurul bradului de Crăciun, Societatea Română de Pediatrie lansează un apel de implicare. Pentru 10 share-uri la apelul de pe acest link, SRPED va dărui câte un ursuleț de pluș unui copil internat de sărbători în spitalele din București.

Acțiunea va avea loc pe 21 decembrie, cu Spitalul Clinic pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, primul spital pediatric din țară, unde circa 250 de copii sunt spitalizați în perioada sărbătorilor de Crăciun. Prin distribuirea mesajului, Societatea Română de Pediatrie urmărește de asemenea să informeze părinții asupra pericolelor cauzate de rotavirus, o boală prevenibilă prin vaccinare, pentru a împiedica alți copii să ajungă în spital din cauza acestei boli.

Până pe 21 decembrie, pe pagina de Facebook a campaniei www.facebook.com/protejamcopilaria si pe website-ul campaniei http://www.protejamcopilaria.ro/home/ajuta-un-copil-cu-rotavirus/, părinții pot ajuta Societatea Română de Pediatrie să aducă un zâmbet micuților internați și familiilor acestora și să le fie alături printr-un gest simbolic.

Totodată, SRPED avertizează că în lunile friguroase de iarnă, incidența rotavirusului crește semnificativ, deoarece temperaturile scăzute favorizează supraviețuirea și răspândirea acestui virus în mediul înconjurător. Rotavirusul este o boală extrem de contagioasă, care afectează 95% dintre copii, până la vârsta de 5 ani. Această boală se tratează doar în spital și în unele cazuri, mai ales la vârste mici, poate produce complicații severe. Conform OMS, copiii sub 5 ani, dar în special cei cu vârsta între 6 luni și 2 ani sunt cei mai vulnerabili la această boală, care face peste 500.000 de victime în rândul copiilor, în fiecare an. Societatea Română de Pediatrie recomandă vaccinarea ca fiind cea mai eficientă metodă de prevenție împotriva rotavirusului.

Află mai multe despre rotavirus pe http://www.protejamcopilaria.ro/rotavirus/ și urmărind campania "Să protejăm împreună copilăria" a Societății Române de Pediatrie. În cadrul site-ului, părinții au la dispoziție o secțiune de întrebari, unde vor primi răspuns din partea specialiștilor Societății Române de Pediatrie (intreaba@protejamcopilaria.ro).


Download comunicat PEDIATRIE - Download fisier atasat comunicatului

"Apel al Societatii Romane de Pediatrie: Ajuta copiii spitalizati de sarbatori" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Daniela Spiridonescu
Email:daniela.spiridonescu@pr.gmp.ro
Telefon:0740.038.544

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Campanie de consultatii gratuite pentru copii cu probleme de greutate

Cluj-Napoca, 26 noiembrie 2010 - Campania de consultatii gratuite "Copil Sanatos" se adreseaza tuturor copiilor cu varsta intre 0 si 15 ani si este lansata in contextul in care Romania ocupa deja(...) citeste mai departeInvitatie de presa – Dreptul la fericire, eveniment dedicat Zilei Internationale a Sindromului Down

București, 17 martie 2015. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) alături de Plaza România și Fundația DentalMed vă invită joi, 19 martie, începând cu ora 18:00 la(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii va ajuta la rezolvarea cazului copiilor abandonati in sectia de pediatrie a(...)

Ministerul Sănătății a luat legătura cu conducerea Direcției de Sănătate Publică Buzău pentru a ajuta la verificarea și rezolvarea cazului copiilor abandonați în secția de pediatrie a Spitalului(...) citeste mai departeDoneaza timp pentru viata copiilor nascuti prematur

Campania Grijă pentru Copii, desfășurată de Dorna în parteneriat cu organizația Salvați Copiii România, intră în cel de-al patrulea an de existență. Cu susținerea Simonei Halep, proiectul le(...) citeste mai departeConferinta de presa Perfecționare in terapia medico-chirurgicală de urgență a arsurilor pentru(...)

Peste 2.500 de copii cu varsta intre 0-4 ani sufera anual arsuri majore, ceea ce ce face necesara armonizarea serviciilor medicale la nivelul Romaniei si folosirea celor mai recente tehnici. In acest(...) citeste mai departe