Celebritati internationale sprijina Ziua Ex-fumatorului, sarbatorita pentru prima data in Europa

Celebritati internationale sprijina Ziua Ex-fumatorului, sarbatorita pentru prima data in Europa
Astăzi, în toate țările Uniunii Europene au loc evenimente cu ocazia primei Zile a Ex-fumătorului, o inițiativă a campaniei „Ex-fumătorii sunt de neoprit” care reprezintă prima zi de conștientizare a problemelor de sănătate dedicată ex-fumătorilor de pretutindeni. Prin promovarea tuturor ex-fumătorilor, inclusiv a celor 400.000 de oameni care au ales să renunțe la fumat cu ajutorul instrumentului online gratuit iCoach, ca exemple demne de urmat, campania își propune să inspire mii de alți fumători să învingă acest obicei.

Sinclar și Azarenka se alătură altor celebrități din întreaga Europă pentru a-i felicita pe cei care au reușit să depășească una dintre cele mai dificile încercări ale vieții – renunțarea la fumat. La sărbătoare participă și Fundația Europeană pentru Sănătate Pulmonară (www.europeanlung.org), Educație pentru Sănătate (www.educationforhealth.org), precum și alte organizații de sănătate, organizații caritabile și angajatori importanți. Scopul Zilei Ex-fumătorului este de a le demonstra celor care încă luptă cu tutunul că viața de ex-fumător merită orice efort.

Prezent la un eveniment public la Parc du Cinquantenaire din Bruxelles, Comisarul European pentru Sănătate Tonio Borg a declarat: „Felicitări tuturor ex-fumătorilor! Toți ex-fumătorii sunt eroi și exemple pentru ceilalți, fiindcă au luptat și au învins dependența de țigări. Sunt încântat de numărul mare de oameni care alege o viață fără tutun și sper din tot sufletul că din ce în ce mai multe persoane vor fi inspirate să urmeze acest exemplu.”

Evenimentul public le-a fost destinat în special ex-fumătorilor din Bruxelles, care au avut ocazia de a-l cunoaște pe celebrul DJ Bob Sinclar. Pentru a sărbători Ziua Ex-fumătorului, acesta a oferit cadou 1.000 de descărcări gratuite ale noii sale melodii, „Summer Moonlight”. În cadrul evenimentului, Bob a explicat că s-a implicat în campanie datorită beneficiilor oferite de un mediu fără fum de țigară, pe care a ajuns să le aprecieze în numeroșii ani de activitate în cluburi.

El a declarat: „După interzicerea fumatului în majoritatea cluburilor, mediul a devenit cu mult mai plăcut, atât pentru public, cât și pentru mine – pot să văd mai bine, hainele mele nu mai miros urât și știu că sănătatea nu îmi va fi afectată de fumatul pasiv. Ex-fumătorii au mai mulți bani, o stare de sănătate mai bună, calitatea vieții lor este mai ridicată… și cu siguranță miros mai bine. Când renunți la fumat, decizi în mod conștient să alegi viața, să alegi succesul. Asta sărbătorim astăzi.”

Lansată în 2011, campania „Ex-fumătorii sunt de neoprit” este una dintre cele mai importante inițiative ale Comisiei Europene, având ca obiectiv combaterea celor 700.000 de decese care pot fi prevenite, ce au loc anual în UE ca urmare a consumului de tutun. „Ex-fumătorii sunt de neoprit” se adresează celor 28 de milioane de fumători cu vârste între 25 și 34 de ani din UE. Campania se remarcă prin faptul că pune accentul pe avantajele renunțării la fumat, nu pe pericolele asociate acestui obicei. Instrumentul de sănătate gratuit al campaniei, iCoach (www.exsmokers.eu), este disponibil în 22 de limbi ale UE.

„Ziua Ex-fumătorului” vine după o altă inovație recentă a campaniei Comisiei Europene, programul „Quit Smoking With Barça” („Renunță la fumat împreună cu Barça”). Acesta reprezintă primul parteneriat al CE cu clubul internațional de fotbal FC Barcelona și ajută în prezent peste 70.000 de persoane să renunțe la fumat (www.quitsmokingwithbarca.eu).

Organizatorii speră ca evenimentele desfășurate în întreaga Europă de „Ziua Ex-fumătorului” să ducă la formarea unei noi tradiții de a felicita ex-fumătorii și a sărbători sănătatea.


"Celebritati internationale sprijina Ziua Ex-fumatorului, sarbatorita pentru prima data in Europa" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Anca Topliceanu
Email:anca.t@actionprgroup.com
Telefon:0727 323 893

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Al XXII-lea Congres al Societății Române de Pneumologie „Plămânul - țintă sau cauză”

Al XXII-lea Congres al Societății Române de Pneumologie va avea loc în perioada 30 mai – 2 iunie 2012, la Poiana Brașov. Ediţia de anul acesta are ca temă principală „Plămânul - țintă sau cauză” şi(...) citeste mai departeAcces deficitar la tratament pentru pacientii cu fibroza chistica - tema in focus la Conferinta(...)

Aproximativ 300 de copii şi 50 de adulţi din România se luptă zilnic cu o boală cruntă: fibroza chistică, cea mai răspândită boală genetică, incurabilă şi cu potenţial letal din Europa. Dacă în ceea(...) citeste mai departeS-a lansat Jurnalul Pacientului cu BPOC, un instrument util atat medicilor pneumologi, cat si(...)

• Ţara noastră ocupă locul 3 în Europa la mortalitatea cauzată de BPOC (bronhopneumopatie obstructiva cronică), o boală pulmonară cronică, cauzată în 90% din cazuri de fumat ; • 75% dintre cei care(...) citeste mai departeLuna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului pulmonar

Cu ocazia Lunii Internationale de Lupta Impotriva Cancerului Pulmonar, Liga Romana de Cancer si Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continua si in 2012 campania de preventie, informare(...) citeste mai departeFibroza chistica – “Boala celor 65 de trandafiri”.Conferinta Asociatiei de Fibroza Chistica din(...)

Houston NPA și Asociația de Fibroză Chistică din România au organizat între 17-18 noiembrie la București cea de-a IIIa ediție a Conferinței AFCR, pe tema “Fibroza chistică de la nou-născut la adult”,(...) citeste mai departe