A IV-a Conferinta Managementul Bolilor Pulmonare - Pneumologia la granita cu alte specialitati

A IV-a Conferinta Managementul Bolilor Pulmonare - Pneumologia la granita cu alte specialitati
În fiecare an, în Uniunea Europeană, 1 din 8 decese este provocat de o boală respiratorie sau pulmonară și cel puțin 6 milioane de persoane ajung să se interneze într-un spital, din cauza unei astfel de afecțiuni, arată Fundația Europeană a Plămânilor. Boli precum pneumonia, tuberculoza, cancerul pulmonar și boala pulmonară obstructivă cronică au provocat, în total, aproximativ 9.5 milioane de decese, în 2008, în întreaga lume, conform datelor Fundației Europene a Plămânilor. Potrivit aceleiași surse, fumatul, poluarea și infecțiile respiratorii reprezintă cauzele principale ale apariției bolilor pulmonare și pot fi prevenite.

Cea de-a IV-a ediție a Conferinței Managementul Bolilor Pulmonare, eveniment de referință în pneumologia românească, se va desfășura în acest an în perioada 2-3 octombrie 2015, la Hotel Ramada Parc din București.

Tematica din acest an a evenimentului este „Pneumologia la granița cu alte specialități” și se va încerca o nouă abordare a subiectelor cu privire la managementul afecțiunilor pulmonare, prin interdisciplinaritate.
În cadrul conferinței se vor dezbate teme vizând problematica bolilor pulmonare în România, importanța diagnosticării precoce a bolii, limitările și problemele pe care medicul pneumolog, și nu numai, le întâmpină în îngrijirea persoanelor cu boli pulmonare, precum și alte subiecte de interes.

„Dorim ca prin abordarea interdisciplinară a celei de-a IV-a Conferințe Managementul Bolilor Pulmonare să aducem o plus-valoare conținutului științific, punând accent pe importanța schimbului de experiență între specialiști. Sperăm astfel, ca evenimentul nostru să creeze prin diversitatea temelor un confort echipelor multidisciplinare, să asigure un dialog constructiv, să deschidă şi să simplifice drumurile spre colaborări și dezbateri fructuoase, fiind în acest mod și un exemplu edificator al necesității organizării şi pe viitor a unor întâlniri similare, aflate la graniţa dintre specialităţi”, a declarat prof. univ. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

In prima zi a evenimentului, pe 2 octombrie, medicii participanți la eveniment vor afla informații despre: Sindromul de apnee de somn (prof.dr. Monica Pop), Tratamentul anticoagulant în practica medicală (dr. Cezar Pop), Arealul non–aderenței pulmonare. Cauze de non–aderența în patologia pulmonară (dr. Cristian Oancea, Emanuela Tudorache), Severitatea BPOC din perspectiva nutritională (conf.dr. Ovidiu Fira-Mlădinescu, Voicu Tudorache), Medicina defensivă – mit sau realitate? (Ruxandra Ulmeanu, Alexandra Ulmeanu), Managementul bolilor respiratorii cronice în practica medicului de familie conform CoCa 2015 (dr. Daciana Toma), Granulomatoza Wegener: un cal troian (dr. Roxana Maria Nemeș ), Diagnosticul precoce al cancerului bronhopulmonar (conf.dr. Doina Tofolean, Laura Mazilu), Fumatul la femei, problemă de sănătate publică (conf.dr. Doina Todea), Tehnici de abordare a pacienților fumători, adaptate medicului pneumolog (dr. Magda Ciobanu), Este screening-ul o metodă eficientă de detecție a cancerului bronhopulmonar? (dr. Dorin Vancea, Ionela Iovan).

În a doua zi a evenimentului, pe 3 octombrie, vor fi abordate următoarele teme: Comorbiditățile cardiovasculare în BPOC (prof.dr. Florin Mihălțan ), Tratamentul trombembolismului pulmonar în 2015 (dr. Gabriel Tatu-Chițoiu), Abordul hipertensiunii arteriale la pacienții cu boli cronice obstructive pulmonare (dr. Ruxandra Râjnoveanu), Algoritm de diagnostic în practica medicului de familie (dr. Valeria Herdea), Ecografia pleurală - tehnica neinvazivă indispensabilă pentru diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pleurale (prof.dr. Gabriela Jimborean, Edith Simona Ianoși, Tudor Toma), Reabilitarea pulmonară și managementul bolilor pulmonare (conf.dr.Paraschiva Postolache), Somnul - o necessitate (dr. Oana Claudia Deleanu), Fumatul pasiv si riscul de astm si BPOC la copii (dr. Mihaela Oros ), Hipoxemia în bolile pulmonare cronice și răspunsul la oxigenoterapie (dr. Ștefan Dumitrache-Rujinski), Sindromul obstructiv distal verigă de legătură între astm și BPOC (conf.dr. Oana Arghir), Tratamentul actual al fibrozei pulmonare idiopatice (dr. Claudia Toma), Tuberculoza în România şi locul ei între ţările UE (prof.dr. Constantin Marica), Cum tratăm o exacerbare a bronhopneumopatiei cronice obstructive? (dr. Beatrice Mahler, Constantin Marica, Ruxandra Ulmeanu).

Președintele conferinței este prof.dr. Florin Mihălțan, președintele Societății Române de Pneumologie.

Manifestarea se adresează exclusiv profesioniștilor din domeniul medical. Pentru medicii care doresc să participe la eveniment, înscrierile sunt gratuite, în limita locurilor disponibile, și pot fi realizate pe site-ul www.bolipulmonare.ro.

Managementul evenimentului este asigurat de Sanatatea Press Group.


Download comunicat PNEUMOFTIZIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"A IV-a Conferinta Managementul Bolilor Pulmonare - Pneumologia la granita cu alte specialitati" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

A V-a Conferinta Nationala de Pneumologie Pediatrica, 5 - 7 aprilie 2012, Craiova

A V-a Conferinta Nationala de Pneumologie Pediatrica cu participare internationala va avea loc in perioada 5 – 7 aprilie 2012, la Craiova. citeste mai departeÎN LUME, 1 COPIL MOARE DE PNEUMONIE LA FIECARE 20 DE SECUNDE

Bucureşti, 11 noiembrie 2010 – În lume, 1 copil moare de pneumonie la fiecare 20 de secunde, în contextul în care în fiecare an, din ce in ce mai mulţi copii sunt victimele acestei boli .(...) citeste mai departeZiua Mondiala a BPOC - In urmatorii zece ani, BPOC va deveni a treia cauza de deces la nivel(...)

210 milioane persoane suferă de BPOC la nivel mondial. Cu toate acestea, mai putin de jumătate dintre ei sunt diagnosticaţi. Dintre cei depistaţi că au boala, mai mult de jumătate au vârste(...) citeste mai departeZiua Internationala fara Tutun: Cel mai recent Eurobarometru arata consumul de tutun in scadere cu(...)

În contextul Zilei Internaționale fără Tutun (31 mai), Comisia Europeană a publicat Eurobarometrul cu privire la atitudinile europenilor față de fumat. citeste mai departeRomania - peste media europeana la decese cauzate de tuberculoza

Conform ultimelor date ale Institutului de Sănătăte Publică, România are o rată a mortalităţii prin tuberculoză de 6,4% la fiecare 100.000 de locuitori, peste media europeană de 5,3%. Ţara(...) citeste mai departe