Conferinta Managementul Bolilor Pulmonare 2015 - Peste 380 de participanti, 2 zile de subiecte stiintifice de actualitate si o abordare pluridisciplinara a bolilor pulmonare cronice

Conferinta Managementul Bolilor Pulmonare 2015 - Peste 380 de participanti, 2 zile de subiecte stiintifice de actualitate si o abordare pluridisciplinara a bolilor pulmonare cronice
Boala pulmonară obstructivă cronică este o afecțiune care, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, pune în pericol sănătatea și chiar viața persoanelor care suferă de ea. Peste 3 milioane de oameni au murit în 2012, în întreaga lume, din cauza bolii pulmonare obstructive cronice, alcătuind 6% din numărul total al deceselor înregistrate în anul respectiv, arată Organizația Mondială a Sănătății.

Mai mult de 90% dintre aceste decese au avut loc în țările slab și mediu dezvoltate, din punct de vedere economic. Principala cauză a apariției bolii pulmonare obstructive cronice este fumatul, atât cel activ cât și cel pasiv.

Despre boala pulmonară obstructivă cronică și despre alte subiecte de actualitate din domeniul pneumologiei s-a discutat pe larg în cadrul celei de-a IV-a ediții a Conferinței Managementul Bolilor Pulmonare, care s-a desfășurat la inceputul acestei luni, la București.

Evenimentul a înregistrat peste 380 participanți, atât medici specialiști în pneumologie cât și din domenii conexe. Conferința Managementul Bolilor Pulmonare 2015 a fost un prilej de întâlnire, comunicare și dezbatere a importanței diagnosticării precoce a afecțiunilor pulmonare, a metodelor moderne de tratament și a factorilor de risc care își lasă amprenta asupra sănătății pulmonare.

„Anul acesta, boala pulmonară obstructivă cronică, a fost abordată de foarte mulți lectori, în timpul programului științific. Aceasta este una dintre marile maladii ale secolului, fiind corelată, în primul rând, cu efectele nocive pe care tutunul le are asupra sistemului respirator și a plămânilor, degradându-le starea de sănătate. Organizația Mondială a Sănătății oferă informații de impact asupra prevalenței bolii pulmonare obstructive cronice. De exemplu, în 2002, aceasta era cea de-a patra cauză de mortalitate, la nivel global. Se estimează că în 2030 BPOC va fi principala cauză de mortalitate, în lume. Observăm, așadar, imperiozitatea sporirii măsurilor de reducere a consumului de tutun, în rândul populației. Programul de anul acesta al Conferinței Managementul Bolilor Pulmonare a pus un accent puternic pe această problematică. Medicii au datoria de a educa pacienții în vederea riscurilor la care se expun atunci când fumează, iar ediția de anul acesta a manifestării noastre a avut o contribuție semnificativă în sublinierea acestei necesități, în practica medicală” a declarat prof. univ. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

În prima zi a evenimentului, lectorii au abordat subiecte medicale precum ”Sindromul de apnee de somn”, ”Tratamentul anticoagulant în practica medicală”, ”Arealul non–aderenței pulmonare. Cauze de non–aderența în patologia pulmonară”, ”Severitatea BPOC din perspectiva nutritională”, ”Managementul bolilor respiratorii cronice în practica medicului de familie conform CoCa 2015”, ”Granulomatoza Wegener: un cal troian”, ”Diagnosticul precoce al cancerului bronhopulmonar”, ”Fumatul la femei, problemă de sănătate publică”, ”Tehnici de abordare a pacienților fumători, adaptate medicului pneumolog”.

În cea de-a doua zi de conferință, în program au fost abordate temele: ”Comorbiditățile cardiovasculare în BPOC, ”Abordul hipertensiunii arteriale la pacienții cu boli cronice obstructive pulmonare”, ”Reabilitarea pulmonară și managementul bolilor pulmonare”, ”Somnul - o necesitate”, ”Fumatul pasiv si riscul de astm si BPOC la copii”, ”Hipoxemia în bolile pulmonare cronice și răspunsul la oxigenoterapie”, ”Sindromul obstructiv distal verigă de legătură între astm și BPOC” și multe altele.

Cea de-a IV-a Conferință Managementul Bolilor Pulmonare a avut ca organizator științific Societatea Română de Pneumologie.

Partener Principal: AstraZeneca
Parteneri de Argint: GSK, Servier
Parteneri: Torrex Chiesi, Vitalaire, Clinica Hipocrat

Management eveniment: Sănătatea Press Group, expertul tău în comunicare pe domeniul medical.


Download comunicat PNEUMOFTIZIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Conferinta Managementul Bolilor Pulmonare 2015 - Peste 380 de participanti, 2 zile de subiecte stiintifice de actualitate si o abordare pluridisciplinara a bolilor pulmonare cronice" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Pe 23-24 aprilie Targu-Jiu va fi pentru al saselea an la rand nucleul discutiilor legate de(...)

Pe 23 și 24 aprilie 2015 Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu (Complexul Debarcader) va găzdui cea de-a șasea ediție a simpozionului interdisciplinar „Patologia respiratorie în practica(...) citeste mai departeAstazi marcam Ziua BPOC – boala pulmonara responsabila pentru moartea a 3 milioane de oameni in(...)

Ziua de 20 noiembrie marchează anul acesta, în întreaga lume, ziua BPOC – boala pulmonară obstructivă cronică, o boala pulmonară severă ce afectează astăzi 210 milioane de oameni în lume prin(...) citeste mai departeComunicarea medic-pacient, vitala in managementul bolilor respiratorii

Educaţia continuă a pacienţilor, îmbunătăţirea comunicării medic – pacient şi modificarea legislaţiei anti-fumat se numără printre măsurile urgente care trebuie implementate pentru a reduce incidenţa(...) citeste mai departeSituatia milioanelor de pacienti cu boli respiratorii, analizata de cercetatori, la cea de-a 46-a(...)

Onorând îndelungata sa tradiție, Institutul în parteneriat cu Societatea Română de Pneumologie organizează cea de-a 46-a Sesiune Științifică a Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” pe data(...) citeste mai departeBolile Pulmonare – subiect de dezbatere la Conferinta Natională a Pacientilor, editia a II a 14-16(...)

Conferinţa Naţională a Pacienţilor 2012 aduce în centrul atenţiei opiniei publice, dar şi în faţa autorităţilor din România, afecţiunile pulmonare. Această temă se va regăsi în cadrul unei dezbateri(...) citeste mai departe