Conferinta de presa: “Astmul poate fi controlat”

Conferinta de presa: “Astmul poate fi controlat”
Medicii pneumologi trag un semnal de alarmă: peste 1 milion de români suferă de astm. Cea mai mare pondere este înregistrată în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 7-8 ani, astfel că 1 din 20 de copii cu vârstă şcolară suferă de astm bronşic. În acest context, Societatea Română de Pneumologie organizează în data de 3 mai 2011, ora 11.00, la Institutul Naţional de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, sala UIP, conferinţa de presă cu tema „Astmul poate fi controlat”, pentru a marca Ziua Mondială a Astmului.

Speakerii conferinţei vor fi: Prof.univ.dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, care va discuta despre incidenţa tot mai mare a astmului în România şi despre managementul acestei afecţiuni şi prof.univ.dr. Miron Bogdan, Preşedintele Comisiei de Pneumologie din cadrul Ministerului Sănătăţii, care va dezbate subiectul: „ Controlul astmului – Standardul terapiei moderne”.

În cadrul evenimentului vor fi prezenţi şi pacienţi cu astm care vor povesti despre cum au reuşit să-şi ţină sub control boala, bucurându-se astfel de o viaţă normală şi activă.
Jurnaliştii participanţi vor beneficia de teste de spirometrie, cea mai simpla investigaţie pentru diagnosticarea astmului.

Ziua Mondială a Astmului este un eveniment care se desfăşoară anual sub egida Global Innitiative for Asthma (GINA).

Cum recunoaştem astmul?

- Tuse seacă
- Respiraţie şuierătoare
- Congestie toracică
- Respiraţie scurtă, superficială (dispnee)
- Constricţie toracică
- Bronşită recurentă


Download comunicat PNEUMOFTIZIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Conferinta de presa: “Astmul poate fi controlat”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapressgroup.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Astazi marcam Ziua BPOC – boala pulmonara responsabila pentru moartea a 3 milioane de oameni in(...)

Ziua de 20 noiembrie marchează anul acesta, în întreaga lume, ziua BPOC – boala pulmonară obstructivă cronică, o boala pulmonară severă ce afectează astăzi 210 milioane de oameni în lume prin(...) citeste mai departeProblematica bolilor respiratorii in Romania, dezbatuta la Forumul National de Management(...)

Bolile respiratorii reprezintă a treia cauză de mortalitate în Uniunea Europeană, revendincând un număr de 373.000 de vieţi în 2010, conform Anuarului Regional al Comisiei Europene Eurostat 2014. În(...) citeste mai departeInovatia in Pneumologie, in prim-planul celei de-a V-a editii a Conferintei „Managementul Bolilor(...)

În România, aproximativ 42.000 de decese se produc anual din cauza fumatului, circa 1 milion de persoane suferă de astm, alte 1 milion suferă de boală pulmonară obstructivă cronică, peste 7.300 de(...) citeste mai departeLansarea proiectului “Centru integrat de diagnostic precoce şi management al cancerului(...)

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius-Nasta”, cu sediul în București, Şos.Viilor nr. 90, sector 5, derulează, începând cu data de 14 august 2014, proiectul “Centru integrat de diagnostic precoce şi(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii a majorat anul acesta bugetul alocat pentru derularea Programului National de(...)

Ministerul Sănătăţii a majorat anul acesta bugetul alocat pentru derularea Programului Naţional de Control al Tuberculozei cu peste 50%. citeste mai departe