Conferinta de presa: “Astmul poate fi controlat”

Conferinta de presa: “Astmul poate fi controlat”
Medicii pneumologi trag un semnal de alarmă: peste 1 milion de români suferă de astm. Cea mai mare pondere este înregistrată în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 7-8 ani, astfel că 1 din 20 de copii cu vârstă şcolară suferă de astm bronşic. În acest context, Societatea Română de Pneumologie organizează în data de 3 mai 2011, ora 11.00, la Institutul Naţional de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, sala UIP, conferinţa de presă cu tema „Astmul poate fi controlat”, pentru a marca Ziua Mondială a Astmului.

Speakerii conferinţei vor fi: Prof.univ.dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, care va discuta despre incidenţa tot mai mare a astmului în România şi despre managementul acestei afecţiuni şi prof.univ.dr. Miron Bogdan, Preşedintele Comisiei de Pneumologie din cadrul Ministerului Sănătăţii, care va dezbate subiectul: „ Controlul astmului – Standardul terapiei moderne”.

În cadrul evenimentului vor fi prezenţi şi pacienţi cu astm care vor povesti despre cum au reuşit să-şi ţină sub control boala, bucurându-se astfel de o viaţă normală şi activă.
Jurnaliştii participanţi vor beneficia de teste de spirometrie, cea mai simpla investigaţie pentru diagnosticarea astmului.

Ziua Mondială a Astmului este un eveniment care se desfăşoară anual sub egida Global Innitiative for Asthma (GINA).

Cum recunoaştem astmul?

- Tuse seacă
- Respiraţie şuierătoare
- Congestie toracică
- Respiraţie scurtă, superficială (dispnee)
- Constricţie toracică
- Bronşită recurentă


Download comunicat PNEUMOFTIZIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Conferinta de presa: “Astmul poate fi controlat”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapressgroup.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Program de formare profesionala pentru manageri în contextul descentralizarii

Societatea Română de Pneumologie în calitate de solicitant, împreună cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” şi SIVECO Romania SA, în calitate de parteneri în cadrul proiectului strategic(...) citeste mai departeAbordarea multidisciplinara – esentiala pentru un management eficient in patologia respiratorie

Realizarea unui parteneriat pluridisciplinar şi crearea unor colaborări între specialişti, asociaţii de pacienţi, instituţii guvernamentale şi societatea civilă reprezintă priorităţile unui(...) citeste mai departeEveniment Institutul Marius Nasta - elevii si fumatul

Vineri, 6 aprilie, ora 13.30, la Institutul Marius Nasta, în cadrul săptămânii "Şcoala Altfel", va avea loc un eveniment destinat informării elevilor din clasa a 10-a, Liceul Tudor Vianu, despre(...) citeste mai departeAl XXII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie: 25 de invitati internationali, 75 de(...)

Cel de-al XXII-lea Congres al Societăţii Române de Pneumologie s-a desfăşurat în acest an la cel mai înalt grad de complexitate şi diversitate. În cele 4 zile de eveniment, au fost susţinute 28 de(...) citeste mai departe24 Martie – Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Tuberculozei. Mesajul Fundatiei Romanian Angel Appeal(...)

București, 17 martie 2015. 24 martie este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei. Ziua în care îi salutăm pe cei care se străduiesc și, de multe ori, reușesc să învingă bacilul TB. Medici și(...) citeste mai departe