Conferința Națională „Managementul Bolilor Pulmonare”, ediţia I, 2011

Conferința Națională „Managementul Bolilor Pulmonare”, ediţia I, 2011
Prin prevalenţa şi incidenţa crescută, prin consecinţele sociale, prin costurile pe care le presupune îngrijirea pacienţilor, bolile pulmonare reprezintă în opinia specialiştilor o importantă problemă de sănătate publică în România. Conform statisticilor furnizate de OMS, România se situează în fruntea ţărilor europene în ceea ce priveşte prevalenţa bolilor pulmonare. În acest context, în perioada 7-8 octombrie, la Bucureşti, va avea loc prima ediţie a Conferinţei Naţionale „Managementul Bolilor Pulmonare”, un eveniment care îşi propune să evidenţieze problematica bolilor pulmonare în sistemul de sănătate public din România în raport cu pacienţii.

Evenimentul este organizat ştiinţific sub egida Societăţii Române de Pneumologie şi se adresează medicilor din domeniul pneumologiei, medicilor de familie, medicilor internişti, rezidenţilor, autorităţilor şi asociaţiilor de pacienţi cu sfera de activitate în domeniul pneumologiei sau conex.

„Este pentru prima oară când în peisajul medical românesc din aria pneumologiei se organizează o conferinţă care abordează teme legate de managementul acestor afecţiuni. Conceptul manifestării include atât partea ştiinţifică (prima zi a conferinţei) precum şi abordarea problematicii pacientului cu boli pulmonare (a doua zi a conferinţei). Vor fi invitaţi să participe reputaţi medici pneumologi, societăţi medicale cu aria de activitate conexă pneumologiei, repezentanţi ai autorităţilor, dar şi reprezentanţi ai pacienţilor cu afecţiuni pneumologice. Dorim ca acest eveniment să fie unul de referinţă, care să aibă misiunea de a evidenţia importanţa diagnosticării precoce a bolilor pulmonare, care să facă cunoscute cele mai noi metode de tratament din domeniu, dar şi să identifice soluţii pertinente la problemele sociale cu care se confruntă pacienţii cu boli pulmonare. De asemenea, dorim să subliniem rolul esenţial al medicului de familie, ca specialist de primă linie, în prevenirea bolilor pulmonare ” a declarat prof.univ.dr. Florin Mihălţan, Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

Prima zi a conferinţei are caracter ştiinţific şi se adresează mai ales medicilor de familie, specialişti de primă linie care pot identifica semnele bolilor pulmonare şi pot direcţiona pacientul către medicul pneumolog pentru un tratament adecvat. De asemenea, programul ştiinţific al primei zile urmăreşte să aducă în evidenţă cele mai noi metode de diagnostic şi tratament ale afecţiunilor pneumologice.

Dintre cele mai importante teme abordate în prima zi amintim: Date actuale legate de evoluţia BPOC, Diagnosticarea astmului şi managementul modern al astmului, Diagnosticul şi managementul cancerului pulmonar, Metode diagnostice de referinţă în hipertensiunea arterială pulmonară, Tratamentul modern al tuberculozei, Metode de diagnostic a apneei în somn, Diagnosticul şi tratamentul în pneumonia pneumococică, Indicaţiile vaccinului pneumococic, Poziţionarea actuală în consilierea fumatului, Diagnosticul şi tratamentul în bronşiectazii.

A doua zi a manifestării este dedicată dezbaterii problematicii cu care se confruntă pacienţii cu boli pulmonare la care vor fi invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor, asociaţii de pacienţi din domeniul pneumologiei şi reputaţi medici pneumologi.

În cadrul Conferinţei Naţionale Managementul Bolilor Pulmonare vor participa în calitate de speakeri unii dintre cei mai reputaţi pneumologi, dintre care amintim: prof. univ. dr. Florin Mihălţan, Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, prof. univ. dr. Miron Bogdan, Preşedintele Comisiei de Pneumologie din Ministerul Sănătăţii, prof.univ.dr. Marica Constantin, Expert TB MDR al Organizației Mondiale a Sănătății, conf.univ.dr Ibraim Elmira, medic primar pneumolog, Institutul Naţional Marius Nasta, conf. univ. dr.Nemeş Roxana, Medic primar pneumoftiziolog, Institutul National de Pneumoftiziologie "M. Nasta", conf. univ. dr.Oana Arghir, Șeful Secției Clinice de Pneumologie adulți, Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța.

Pentru înscrieri şi detalii suplimentare, vizitaţi site-ul Conferinţei Naţionale „Managementul Bolilor Pulmonare”: www.bolipulmonare.ro


Download comunicat PNEUMOFTIZIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Conferința Națională „Managementul Bolilor Pulmonare”, ediţia I, 2011" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapressgroup.ro
Telefon:0733.011.104
Sursă:www.bolipulmonare.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Un milion de romani sufera de tulburari de somn

Aproximativ un milion de români suferă de tulburări de somn, iar anual sunt depistaţi 1.000 de noi pacienți cu apnee în somn. Tulburările de somn amenință sănătatea și calitatea vieții a 45% din(...) citeste mai departeIn fiecare an, 6 milioane de oameni mor in lume din cauza tabagismului

Tabagismul reprezintă cea mai mare cauză de deces din lume care poate fi prevenită. Cu toate acestea, conform Organizației Mondiale a Sănătății, tabagismul ucide în lume 6 milioane de oameni, anual,(...) citeste mai departeConferinta Managementul Bolilor Pulmonare 2015 - Peste 380 de participanti, 2 zile de subiecte(...)

Boala pulmonară obstructivă cronică este o afecțiune care, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, pune în pericol sănătatea și chiar viața persoanelor care suferă de ea. Peste 3 milioane de(...) citeste mai departe125 de ani de la nasterea Prof. Dr. Academician Marius Nasta

Pe 4 decembrie 2015 se împlinesc 125 de ani de la nașterea eminentei personalități a medicinei românești, al cărei nume îl poartă și astăzi Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din(...) citeste mai departeComunicat de presa: ”Quit Smoking with Barca” castiga prestigiosul premiu din partea Fundatiei(...)

Fundația Europeană pentru Sănătate Pulmonară (European Lung Foundation – ELF) și Societatea Europeană de Boli Respiratorii (European Respiratory Society – ERS) au anunțat sâmbătă, 7 septembrie, în(...) citeste mai departe