Impactul sindromului depresiv asupra pacientului si asupra societatii - Conferinta nationala interdisciplinara dedicata depresiei

Impactul sindromului depresiv asupra pacientului si asupra societatii - Conferinta nationala interdisciplinara dedicata depresiei
Compania de comunicare medicală Houston NPA anunță organizarea Conferinței Naționale “Impactul sindromului depresiv asupra pacientului și asupra societății”, care se va desfășura la București, pe 23 și 24 mai a.c. (locația exactă va fi anunțată în curând).

Obiectivele Conferinței:

 Furnizarea informațiilor legate de diagnosticul precoce al depresiei la nivelul cabinetului medicului de familie. Potrivit noului pachet de asistență medicală primară se va pune mai mult accent pe prevenție, iar medicii de familie vor trebui să depisteze din timp depresia la copii și la adulții peste 18 ani, cf unui program de screening pentru depresie, considerată afecțiune prioritară.
 Facilitarea dezbaterilor între specialiștii implicați în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu depresie, crescând astfel nivelul de informare și conștientizare în rândul comunității medicale.

Program creditat EMC și EFC

Manifestarea științifică de înaltă ținută presupune o serie de prelegeri în plen (vineri 23 mai, între orele 14-20 și sâmbătă 24 mai, între orele 09-14) susținute de lectori de elită din mai multe specialități medicale implicate în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu depresie.

La aceste prelegeri în plen sunt așteptați aproximativ 250 participanți: medici (medicină de familie&psihiatrie în principal, neurologie, boli metabolice, endocrinologie, geriatrie și gerontologie, cardiologie, medicină internă etc); psihologi, psihoterapeuți; medici rezidenți; farmaciști; reprezentanți ai asociațiilor de pacienți; ai autorităților din domeniul medical.

Teme abordate:

Cabinetul medicului de familie - primul popas în depistarea depresiei. Programul de screening pentru depresie; Depresia - o cauză semnificativă de dizabilitate. “Costurile” depresiei; Aderența la tratament-aspectul cheie în tratamentul depresiei; Noutăți în terapia antidepresivă; Antidepresivele și interacțiunile medicamentoase; Legătura medicina de familie-psihiatrie ambulatorie; Particularitățile depresiei la copii/adulți/vârstnici; Diagnosticul diferențial al depresiei; Impactul depresiei asupra sănătății inimii; Depresia-paravan pentru bolile somatice; Legătura sindromului depresiv cu sindromul dureros; Semnele psihiatrice și somatice ale sindromului depresiv; Simptomele de discontinuare în tratamentul antidepresiv; Amputarea afectivă și depresia; Depresia: perspectiva psihoneuroendocrinologiei; Factorii de risc la pacienții depresivi cu comorbidități; Influența depresiei asupra aderenței la tratament în cazul bolilor cronice; Manifestările endocrinologice/neurologice/de nutriție etc ale depresie; Comunicarea cu pacientul depresiv; Depresia și mediul virtual; Programe educaționale pentru depresie; Programul Național de Sănătate Mintală; Prezentări de cazuri clinice.

Înscriere:
Taxele de participare pentru medici și farmaciști sunt cuprinse între 100 lei și 150 lei, pentru psihologi/psihoterapeuți între 150-200 lei, iar pentru asistenți și rezidenți între 50 și 100 lei. Taxele sunt reduse până la 1 mai! Taxele includ: accesul la lucrări, kitul de eveniment, creditarea EMC/EFC, mesele (cină vineri, prânz sâmbătă), pauzele de cafea.

În demersul de organizare a acestei conferințe Houston NPA îi invită alături pe toți cei interesați să comunice și să afle informații de actualitate despre depresie, putând astfel influența major traseul pacientului și rata de succes a tratamentului, dar și pe cei care, în calitate de lectori, parteneri și susținători ai manifestării, pot deschide cu această ocazie noi căi de dialog și de informare astfel încât impactul sindromului depresiv asupra pacientului și asupra societății să fie cât mai mic.


Download comunicat PSIHIATRIE - Download fisier atasat comunicatului

"Impactul sindromului depresiv asupra pacientului si asupra societatii - Conferinta nationala interdisciplinara dedicata depresiei" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Simona Oprea
Email:simona.oprea@houston.ro
Telefon:0733.076.381

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Bolile cardiovasculare asociate cu depresia cresc de două ori riscul producerii unui infarct

La nivel mondial, depresia constituie o problemă majoră de sănătate, fiind prezentă la aproximativ 20% dintre pacienţii cu boli cardiace. Organizaţia Mondială a Sănătății (OMS) preconizează că până(...) citeste mai departeAl XVII-Lea Simpozion Național de PsihoNeuroEndocrinologie

Societatea Româna de PsihoNeuroEndocrinologie împreună cu Societatea de Psihiatrie Biologică și Psihofarmacologie, Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie și AACE Chapter România au plăcerea(...) citeste mai departeCentrul Oxxygene lanseaza primul Spital Privat dedicat bolnavilor cu Alzheimer si alte forme de(...)

In noiembrie 2010 se lanseaza primul Spital Privat de ingrijire a pacientilor cu dementa Alzheimer si a altor forme de dementa din Romania. Centrul are o capacitate de 46 paturi, imbinand confortul(...) citeste mai departeDialog continental si global:Integrarea medicinei de familie, a psihiatriei si a sanatatii publice(...)

In perioada 24 - 27 iunie, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, are loc Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie (WPA 2015 Bucharest International Congress) cu tema Ingrijirea(...) citeste mai departeIntegrarea in societate devine realitate pentru persoanele din spectrul autismului

Marți, 21 aprilie 2015 - Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR), în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret, prin Facultatea de Sociologie-Psihologie, organizează(...) citeste mai departe