Impactul sindromului depresiv asupra pacientului si asupra societatii - Conferinta nationala interdisciplinara dedicata depresiei

Impactul sindromului depresiv asupra pacientului si asupra societatii - Conferinta nationala interdisciplinara dedicata depresiei
Compania de comunicare medicală Houston NPA anunță organizarea Conferinței Naționale “Impactul sindromului depresiv asupra pacientului și asupra societății”, care se va desfășura la București, pe 23 și 24 mai a.c. (locația exactă va fi anunțată în curând).

Obiectivele Conferinței:

 Furnizarea informațiilor legate de diagnosticul precoce al depresiei la nivelul cabinetului medicului de familie. Potrivit noului pachet de asistență medicală primară se va pune mai mult accent pe prevenție, iar medicii de familie vor trebui să depisteze din timp depresia la copii și la adulții peste 18 ani, cf unui program de screening pentru depresie, considerată afecțiune prioritară.
 Facilitarea dezbaterilor între specialiștii implicați în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu depresie, crescând astfel nivelul de informare și conștientizare în rândul comunității medicale.

Program creditat EMC și EFC

Manifestarea științifică de înaltă ținută presupune o serie de prelegeri în plen (vineri 23 mai, între orele 14-20 și sâmbătă 24 mai, între orele 09-14) susținute de lectori de elită din mai multe specialități medicale implicate în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu depresie.

La aceste prelegeri în plen sunt așteptați aproximativ 250 participanți: medici (medicină de familie&psihiatrie în principal, neurologie, boli metabolice, endocrinologie, geriatrie și gerontologie, cardiologie, medicină internă etc); psihologi, psihoterapeuți; medici rezidenți; farmaciști; reprezentanți ai asociațiilor de pacienți; ai autorităților din domeniul medical.

Teme abordate:

Cabinetul medicului de familie - primul popas în depistarea depresiei. Programul de screening pentru depresie; Depresia - o cauză semnificativă de dizabilitate. “Costurile” depresiei; Aderența la tratament-aspectul cheie în tratamentul depresiei; Noutăți în terapia antidepresivă; Antidepresivele și interacțiunile medicamentoase; Legătura medicina de familie-psihiatrie ambulatorie; Particularitățile depresiei la copii/adulți/vârstnici; Diagnosticul diferențial al depresiei; Impactul depresiei asupra sănătății inimii; Depresia-paravan pentru bolile somatice; Legătura sindromului depresiv cu sindromul dureros; Semnele psihiatrice și somatice ale sindromului depresiv; Simptomele de discontinuare în tratamentul antidepresiv; Amputarea afectivă și depresia; Depresia: perspectiva psihoneuroendocrinologiei; Factorii de risc la pacienții depresivi cu comorbidități; Influența depresiei asupra aderenței la tratament în cazul bolilor cronice; Manifestările endocrinologice/neurologice/de nutriție etc ale depresie; Comunicarea cu pacientul depresiv; Depresia și mediul virtual; Programe educaționale pentru depresie; Programul Național de Sănătate Mintală; Prezentări de cazuri clinice.

Înscriere:
Taxele de participare pentru medici și farmaciști sunt cuprinse între 100 lei și 150 lei, pentru psihologi/psihoterapeuți între 150-200 lei, iar pentru asistenți și rezidenți între 50 și 100 lei. Taxele sunt reduse până la 1 mai! Taxele includ: accesul la lucrări, kitul de eveniment, creditarea EMC/EFC, mesele (cină vineri, prânz sâmbătă), pauzele de cafea.

În demersul de organizare a acestei conferințe Houston NPA îi invită alături pe toți cei interesați să comunice și să afle informații de actualitate despre depresie, putând astfel influența major traseul pacientului și rata de succes a tratamentului, dar și pe cei care, în calitate de lectori, parteneri și susținători ai manifestării, pot deschide cu această ocazie noi căi de dialog și de informare astfel încât impactul sindromului depresiv asupra pacientului și asupra societății să fie cât mai mic.


Download comunicat PSIHIATRIE - Download fisier atasat comunicatului

"Impactul sindromului depresiv asupra pacientului si asupra societatii - Conferinta nationala interdisciplinara dedicata depresiei" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Simona Oprea
Email:simona.oprea@houston.ro
Telefon:0733.076.381

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Integrarea in societate devine realitate pentru persoanele din spectrul autismului

Marți, 21 aprilie 2015 - Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR), în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret, prin Facultatea de Sociologie-Psihologie, organizează(...) citeste mai departeConferinta Nationala Alzheimer 2011

In perioada 18 - 20 februarie 2011, la Institutul National de Statistica, Bucuresti va avea loc Conferinta Nationala Alzheimer 2011 (CNALZ 2011) cu participare internationala, cu tema “Actualitati in(...) citeste mai departeAsociatia Help Autism – Conferinta de lansare a proiectului Imbunatatirea serviciilor de(...)

Asociaţia Help Autism în parteneriat cu Spitalul de Psihiatrie Titan „dr. Constantin Gordoş”, Institutul de Analiză Aplicată a Comportamentului din Norvegia şi Liga Română pentru Sănătate Mintală au(...) citeste mai departeDepresia, una dintre cele mai frecvente cauze ce afecteaza starea de sanatate

La nivel global, depresia reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ce afectează starea de sănătate, cu impact asupra functionalității pacientului, scăderea productivității și a capacității de(...) citeste mai departeExperti in tulburarile de spectru autist se reunesc in Bucuresti la Conferinta Nationala cu(...)

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR) și Universitatea Spiru Haret, prin Facultatea de Sociologie-Psihologie, organizează Conferința Națională cu participare(...) citeste mai departe