Intampina Anul Nou cu un zambet de milioane!

Intampina Anul Nou cu un zambet de milioane!
Cum puteți avea un zâmbet strălucitor și o stare de bine într-o perioadă atât de aglomerată cum este luna sărbătorilor de iarnă? Printre sesiunile de cumpărături, de întâlniri cu prietenii și serbările copilului de la gradiniță, trebuie să vă faceți timp și pentru o igienă orală adecvată.

Dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist ortodonție și ODF, Clinica Stomatologică Multident – clinica familiei tale, vă recomandă să urmați câțiva pași simpli, pentru a putea dobândi un zâmbet mai alb înainte de sărbători:

Este important să folosiți, cel puțin de două ori pe zi, o pastă de dinți cu efect de albire. Aceasta nu va albi dinții precum un tratament profesionist, însă va îndepărta petele de pe suprafață dinților.

Apa de gură nu trebuie neglijată. Orice igienă orală corectă include folosirea apei de gură cu efect de albire. Sunt de evitat cele cu alcool în compoziție pentru că usucă mucoasa orală, generând o senzație acută de discomfort. De asemenea, medicul stomatolog ne îndeamnă să evităm apa de gură colorată, care are în compoziție clorura de cetilpiridiniu și care poate influența culoarea dinților. Putem opta întotdeauna cu încredere pentru apa de gură incoloră.

Un detartraj o data la 7, 8 luni este recomandat fiecarei persoane. Acest procedeu ne ajută să scăpăm de placa bacteriană, și totodată ne poate ajuta la albirea dinților.

Nu trebuie să uităm că o alimentație corectă și echilibrată ne poate asigura un zâmbet mai alb. Din meniul zilnic nu ar trebui să lipsească fructele și legumele bogate în fibre, care vor exfolia dinții în mod natural. Merele, perele si morcovii sunt cele mai indicate pentru a crește producția de salivă, care acționează ca un scruber natural pentru dinți.

Citricele ar trebui evitate pe cât posibil, pentru că au un efect dăunător asupra smalțului dinților.

De asemenea, lista neagră este completată de băuturi precum cafeaua, cola, ceaiul negru și vinul. În cazul în care nu puteți renunța definitiv la ele, clatiți-vă de fiecare dată gura cu puțină apă, după ce le consumați.

Pentru a maximiza efectul îngrijirii orale zilnice, puteți apela oricând la tratamentele pentru albire ce pot fi utilizate acasă.

Peroxidul este un ingredient care dă rezultate foarte bune. Acesta se desface în apă și oxigen, iar oxigenul pătrunde în pori și îndepărtează petele din profunzime.

Benzile de albire sunt de asemenea foarte des utilizate. Aproape invizibile, fără să creeze discomfort, acestea se aplica pe dinți zilnic, timp de câteva minute, pe parcursul unei săptămâni sau mai mult, în funcție de rezultatul dorit.

Pentru efecte imediate și notabile, dar și pentru siguranța actului medical, este recomandat să apelați la medicul stomatolog pentru un tratament profesionist de albire a dinților.

Problemele dentare pot fi prevenite și tratate doar printr-o vizită periodică la medicul specialist. De asemenea, orice tratament de estetică dentară, se realizează sub atenta observație a medicului specialist.

În vederea unei mai bune informări a populației asupra aspectelor ce țin de regulile unei igiene orale corecte, importanța vizitelor periodice la cabinetul stomatologic, dar și necesitatea siguranței actului medical, Clinica Stomatologică Multident – clinica familiei tale, a demarat campania de informare publică “Sănătatea dentară a familiei mele”, în parteneriat cu Jurnalul Naţional, SfatulPărinților.ro şi Sănătatea Press Group.


Download comunicat STOMATOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Intampina Anul Nou cu un zambet de milioane!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Oana Necula
Email:press@sanatateapress.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Premiera in stomatologia romaneasca - se lanseaza primul proiect de economie sociala destinat(...)

O analiză ocazionată de Ziua Mondială a Sănătății Orale și efectuată în România în anul 2014 scoate la lumină o situație îngrijorătoare: citeste mai departeCurs medical “Terapia estetica cu noi sisteme ceramice si restaurari adezive”

Societatea de Stomatologie Estetica din Romania organizeaza in data de 8 aprilie 2011, la Timisoara, cursul “Terapia estetica cu noi sisteme ceramice si restaurari adezive”. citeste mai departeStudiu pentru reducerea afectiunilor dentare la copii

Un studiu efectuat de reprezentanţii unui cabinet stomatologic din Cluj-Napoca, în perioada 29 Iunie – 1 August 2015, asupra familiilor a căror copii au vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, a dezvăluit(...) citeste mai departeCe trebuie sa stim despre albirea dintilor?

Procesul de albire a dinților este tentant pentru toate persoanele care își doresc un zâmbet mai frumos și mai stralucitor. Executată în mod corect, procedura nu prezintă niciun risc și este foarte(...) citeste mai departePentru performanta echipei de specialisti in implantologie, Green Dental Clinic investeste in(...)

Peste 70% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 35 si 65 de ani se confrunta cu lipsa unuia sau a mai multor dinti. Chiar daca este cunoscut faptul ca implantul dentar reprezinta singura solutie(...) citeste mai departe