Abecedarul de Nutritie - Cum asociem alimentatia echilibrata cu un stil de viata sanatos

Abecedarul de Nutritie - Cum asociem alimentatia echilibrata cu un stil de viata sanatos
„Abecedar de Nutriţie”, probabil cea mai importantă carte de nutriție de la profesioniști pentru publicul larg, cuprinde 10 lecţii despre ce înseamnă Alimentaţia Sănătoasă şi beneficiile ei. Ce mâncăm? Când mâncăm şi în ce cantitate? Sunt doar câteva întrebări la care “Abecedarul de Nutriţie” ne răspunde. Acest ghid complet de alimentaţie sănătoasă bazat pe cele mai noi date din domeniu este realizat de prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române şi o personalitate cu autoritate în domeniul medical, în colaborare cu dr. Cristina Niță și dr. Anca Crăciun.

Prima lecţie a abecedarului ne învaţă cum să urmăm un stil de alimentaţie corect şi echilibrat, pas cu pas, prin consumul moderat şi variat de alimente şi preparate culinare apetisante şi sigure. Specialiştii în nutriţie au demonstrat în acest sens că scopul alimentaţiei corecte este de a realiza un echilibru caloric şi nutritiv, pentru a ne asigura energia de care avem nevoie zi de zi.

Aflăm din Abecedarul de Nutriţie şi informaţii despre ce înseamnă „echilibrul nutriţional”. Potrivit autorilor, pentru a atinge acest echilibru, hrana trebuie să conţină substanţe nutritive în următoarele proporţii: glucide - 50-55%, proteine - 15-20% şi lipide - 30-35%.

În ceea ce priveşte consumul de lichide, o alimentaţie sănătoasă este completată de 2-3 litri de lichide necalorice zilnic. Alte sfaturi de luat în calcul pentru o alimentaţie corectă şi echilibrată, oferite de prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, sunt: să servim micul dejun acasă, nu în maşină sau pe stradă, să nu sărim peste prânz şi să luăm cina între orele 19:00-21:00.

O altă lecţie de nutriţie şi sănătate a ghidului ne propune asocierea alimentaţiei sănătoase cu un stil de viaţă sănătos, urmat în paralel. Un stil de viaţă sănătos nu înseamnă doar urmarea unui program de alimentaţie corect şi echilibrat, ne atrage atenţia prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, iar o alimentaţie sănătoasă va fi pe deplin eficientă doar dacă este asociată cu celelalte componente ale unui stil de viaţă sănătos: activitatea fizică, somnul odihnitor, moderaţia în consumul de alcool şi renunţarea la fumat.

Astfel, pentru ca regulile şi sfaturile pentru o nutriţie sănătoasă să producă cele mai mai bune efecte, vom face zilnic activitate fizică de intensitate moderată, timp de 30-60 de minute, sub formă de plimbări şi alergări în aer liber, înot, exerciţii la sala de fitness sau acasă, pe bandă şi bicicletă etc. Regula somnului sănătos şi odihnitor presupune 7-9 ore pe noapte, dintre care minimum o oră înainte de miezul nopţii. Totodată, abecedarul ne recomandă să evităm atât fumatul activ, cât şi cel pasiv, care este la fel de dăunător pentru buna funcţionare a organismului.

Aflaţi mai multe informaţii şi sfaturi cu privire la asocierea alimentaţiei sănătoase cu un stil de viaţă la fel de sănătos în lecţia 10 din „Abecedarul de Nutriţie” - „Să fim propriii noştri nutriţionişti”.

Respectând în paralel toţi aceşti paşi, vom obţine cele mai bune rezultate ale procesului de alimentaţie sănătoasă: menţinerea sănătăţii organismului, modelarea corpului, controlul apetitului alimentar, un somn mai bun, dar şi amplificarea tonusului psihic.

Despre toate acestea, precum și despre beneficiile unei alimentații sănătoase în viața de zi cu zi, puteți citi în „Abecedar de Nutriție”, ghidul tău expert în nutriție și alimentație, care te învață în 10 pași simpli cum să fii propriul tău nutriționist! Cartea include principalele reguli de nutriție populațională, necesare pentru o bună funcționare a organismului, precum și toate informațiile utile pentru un stil de viață sănătos.

Editat sub egida Academiei Române, „Abecedarul de Nutriție” este disponibil în librării şi poate fi achiziționat online pe site-ul oficial: www.abecedar-nutritie.ro.

„Abecedar de Nutriție” este o carte realizată de prof.dr. Nicolae Hâncu, în colaborare cu dr. Cristina Niță și dr. Anca Crăciun.


Download comunicat ALIMENTAŢIE - Download fisier atasat comunicatului

"Abecedarul de Nutritie - Cum asociem alimentatia echilibrata cu un stil de viata sanatos" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume: Cristina Băluţă
Email:evenimente@sanatateapress.ro
Sursă:www.abecedar-nutritie.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinta Nationala Sanatate prin Alimentatie, editia a-II-a, 19 mai 2012

A doua Conferință Națională Sănătate prin Alimentație, cel mai important eveniment dedicat alimentației sănătoase din România, s-a desfășurat la Cluj-Napoca, în data de 19 mai, la Hotel Opera Plaza.(...) citeste mai departePrăjiturile fără gluten, recomandate persoanelor care suferă de boala celiacă

Celiachia este o afecțiune cronică a intestinului subțire ce apare la persoanele de orice vârstă, cu o anumită predispoziție genetică. Bolnavii de celiachie suferă de intoleranță la glutenul prezent(...) citeste mai departeConferinta Naționala Sanatate prin Alimentatie, un prim pas catre o alimentatie sanatoasa

Peste 20 de speakeri, mai mult de 300 de persoane înscrise la eveniment: medici nutriționiști, medici de familie, medici cardiologi, interniști, diabetologi, pediatri, gastroenterologi, autorități,(...) citeste mai departeCum evităm efectul yo-yo?

Una dintre cele mai mari probleme cauzate de excesul de zel în curele de slăbit este efectul yo-yo. Scăderea rapidă în greutate duce la slăbirea organismului, iar kilogramele pierdute sunt(...) citeste mai departeACPA Romania si Codex Alimentarius

Asociatia Consumatorilor de Produse Alimentare din Romania Optimum Cibum(A.C.P.A. Romania) vine in sprijinul celor doua parti – consumatori si producatori, punand la dispozitia celor din urma, pe(...) citeste mai departe