Ce este bun si sanatos? Dobrogea Benecol, painea care reduce colesterolul

Ce este bun si sanatos? Dobrogea Benecol, painea care reduce colesterolul
Ultimele date furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că nivelul crescut de colesterol reprezintă cauza pentru o treime din bolile cardiovasculare ischemice, evaluate la nivel mondial. De aceea, ultimele strategii ale OMS vizează promovarea unei alimentaţii sănătoase şi a unui stil de viaţă echilibrat, care contribuie la menţinerea sub control a nivelului de colesterol din sânge.

Știați că în România există alimente care ajută la reducerea colesterolului, în mod natural?

Pe lângă o dietă echilibrată, bogată în fibre, legume proaspete și fructe, este important să introducem în alimentația zilnică și produse care aduc un beneficiu sănătății noastre. Consumul zilnic de stanoli din plante, într-o doză optimă, are efect în scăderea colesterolului. Un astfel de produs este pâinea Dobrogea Benecol, singurul de acest fel din România, destinat persoanelor care doresc să adopte o alimentație sănătoasă și să-și reducă în mod natural nivelul colesterolului.

”Esterii de stanolii din plante reprezintă un ingredient testat la nivel mondial în cadrul a peste 60 de studii clinice, care demonstrează că ajută la scăderea colesterolului. Acum se găsește și pe piața din România prin pâinea Dobrogea Benecol. Consumată în doză unică sau de mai multe ori pe zi în cadrul meselor principale, aceasta reduce colesterolul în numai 2 săptămâni.”, a declarat ing. Maria Toma, Director General Dobrogea Grup.

Studiile clinice realizate la nivel mondial, arată că produsele ce au în compoziţie esteri de stanoli din plante, consumate zilnic, reduc nivelul colesterolului total cu până la 10% și colesterolul LDL până la 15%, la un consum zilnic de 2g stanoli din plante.

Toate persoanele cu hipercolesterolemie pot consuma pâinea Dobrogea Benecol, indiferent dacă sunt adulţi, copii sau diabetici. Reducerea colesterolului total în proporţie de 10-15% cu ajutorul produselor Benecol, este teoretic suficientă pentru a preveni sau încetini evoluţia bolii coronariene şi a aterosclerozei.

În Romania pâinea Benecol este produsă de către Dobrogea Grup Constanţa, într-un sistem integrat de Management al Calităţii, Siguranţei Alimentului şi Mediului şi se comercializează în doua gramaje: 240g, reprezentând doza de utilizare pentru 3 zile de dietă şi 80 g, reprezentând o doză zilnică de 4 felii pâine care conţin cele 2 g de plant stanol ester necesare reducerii colesterolului.

Ce este Dobrogea® Benecol®?

Pâinea Dobrogea® Benecol® este produsă din făină integrală de secară cu adaos de esteri de stanoli din plante, având rol dovedit clinic în scăderea colesterolului.

Pâinea Dobrogea® Benecol® este recomandată de specialişti persoanelor care au colesterolul mărit, dar şi celor care vor să prevină această problemă de sănătate.

În aceeaşi măsură, produsul poate fi consumat cu încredere de toţi cei care doresc să adopte o dietă echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. Pe lângă beneficiul principal de reducere a colesterolului pe cale naturală, pâinea Dobrogea® Benecol® este şi hipoglucidică, având 26,4g glucide/100g produs finit, cu peste 40% mai puţine decât pâinea albă de larg consum, ceea ce o recomandă în alimentaţia diabeticilor.

Pâinea conţine 6,63 g fibre alimentare/ 100g produs finit, fiind clasificată conform Regulamentului CE 1924/2006, ca “produs bogat în fibre”, cu reale beneficii pentru îmbunătăţirea digestiei.
Produsul este disponibil în retailul modern la nivel national: Carrefour, Real, Billa, Cora, Selgros, Auchan, Mega Image, Carrefour Market.

Distribuitorii şi reţelele interesate de listarea şi achiziţia pâinii de secară Dobrogea Benecol sunt rugaţi să ne contacteze la următorul număr de telefon: 0241.482.103 sau la adresa de e-mail: marketing@dobrogeagrup.ro

Ţineţi, așadar, cont de sănătatea dumneavoastră și consumați pâinea Dobrogea Benecol zilnic! Este o modalitate foarte ușoară şi naturală de a vă menține colesterolul sub control.

Mai multe informaţii găsiţi pe : www.benecol.com si www.dobrogeabenecol.ro


Download comunicat ALIMENTAŢIE - Download fisier atasat comunicatului

"Ce este bun si sanatos? Dobrogea Benecol, painea care reduce colesterolul" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:marketing@dobrogeagrup.ro
Telefon:0241.482.103
Sursă:www.dobrogeabenecol.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ziua Mondiala a Consumatorilor, marcata prin organizarea unui eveniment menit sa promoveze(...)

15 martie este Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor, zi care marcheaza aducerea la cunostiinta publica a importantei cunoasterii si protejarii drepturilor oamenilor in calitatea lor de(...) citeste mai departeConferinta Nationala Sanatate prin Alimentatie, editia a II-a, 19 mai 2012 Cluj-Napoca

Aflată la a II-a ediție, “Conferința Națională Sănătate prin Alimentație” se va desfășura anul acesta pe 19 mai, la Hotel Opera Plaza, Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat sub egida(...) citeste mai departeACPA Romania si Codex Alimentarius

Asociatia Consumatorilor de Produse Alimentare din Romania Optimum Cibum(A.C.P.A. Romania) vine in sprijinul celor doua parti – consumatori si producatori, punand la dispozitia celor din urma, pe(...) citeste mai departeInlocuirea unui snack cu iaurt reduce considerabil riscul de diabet

Un consum crescut de iaurt este asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2, arată mai multe studii, printre care şi unul foarte recent condus de cercetătorii de la Universitatea Cambridge.(...) citeste mai departeSRC continua lupta cu bolile cardiovasculare. Zece Grupuri de experti si-au definitivat strategia(...)

Noul președinte al SRC (Societatea Română de Cardiologie), Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, anunță că obiectivul nr 1 al Societății este scăderea mortalității provocată de bolile(...) citeste mai departe