Cum ne mentinem echilibrul nutritional in vacanta?

Cum ne mentinem echilibrul nutritional in vacanta?
Dacă în zilele obişnuite respectăm un program alimentar bine stabilit, în care nu permitem excesele, în vacanţă lăsăm tentaţiile culinare să ne atragă, din toate părţile, în capcana lor. Sub pretextul „îmi permit orice pentru că sunt în vacanţă”, în cele din urmă tot noi vom plăti cu ceva ce nu are preţ: sănătatea noastră.

Cum putem să facem faţă ofertei culinare atât de apetisante din vacanţa noastră, mai ales dacă este şi all inclusive?

În mod frecvent, modul de servire în restaurantele hotelurilor cu servicii all inclusive este bufetul suedez, de tip „mănânci cât poţi”. Este un mod de servire pe care specialiştii în nutriţie îl consideră un veritabil pericol, mai ales că unii oameni de ştiinţă au calculat că o persoană poate mânca într-o astfel de ocazie 3000 de kcal şi aceasta în cel mult 2 ore.

Specialiştii în nutriţie ne sfătuiesc ca atunci când avem de-a face cu astfel de ocazii să începem masa prin a bea 1-2 pahare de apă, apoi trecem pe la sectorul de salate, peste care nu adăugăm sare, ulei, maioneză sau sosuri în exces, ci le condimentăm cu plante aromate (oregano, salvie, busuioc), suc de lamâie sau oțet balsamic și pe care nu le îmbogățim cu mezeluri sau brânzeturi grase. La felul principal să încercăm să eliminăm o parte din alimentele care conţin grăsime multă, cum ar fi șnițele, chiftele, tocănițe, iar garnitura să fie formată în primul rând din vegetale, orez brun sau paste din făină integrală. De asemenea, deserturile pot fi sărite sau înlocuite cu fructe proaspete.

De asemenea, nu trebuie să fim comozi. Chiar dacă este vacanţă, nu trebuie să încurajăm sedentarismul. Orice fel de mişcare este benefică, o plimbare după ce am servit masa, în ritm alert sau o alergare uşoară pe malul mării va compensa orice exces culinar făcut în timpul nostru de vacanţă.

Cum ne recuperăm nutriţional după o vacanţă cu excese culinare?

Dacă totuşi cădem în ispită şi comitem „abuzuri” culinare în vacanţă, putem recupera printr-un regim alimentar mai strict. Important este, menţionează nutriţioniştii, să nu comitem abuzuri peste abuzuri, deoarece vom distruge orice echilibru nutriţional pe care l-am clădit în timp. După o zi sau o noapte de „răsfăţ” culinar, este bine să consumăm a doua zi multe salate şi fructe. Dacă dorim ceva mai consistent, putem opta şi pentru un preparat din peşte, fără să fie însă prăjit sau afumat. De asemenea, cantitatea de lichide consumate trebuie să fie dublă, acestea însemnând apă plată sau minerală cu lămâie, ceaiuri şi infuzii, iaurturi degresate. La fel de benefică pentru „recuperare” este şi mişcarea fizică.

După o vacanţă în care am consumat alimente cu un conţinut bogat de grăsimi inclusiv nivelul colesterolului „rău” creşte.

Pâinea Dobrogea® Benecol® poate fi adăugată la dieta de recuperare post-vacanţă, datorită beneficiului său adus asupra sănătăţii. Pâinea Dobrogea® Benecol® este singurul produs din făină integrală de secară cu adaos de esteri de stanoli din plante, un ingredient testat la nivel mondial ce ajută la scăderea colesterolului.
Pâinea Dobrogea® Benecol® este produsă de către Dobrogea Grup, într-un sistem integrat de Management al Calităţii, Siguranţei Alimentului şi Mediului şi se comercializează în două gramaje: 80g reprezentând o doză zilnică de patru felii de pâine ce conţin cele 2 g de plant stanol ester necesare reducerii colesterolului şi de 240g reprezentând doza de utilizare pentru 3 zile de dietă.

„Recomand pâinea de secară Dobrogea Benecol pentru dieta de recuperare după o perioadă de excese în grăsimi care au favorizat creşterea colesterolului. Studiile clinice realizate la nivel mondial, arată că produsele ce au în compoziţie esteri de stanoli din plante, consumate zilnic, reduc nivelul colesterolului total cu până la 10% și colesterolul LDL până la 15%, la un consum zilnic de min. 2g stanoli din plante. Consumul zilnic a doar 4 felii de pâine Dobrogea Benecol sunt suficiente pentru re-echilibrarea colesterolului din sânge,” a declarat ing. Maria Toma, Director General Dobrogea Grup.

Pâinea Dobrogea® Benecol® este recomandată de specialişti persoanelor care au colesterolul mărit, dar şi celor care vor să prevină această problemă de sănătate.

În aceeaşi măsură, produsul poate fi consumat cu încredere de toţi cei care doresc să adopte o dietă echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. Pe lângă beneficiul principal de reducere a colesterolului pe cale naturală, pâinea Dobrogea® Benecol® este şi hipoglucidică, având 26,4g glucide/100g produs finit, cu peste 40% mai puţine decât pâinea albă de larg consum, ceea ce o recomandă în alimentaţia diabeticilor.

Pâinea conţine 6,63 g fibre alimentare/ 100g produs finit, fiind clasificată conform Regulamentului CE 1924/2006, ca “produs bogat în fibre”, cu reale beneficii pentru îmbunătăţirea digestiei.
Produsul este disponibil în retailul modern la nivel național: Carrefour, Real, Billa, Cora, Selgros, Auchan, Mega Image, Carrefour Market.

Distribuitorii şi reţelele interesate de listarea şi achiziționarea pâinii de secară Dobrogea Benecol sunt rugaţi să ne contacteze la următorul număr de telefon: 0241.482.103 sau la adresa de e-mail: marketing@dobrogeagrup.ro

Mai multe informaţii pe : www.benecol.com și www.dobrogeabenecol.ro


Download comunicat ALIMENTAŢIE - Download fisier atasat comunicatului

"Cum ne mentinem echilibrul nutritional in vacanta?" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Iaurtul – alimentul „minune” care ne mentine sanatosi si in forma

Iaurtul se numără printre cele mai sănătoase alimente, situându-se pe locul doi în ierarhia alimentelor dense în nutrienţi raportat la numărul de calorii, după fructe şi legume. Iaurtul este o sursă(...) citeste mai departe



Recomandari ferme de la Consiliul Europei: Autoritatile trebuie sa se asigure ca copiii cu nevoi(...)

Marți, 8 iulie 2014, Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, domnul Nils MUIŽNIEKS, a lansat Raportul Oficial în urma vizitei de monitorizare efectuate în România, în perioada 31(...) citeste mai departe



Nutritie, Sanatate, Longevitate - Intalnire de gradul 0 a expertilor in nutritie

Specialişti din domeniul nutriţiei, persoane interesate de un stil de viaţă sănătos şi medici din specialităţi conexe nutriţiei s-au reunit pe 30 mai 2013, în cadrul unei întâlniri interactive,(...) citeste mai departe



Prăjiturile fără gluten, recomandate persoanelor care suferă de boala celiacă

Celiachia este o afecțiune cronică a intestinului subțire ce apare la persoanele de orice vârstă, cu o anumită predispoziție genetică. Bolnavii de celiachie suferă de intoleranță la glutenul prezent(...) citeste mai departe



Ce este bun si sanatos? Dobrogea Benecol, painea care reduce colesterolul

Ultimele date furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că nivelul crescut de colesterol reprezintă cauza pentru o treime din bolile cardiovasculare ischemice, evaluate la nivel mondial. De(...) citeste mai departe