Alimentatia nesanatoasa – cel mai mare ucigas al mileniului 3

Alimentatia nesanatoasa – cel mai mare ucigas al mileniului 3
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, alimentaţia nesănătoasă reprezintă unul din principalii factori de risc pentru unele dintre cele mai grave afecţiuni ale secolului nostru: bolile cardiovasculare, diabetul, obezitatea și cancerul. De aceea, încă din anul 2008 până în prezent, OMS a pus în aplicare un plan strategic global de prevenire şi control a acestor afecţiuni.

Unul din principalele obiective ale acestui plan de acţiune îl reprezintă încercarea de reducere a factorilor de risc modificabili, care stau la baza bolilor cronice netransmisibile: alimentaţia nesănătoasă, fumatul, sedentarismul şi abuzul de alcool. Cercetările au arătat că 80% din cazurile de afecţiuni cronice netransmisibile pot fi prevenite dacă sunt eliminaţi aceşti factori de risc.

Mesajul transmis la nivel mondial de Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost perceput şi în România, unde din ce în ce mai mulţi producători de alimente şi-au orientat filosofia spre producţia de alimente sănătoase care aduc un beneficiu sănătăţii orgnismului.

Din dorinţa de a se alinia la strategia mondială de a promova un stil de viaţă sănătos, Dobrogea Grup a lansat în iunie 2010 prima pâine din România care reduce colesterolul. Pâinea Dobrogea® Benecol® este singurul produs din făină integrală de secară cu adaos de esteri de stanoli din plante, un ingredient testat la nivel mondial, ce ajută la scăderea colesterolului, comercializat pe piaţa românească.

Este cunoscută strânsa legătură dintre colesterolul mărit şi bolile cardiovasculare. Orientarea producţiei Dobrogea Grup către alimente sănătoase a venit ca un răspuns la nevoile consumatorilor. Pâinea de secară Dobrogea Benecol are multiple beneficii pentru organism, nu numai că reduce colesterolul, dar este recomandată şi celor care vor să prevină această problemă de sănătate.

În aceeaşi măsură, produsul poate fi consumat cu încredere de toţi cei care doresc să adopte o dietă echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. Pe lângă beneficiul principal de reducere a colesterolului pe cale naturală, pâinea Dobrogea® Benecol® este şi hipoglucidică, având 26,4g glucide/100g produs finit, cu peste 40% mai puţine decât pâinea albă de larg consum, ceea ce o recomandă în alimentaţia diabeticilor.

De asemenea, pâinea a fost clasificată conform Regulamentului CE 1924/2006, ca “produs bogat în fibre”, cu un conţinut de 6,63 g fibre alimentare/ 100g produs finit, cu reale beneficii pentru îmbunătăţirea digestiei. Produsul este disponibil în retailul modern la nivel național: Carrefour, Real, Billa, Cora, Selgros, Auchan, Mega Image, Carrefour Market.

Distribuitorii şi reţelele interesate de listarea şi achiziționarea pâinii de secară Dobrogea Benecol sunt rugaţi să ne contacteze la următorul număr de telefon: 0241.482.103 sau la adresa de e-mail: marketing@dobrogeagrup.ro

Mai multe informaţii pe : www.benecol.com si www.dobrogeabenecol.ro


Download comunicat ALIMENTAŢIE - Download fisier atasat comunicatului

"Alimentatia nesanatoasa – cel mai mare ucigas al mileniului 3" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Adoptarea unei alimentatii sanatoase, una din principalele masuri de prevenire a bolilor cronice(...)

Bolile cronice netransmisibile sunt principala cauză de deces în întreaga lume, anual înregistrându-se aproximativ 38 de milioane de decese la nivel global, potrivit ultimului raport dat(...) citeste mai departeMedicamentele si alimentatia - Evita combinatiile periculoase pentru cel mic!

Eficienţa unui medicament depinde, printre mulţi alţi factori, de momentul administrării, respectarea dozei, dar şi de efectele pe care un anumit aliment le poate avea asupra tratamentului.(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii ii invita la discutii pe reprezentantii Coalitiei profesionistilor din sanatate

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, i-a invitat astăzi, 19 septembrie 2013, pe reprezentanții Coaliției profesioniștilor din sănătate la discuții cu privire la revendicările(...) citeste mai departeSRC continua lupta cu bolile cardiovasculare. Zece Grupuri de experti si-au definitivat strategia(...)

Noul președinte al SRC (Societatea Română de Cardiologie), Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, anunță că obiectivul nr 1 al Societății este scăderea mortalității provocată de bolile(...) citeste mai departeIaurtul, element esential intr-o alimentatie sanatoasa

În România, tot mai multe persoane se confruntă cu probleme de sănătate provocate sau favorizate de alimentația nesănătoasă. Bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, obezitatea,(...) citeste mai departe