A III-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie, 26 octombrie 2013 - scrie ComunicateMedicale.ro

A III-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie, 26 octombrie 2013

A III-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie, 26 octombrie 2013
A III-a Conferință Națională Sănătate prin Alimentație, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate alimentației sănătoase, are loc la Bucuresti, în data de 26 octombrie 2013, la Hotel Athenee Palace Hilton. Organizată sub egida Academiei Române, manifestarea reunește unii dintre cei mai importanți medici din România.

Conferința Sănătate prin Alimentație aduce în dezbatere subiecte legate de cultura nutrițională populațională, actualități și controverse în nutriție dar și despre rolul alimentației în diverse patologii.

Temele vor fi centrate atât pe importanța alimentației sănătoase în păstrarea stării de sănătate, cât și pe corelarea alimentației cu anumite afecțiuni, cu precădere obezitate, diabet, boli cardiovasculare, dislipidemii, nefropatii, boli gastroenterologice și hepatopatii. De asemenea, în cadrul manifestării va fi prezentată și problematica tulburărilor de comportament alimentar.

Statisticile sunt îngrijorătoare şi arată că 70% din vizitele medicale sunt cauzate de o alimentație nesănătoasă. Consumul în exces de grăsimi saturate şi trans, sare şi dulciuri, şi a sedentarismul provoacă anul moartea a 14 milioane de oameni. (Declarația Politică a Organizației Națiunilor Unite, septembrie 2011).

„Alimentaţia sănătoasă este un element important pentru starea de bine şi acţionează ca un scut împotriva bolilor. Trebuie să luăm în calcul nutriţia echilibrată, evitarea sedentarismului şi cultivarea deprinderilor sănătoase în domeniul nutriției. Acestea sunt elementele care duc la o stare de sănătate bună”, susţine prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, Membru de onoare al Academiei Române.

Co-presedinții acestui eveniment sunt: Academician Maya Simionescu, Director Institutul Naţional de Biologie şi Patologie Celulară “Nicolae Simionescu” și prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, Membru de onoare al Academiei Române.

Înscrierile pentru a III-a Conferință Sănătate prin Alimentație se fac pe site-ul evenimentului www.sanatateprinalimentatie.ro. Participarea este gratuită, pe baza înscrierii. Eveniment creditat cu puncte EMC.

Organizator științific: Asociația Română pentru Studiul Obezității
Parteneri ştiinţifici: Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Societatea de Nutriție din România
Partener: Fundația Națională pentru Știință și Artă

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical


"A III-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie, 26 octombrie 2013" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Inlocuirea unui snack cu iaurt reduce considerabil riscul de diabet

Un consum crescut de iaurt este asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2, arată mai multe studii, printre care şi unul foarte recent condus de cercetătorii de la Universitatea Cambridge. Deşi(...) citeste mai departe



Beneficiile iaurtului pentru sanatate, tot mai evidente!

Consumul regulat de iaurt: un obicei ce poate reduce riscul cardiometabolic, arata studiile citeste mai departe



Quattro Stagioni Events - Meniu special ianuarie - aprilie

Cu o experienta de mai bine de 16 ani in organizarea de mese festive, Quattro Stagioni va pune la dispozitie in Parcul Herastrau 4 locatii ideale pentru nunti, botezuri, conferinte, cocktail-uri,(...) citeste mai departe



Mundo Verde - gama ta expert în suplimente alimentare

Suplimentele sunt definite ca produse alimentare, al căror scop este să completeze dieta normală, reprezentând surse concentrate de nutrienți sau alte substanțe, cu efect nutrițional sau fiziologic. (...) citeste mai departe



Probiolife-Gama de Produse dietetice

Alimentele dietetice sau de regim sunt alimente special tratate sau preparate pentru a raspunde nevoilor dietetice corespunzand unei stari fizice sau psihice deosebite sau unor boli sau tulburari(...) citeste mai departe