A III-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie, 26 octombrie 2013

A III-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie, 26 octombrie 2013
A III-a Conferință Națională Sănătate prin Alimentație, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate alimentației sănătoase, are loc la Bucuresti, în data de 26 octombrie 2013, la Hotel Athenee Palace Hilton. Organizată sub egida Academiei Române, manifestarea reunește unii dintre cei mai importanți medici din România.

Conferința Sănătate prin Alimentație aduce în dezbatere subiecte legate de cultura nutrițională populațională, actualități și controverse în nutriție dar și despre rolul alimentației în diverse patologii.

Temele vor fi centrate atât pe importanța alimentației sănătoase în păstrarea stării de sănătate, cât și pe corelarea alimentației cu anumite afecțiuni, cu precădere obezitate, diabet, boli cardiovasculare, dislipidemii, nefropatii, boli gastroenterologice și hepatopatii. De asemenea, în cadrul manifestării va fi prezentată și problematica tulburărilor de comportament alimentar.

Statisticile sunt îngrijorătoare şi arată că 70% din vizitele medicale sunt cauzate de o alimentație nesănătoasă. Consumul în exces de grăsimi saturate şi trans, sare şi dulciuri, şi a sedentarismul provoacă anul moartea a 14 milioane de oameni. (Declarația Politică a Organizației Națiunilor Unite, septembrie 2011).

„Alimentaţia sănătoasă este un element important pentru starea de bine şi acţionează ca un scut împotriva bolilor. Trebuie să luăm în calcul nutriţia echilibrată, evitarea sedentarismului şi cultivarea deprinderilor sănătoase în domeniul nutriției. Acestea sunt elementele care duc la o stare de sănătate bună”, susţine prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, Membru de onoare al Academiei Române.

Co-presedinții acestui eveniment sunt: Academician Maya Simionescu, Director Institutul Naţional de Biologie şi Patologie Celulară “Nicolae Simionescu” și prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, Membru de onoare al Academiei Române.

Înscrierile pentru a III-a Conferință Sănătate prin Alimentație se fac pe site-ul evenimentului www.sanatateprinalimentatie.ro. Participarea este gratuită, pe baza înscrierii. Eveniment creditat cu puncte EMC.

Organizator științific: Asociația Română pentru Studiul Obezității
Parteneri ştiinţifici: Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Societatea de Nutriție din România
Partener: Fundația Națională pentru Știință și Artă

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical


"A III-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie, 26 octombrie 2013" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Importanta alimentatiei sanatoase, dezbatuta la a IV-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie 2014

La nivel mondial, consumul scăzut de fructe şi legume produce aproximativ 1,7 milioane de decese, arată statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Concret, consumul insuficient de fructe(...) citeste mai departe



Consumul de iaurt si managementul greutatii corporale

Nutriționiștii recomandă introducerea iaurtului în dieta tuturor persoanelor care doresc să își țină sub control greutatea corporală și să aibă un stil de viață sănătos și echillibrat -potrivit(...) citeste mai departe



Nutritie si sanatate: doua drumuri convergente Conferinta Sanatate prin Alimentatie, la cea de-a(...)

Unul dintre cele mai importante evenimente de sănătate și nutriție din România, Conferința Sănătate prin Alimentație, ajunge anul acesta la cea de-a V-a ediție și va avea loc sâmbătă, 26 septembrie(...) citeste mai departe



Iaurtul – alimentul „minune” care ne mentine sanatosi si in forma

Iaurtul se numără printre cele mai sănătoase alimente, situându-se pe locul doi în ierarhia alimentelor dense în nutrienţi raportat la numărul de calorii, după fructe şi legume. Iaurtul este o sursă(...) citeste mai departe



16 mai este Ziua Mondiala a Bolii Celiace

Boala celiacă, numită şi enteropatie glutenică sau intoleranţă la gluten, este o afecţiune autoimună multifactorială care apare de regulă la persoane cu predispoziţie genetică şi este declanşată de(...) citeste mai departe