A III-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie, 26 octombrie 2013

A III-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie, 26 octombrie 2013
A III-a Conferință Națională Sănătate prin Alimentație, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate alimentației sănătoase, are loc la Bucuresti, în data de 26 octombrie 2013, la Hotel Athenee Palace Hilton. Organizată sub egida Academiei Române, manifestarea reunește unii dintre cei mai importanți medici din România.

Conferința Sănătate prin Alimentație aduce în dezbatere subiecte legate de cultura nutrițională populațională, actualități și controverse în nutriție dar și despre rolul alimentației în diverse patologii.

Temele vor fi centrate atât pe importanța alimentației sănătoase în păstrarea stării de sănătate, cât și pe corelarea alimentației cu anumite afecțiuni, cu precădere obezitate, diabet, boli cardiovasculare, dislipidemii, nefropatii, boli gastroenterologice și hepatopatii. De asemenea, în cadrul manifestării va fi prezentată și problematica tulburărilor de comportament alimentar.

Statisticile sunt îngrijorătoare şi arată că 70% din vizitele medicale sunt cauzate de o alimentație nesănătoasă. Consumul în exces de grăsimi saturate şi trans, sare şi dulciuri, şi a sedentarismul provoacă anul moartea a 14 milioane de oameni. (Declarația Politică a Organizației Națiunilor Unite, septembrie 2011).

„Alimentaţia sănătoasă este un element important pentru starea de bine şi acţionează ca un scut împotriva bolilor. Trebuie să luăm în calcul nutriţia echilibrată, evitarea sedentarismului şi cultivarea deprinderilor sănătoase în domeniul nutriției. Acestea sunt elementele care duc la o stare de sănătate bună”, susţine prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, Membru de onoare al Academiei Române.

Co-presedinții acestui eveniment sunt: Academician Maya Simionescu, Director Institutul Naţional de Biologie şi Patologie Celulară “Nicolae Simionescu” și prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, Membru de onoare al Academiei Române.

Înscrierile pentru a III-a Conferință Sănătate prin Alimentație se fac pe site-ul evenimentului www.sanatateprinalimentatie.ro. Participarea este gratuită, pe baza înscrierii. Eveniment creditat cu puncte EMC.

Organizator științific: Asociația Română pentru Studiul Obezității
Parteneri ştiinţifici: Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Societatea de Nutriție din România
Partener: Fundația Națională pentru Știință și Artă

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical


"A III-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie, 26 octombrie 2013" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Curs medical “Impactul om-alimentatie”

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Bucuresti organizeaza in zilele de 23 si 24 februarie 2011, cursul creditat cu 15 puncte EMC cu tema(...) citeste mai departe



Comunicat de presa - Intalnire de lucru intre Secretarul de Stat Adrian Pana si conducerea ANT

Secretarul de Stat Adrian Pană a avut astăzi, 24 februarie 2014, o întâlnire de lucru cu conducerea ANT pe tema reorganizării şi consolidării ANT, astfel încât această instituţie să-şi recapete(...) citeste mai departe



Indulcitorii hipocalorici in managementul greutatii si al obezitatii

Prevalența alarmantă a obezității, atât în rândul adulților, cât și în rândul copiilor și adolescenților, reprezintă o provocare la nivel mondial, iar importanța combaterii acesteia devine o(...) citeste mai departe



Probiolife-Gama de Produse dietetice

Alimentele dietetice sau de regim sunt alimente special tratate sau preparate pentru a raspunde nevoilor dietetice corespunzand unei stari fizice sau psihice deosebite sau unor boli sau tulburari(...) citeste mai departe



Chilliburner - Contribuţia ardeiului iute în arderea grăsimilor, prin stimularea procesului de(...)

Capsaicina conţinută de ardeiul iute este o substanţă recunoscută pentru proprietatea denumită generic „arderea grăsimilor”, sintagmă ce se referă la un întreg proces metabolic ce stă la baza(...) citeste mai departe