Consumul zilnic de iaurt ne ajuta sa ne repunem si sa ramanem in forma

Consumul zilnic de iaurt ne ajuta sa ne repunem si sa ramanem in forma
După sărbători și mese copioase, bogate în grăsimi și glucide, consumul zilnic de iaurt este un sprijin important în re-echilibrarea dietei. Acesta a fost mesajul principal al conferinței de presă organizate azi la Cluj, ca parte a campaniei educaționale “1 iaurt pe zi, sănătatea ți-o menții”, inițiată de Danone, cel mai mare producător român de iaurturi. Campania își propune informarea populației cu privire la importanța iaurtului ca parte a unei alimentații zilnice echilibrate și se bucură de susţinerea Societăţii de Nutriţie din România şi a domnului Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Membru de Onoare al Academiei Române și Preşedinte Onorific al Federaţiei Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

„Stilul nostru de viaţă și alimentația inadecvată sunt unele din principalele cauze ale obezităţii, bolilor cardiovasculare şi diabetului zaharat. Pentru o alimentaţie echilibrată trebuie să consumăm 2-3 produse lactate în fiecare zi. Iaurtul contribuie la asigurarea unui aport optim de calciu, potasiu, fosfor, zinc, proteine şi fermenţi lactici activi și are puține calorii. Beneficiile nutriționale ale iaurtului recomandă acest produs ca pe o soluție simplă și la îndemână, mai ales în condițiile stilului de viață contemporan.

Ca medic, mă găsesc tot mai des în fața unor cazuri de patologii grave, care au la origine desconsiderarea nevoilor reale, de bază, ale organismului. Cu toate provocările aduse de schimbarea stilului nostru de viață din ultimii ani, alimentația corectă ajunge să fie o condiție pentru menținerea sănătații. Trebuie să învățăm să-i acordăm acest nou rol, central, în viața noastră. Alegerea este la noi. Noi hotărâm ce și cât e bine să mâncăm, iar datoria mea ca medic este să explic, să îndrum, să corectez și să susțin obiceiuri alimentare sănătoase. Iar un astfel de obicei este cel de a consuma zilnic iaurt, aliment la fel de valoros pentru sănătate cum sunt și fructele sau legumele. Iaurtul este și un factor de re-echilibrare a dietei, în raport cu excesul de grăsimi şi glucide din alte categorii de alimente”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Membru de Onoare al Academiei Române și Preşedinte Onorific al Federaţiei Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul campaniei „1 iaurt pe zi”.

În ciuda multiplelor beneficii ale iaurtului, studiile realizate recent arată că România este pe ultima poziție la nivel european, din punct de vedere al consumului de iaurt. Conform statisticilor, un român consumă în medie 1 iaurt pe săptămână, față de francezi – 5 produse pe săptămână, bulgari – 3 produse pe săptămână și polonezi – 2 produse pe săptămână (sursa: MEMRB & Nielsen Retail Data, INSSE).

Datele privind starea de nutriţie şi sănătate din România, corelate cu consumul scăzut de iaurt și lactate proaspete, au determinat Danone să lanseze această campanie de informare și educare pe termen lung despre beneficiile pe care le poate aduce consumul zilnic de iaurt. Aceasta se concentrează în primul rând pe consumul de iaurt, dar reamintește și celelalte principii simple ce stau la baza unor deprinderi alimentare corecte, prin care ne putem îmbunătăți calitatea vieții.

„Zilele acestea, când fiecare dintre noi face bilanţul anului precedent şi îşi decide priorităţile pentru Noul An, credem că este un moment potrivit să readucem în faţa publicului valoarea inestimabilă a sănătăţii, condiţie a unei vieţi trăite din plin, şi să ne stabilim obiectivele personale pentru reconstrucţia sau menţinerea unei bune stări de sănătate pentru noi şi cei apropiaţi. Pentru mulți dintre noi unul dintre primele gânduri care ne vin în minte când vorbim despre stare de bine este să ne corectăm sau menţinem greutatea corporală optimă. Iar pentru aceasta, alimentaţia este aspectul determinant și iaurtul poate fi un prieten de nădejde”, este opinia împărtăşită de Cristina Popescu, director de comunicare la Danone.

Campania “1 iaurt pe zi” va continua pe tot parcursul anului 2014 cu acțiuni de informare a publicului general, care să încurajeze populația să facă alegerile cele mai potrivite pentru a-și menține starea de sănătate. Peste 600 de consumatori de iaurt din România, dornici să-și împărtășească poveștile personale, au candidat la statutul de ambasadori ai campaniei pro-iaurt, în cadrul aplicației online dedicată acestui scop. Familia Mihaica a câștigat concursul și va reprezenta imaginea campaniei, bucurându-se totodată de premiul constând în iaurt pentru un an de zile. Campania “1 iaurt pe zi” mai include cursuri de nutriție pentru tineri și copii, știut fiind că obiceiurile bune se deprind încă de la vârste tinere.

Prin campania ”1 iaurt pe zi, sănătatea ți-o menții”, derulată la nivel național, Danone își propune să reamintească importanța unui stil de viață echilibrat și principalele beneficii ale consumului zilnic de iaurt, în contextul în care tot mai multe persoane se confruntă cu probleme de sănătate provocate sau favorizate de alimentația nesănătoasă și lipsa de mișcare. Obezitatea, bolile cardiovasculare și diabetul zaharat sunt afecțiunile care trebuie abordate cu maximă prioritate, conform unui studiu despre starea de sănătate a populației din România realizat de Danone [Vezi mai jos mai informații suplimentare despre starea de sănătate].

Opinia generală a respondenților care au participat la studiul realizat de Danone este că aceste probleme de sănătate sunt generate de stilul de viață, preponderent sedentar și de o dietă dezechilibrată. În plus, 9 din 10 respondenți cred că populația din România mănâncă nesănătos, potrivit studiului „Obiceiuri de consum alimentar” realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie în 2013. Una dintre soluțiile la îndemână, care poate fi aplicată cu ușurință și fără costuri semnificative, este consumul zilnic de iaurt. Iaurtul, la fel ca laptele din care este făcut, conține proteine valoroase și calciu, alături de alte minerale și vitamine necesare pentru creștere și sănătate de-a lungul întregii vieți. [Vezi mai jos mai informații suplimentare despre beneficiile iaurtului]


"Consumul zilnic de iaurt ne ajuta sa ne repunem si sa ramanem in forma" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Georgiana Giunca
Email:proiecte@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.108

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Probiolife-Gama de Produse dietetice

Alimentele dietetice sau de regim sunt alimente special tratate sau preparate pentru a raspunde nevoilor dietetice corespunzand unei stari fizice sau psihice deosebite sau unor boli sau tulburari(...) citeste mai departeImportanta alimentatiei sanatoase, dezbatuta la a IV-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie 2014

La nivel mondial, consumul scăzut de fructe şi legume produce aproximativ 1,7 milioane de decese, arată statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Concret, consumul insuficient de(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a semnat extinderea Programului de cooperare cu Policlinica(...)

Ministrul Sănătăţii a semnat astăzi extinderea Programului de Cooperare cu Policlinica San Donato din Milano şi Asociaţia “Bambini Cardiopatici del Mondo”. citeste mai departePainea Dobrogea-Benecol, un succes in randul medicilor prezenti la cel de-al 49-lea Congres(...)

Peste 1500 de medici cardiologi, medici de familie si internisti au vizitat standul Dobrogea-Benecol in cadrul celui de-al 49-lea Congres National de Cardiologie, desfasurat in perioada 7-9(...) citeste mai departeINVITATIE DE PRESA: Tratamentele viitorului pentru Parkinson

Joi, 3 aprilie 2014, începând cu orele 14:15 la Hotel Alpin-Poiana Braşov, sala Sibiu, prof dr. Dafin Mureşanu preşedintele Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii(...) citeste mai departe