Lansarea Programului dedicat reintegrarii profesionale si sociale a persoanelor afectate de Tuberculoza, 25 iunie 2014

Lansarea Programului dedicat reintegrarii profesionale si sociale a persoanelor afectate de Tuberculoza, 25 iunie 2014
Fundația Romanian Angel Appeal și Millenium Image&Communication Group au plăcerea de a vă invita să participați în data de miercuri, 25 iunie 2014, orele 11.00, la conferința de lansare a proiectului: Program dedicat reintegrării profesionale și sociale a persoanelor afectate de Tuberculoză.

Evenimentul are loc în București, la Hotel Royal–sala Unirii, B-dul Mircea Vodă nr. 28, Sector 3.

Participă:
- Nicoleta Mănescu, Manager de proiect, Fundația Romanian Angel Appeal
- Bogdan Theodor Olteanu, Consultant pentru campania națională, Millenium Image&Communication Group
- Cătălina Constantin, psiholog, Președinte al Asociației pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR)

Tuberculoza este cunoscută ca fiind o boală a sărăciei. De fapt, tuberculoza (TB) este o boală care poate atinge pe oricine, indiferent de categoria socială, dar care este exacerbată de sărăcie și cauzează sărăcia.

În România, în fiecare zi se diagnostichează 55 de persoane bolnave de TB și 4 persoane mor din cauza acestei afecțiuni, iar la nivel mondial tuberculoza omoară și incapacitează mai mulți tineri decât o face orice altă boală infecțioasă. Dintre persoanele afectate, 80% sunt apte de muncă – au între 15 și 45 ani, conform rapoartelor epidemiologice furnizate de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Tratamentul corespunzător, dublat de sprijinul social și psihologic adecvat, consilierea și orientarea profesională a bolnavilor de tuberculoză, precum și campanii naționale de informare și reducere a stigmei ar putea salva România de la un adevărat coșmar al sănătății publice și ar face din foștii pacienți cu TB, oameni sănătoși și activi.

Vă așteptăm la conferință și vă rugăm să aveți amabilitatea de a confirma participarea la e-mail: costinela.caraene@raa.ro, tel.: 0721.151.187, până cel târziu luni, 23 iunie 2014, orele 17.00.

“Programul dedicat reintegrării profesionale și sociale a persoanelor afectate de Tuberculoză” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 – “Investește în oameni!”


"Lansarea Programului dedicat reintegrarii profesionale si sociale a persoanelor afectate de Tuberculoza, 25 iunie 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Costinela Caraene
Email:costinela.caraene@raa.ro
Telefon:0721.151.187

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Cum ne mentinem echilibrul nutritional in vacanta?

Dacă în zilele obişnuite respectăm un program alimentar bine stabilit, în care nu permitem excesele, în vacanţă lăsăm tentaţiile culinare să ne atragă, din toate părţile, în capcana lor. Sub(...) citeste mai departeVrei sa arati senzational la piscina sau pe plaja?

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății prin Mișcare, te așteptăm în Sun Plaza Shopping Center, între 10-12 mai 2013, să sărbătorim împreună cea de-a 8-a ediție a evenimentului „Sănătate, Nutriție și(...) citeste mai departeMinisterul Sănătății - medicii recomandă evitarea consumului excesiv de alimente şi de alcool în(...)

Atenţie! În această perioadă, medicii ne recomandă să evităm consumul excesiv de alimente şi de alcool şi să facem multă mişcare în aer liber, pentru a preveni riscul de îmbolnăviri, se arată într-un(...) citeste mai departeConferinta Nationala Sanatate prin Alimentatie, editia a-II-a, 19 mai 2012

A doua Conferință Națională Sănătate prin Alimentație, cel mai important eveniment dedicat alimentației sănătoase din România, s-a desfășurat la Cluj-Napoca, în data de 19 mai, la Hotel Opera Plaza.(...) citeste mai departeAlimentatia nesanatoasa – cel mai mare ucigas al mileniului 3

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, alimentaţia nesănătoasă reprezintă unul din principalii factori de risc pentru unele dintre cele mai grave afecţiuni ale secolului nostru: bolile(...) citeste mai departe