Cosul National de Alimentatie Sanatoasa, 11 martie 2015, Bucuresti

Cosul National de Alimentatie Sanatoasa, 11 martie 2015, Bucuresti
Alimentaţia reprezintă unul dintre subiectele de maxim interes ale societăţii contemporane. După ce a traversat o perioadă destul de lungă în care industrializarea, inclusiv în domeniul alimentar, a fost desfăşurată în forţă, omenirea încearcă să repare acest exces acordând, din nou, atenţie alimentelor şi felului în care ne hrănim.

Alimentaţia copiilor este, sau ar trebui să fie, unul dintre punctele de interes ale societăţii contemporane. Părinţii trebuie să fie permanent conştienţi că o alimentaţie incorectă poate avea efecte alarmante asupra sănătăţii celor mici. Alimentaţia de tip fast-food, de exemplu, poate genera declanşarea pubertăţii precoce chiar şi la copii în vârstă de 6 ani. Aproximativ 600 de copii au fost diagnosticaţi, în ultimii ani, cu această boală, de două ori mai mulţi decât în urmă cu un deceniu.
În România, pe lângă atenţia acordată calităţii alimentelor, oamenii sunt nevoiţi să acorde o atenţie deosebită şi „coşului zilnic” - necesarul de alimente de bază pentru o alimentaţie atât sănătoasă cât şi adaptată la bugetul familiei.

Salariile mici, lipsa de informaţii corecte îi determină de multe ori pe români să facă alegeri nesănătoase pentru mesele zilnice. Este oare imposibil să ne permitem în coşul zilnic alimente care să ne asigure o alimentaţie corectă?

10.00 – 13.00 Întalnire cu presa

9.30 – 10.00 Înregistrarea participantilor & welcome coffee

10.00 – 12.00 Conferinţă de presă

- Introducere în obiectivele principale ale OMS Europa în promovarea strategiei Sănătatea 2020 şi politica de nutriţie în Regiunea Europeană a OMS
o Joao Breda – expert OMS
- Impactul alimentelor și nutriției asupra sănătății publice
o Aileen Robertson – Metropolitan University Copenhagen
- Dezvoltarea unei politici alimentare și de nutriție cuprinzătoare în România bazată pe sănătate şi sustenabilă economic
o Alexandr Parlesak – Metropolitan University Copenhagen
o Prof. Dr. Nicolae Suciu, manager Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC)
- Aspecte legate de nutriţie din Strategia Naţională de Sănătate 2020
o Dr. Amalia Şerban, Ministerul Sănătăţii
o Dr. Mihaela Nanu, expert Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului

Conferinţa este urmată de o demonstraţie live de preparare a unui meniu care conţine alimentele din coşul zilnic.

Moderator: Elvira Gheorghiţă – Senior Reporter, Mediafax

12.00-13.00 Prânz (pentru jurnalişti şi participanţi)


Download comunicat ALIMENTAŢIE - Download fisier atasat comunicatului

"Cosul National de Alimentatie Sanatoasa, 11 martie 2015, Bucuresti" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Anca Ionescu
Email:anca.ionescu@m.ro
Telefon:0754.929.146

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

16 mai este Ziua Mondiala a Bolii Celiace

Boala celiacă, numită şi enteropatie glutenică sau intoleranţă la gluten, este o afecţiune autoimună multifactorială care apare de regulă la persoane cu predispoziţie genetică şi este(...) citeste mai departe



Simpozion Doctor Mihai Vasile: transmisii live din blocul operator Athena Hospital

Athena Hospital organizează în perioada 2-4 Noiembrie 2011 prima ediţie a Simpozionului Doctor Mihai Vasile, având tematica “Tehnici avansate în endoscopia ginecologică”. citeste mai departe



Beneficiile consumului zilnic de iaurt in controlul greutatii corporale

Iaurtul – dovedit ştiinţific că te ajută să reduci acumularea ponderală, circumferința taliei și indicele de masă corporală! citeste mai departe



Conferinta Nationala cu Participare Internationala „Nutritia – Medicina viitorului”, editia a(...)

Asociaţia Nutriţie şi Sănătate, împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, vă invită să participaţi la Conferinţa Naţională cu Participare(...) citeste mai departe



Dobrogea Grup introduce în premieră în România pâinea fără gluten pentru persoanele care au(...)

Intoleranța la gluten este o afecțiune cronică a intestinului subțire ce apare la persoanele cu o anumită predispoziție genetică. Boala celiacă este cu atât mai periculoasă cu cât se poate(...) citeste mai departe