Cosul National de Alimentatie Sanatoasa, 11 martie 2015, Bucuresti

Cosul National de Alimentatie Sanatoasa, 11 martie 2015, Bucuresti
Alimentaţia reprezintă unul dintre subiectele de maxim interes ale societăţii contemporane. După ce a traversat o perioadă destul de lungă în care industrializarea, inclusiv în domeniul alimentar, a fost desfăşurată în forţă, omenirea încearcă să repare acest exces acordând, din nou, atenţie alimentelor şi felului în care ne hrănim.

Alimentaţia copiilor este, sau ar trebui să fie, unul dintre punctele de interes ale societăţii contemporane. Părinţii trebuie să fie permanent conştienţi că o alimentaţie incorectă poate avea efecte alarmante asupra sănătăţii celor mici. Alimentaţia de tip fast-food, de exemplu, poate genera declanşarea pubertăţii precoce chiar şi la copii în vârstă de 6 ani. Aproximativ 600 de copii au fost diagnosticaţi, în ultimii ani, cu această boală, de două ori mai mulţi decât în urmă cu un deceniu.
În România, pe lângă atenţia acordată calităţii alimentelor, oamenii sunt nevoiţi să acorde o atenţie deosebită şi „coşului zilnic” - necesarul de alimente de bază pentru o alimentaţie atât sănătoasă cât şi adaptată la bugetul familiei.

Salariile mici, lipsa de informaţii corecte îi determină de multe ori pe români să facă alegeri nesănătoase pentru mesele zilnice. Este oare imposibil să ne permitem în coşul zilnic alimente care să ne asigure o alimentaţie corectă?

10.00 – 13.00 Întalnire cu presa

9.30 – 10.00 Înregistrarea participantilor & welcome coffee

10.00 – 12.00 Conferinţă de presă

- Introducere în obiectivele principale ale OMS Europa în promovarea strategiei Sănătatea 2020 şi politica de nutriţie în Regiunea Europeană a OMS
o Joao Breda – expert OMS
- Impactul alimentelor și nutriției asupra sănătății publice
o Aileen Robertson – Metropolitan University Copenhagen
- Dezvoltarea unei politici alimentare și de nutriție cuprinzătoare în România bazată pe sănătate şi sustenabilă economic
o Alexandr Parlesak – Metropolitan University Copenhagen
o Prof. Dr. Nicolae Suciu, manager Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC)
- Aspecte legate de nutriţie din Strategia Naţională de Sănătate 2020
o Dr. Amalia Şerban, Ministerul Sănătăţii
o Dr. Mihaela Nanu, expert Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului

Conferinţa este urmată de o demonstraţie live de preparare a unui meniu care conţine alimentele din coşul zilnic.

Moderator: Elvira Gheorghiţă – Senior Reporter, Mediafax

12.00-13.00 Prânz (pentru jurnalişti şi participanţi)


Download comunicat ALIMENTAŢIE - Download fisier atasat comunicatului

"Cosul National de Alimentatie Sanatoasa, 11 martie 2015, Bucuresti" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Anca Ionescu
Email:anca.ionescu@m.ro
Telefon:0754.929.146

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferința Națională Sănătate prin Alimentație – ediția I

Obiceiurile alimentare joacă un rol important în păstrarea unei sănătăți optime și în prevenția a numeroase afecțiuni. Alimentația dezechilibrată este una din cauzele creșterii numărului de persoane(...) citeste mai departe



Vaccinarea, rezidentiatul si protectia cadrelor medicale, preocuparea a peste 25.000 de studenti(...)

Protecția cadrelor medicale din România. Sănătatea și drepturile refugiaților. „Vaccinează-te informat!”. Educația sexuală în școli și prevenția cancerului de col uterin.Problema organizării și a(...) citeste mai departe



Dr. Maria Nitescu te invata cum sa mananci bine si sanatos

Preocuparea pentru sănătate trebuie să deţină un loc important în viața noastră și este necesar să conştientizăm că multe dintre bolile cronice pot fi prevenite printr-un stil de viaţă sănătos, în(...) citeste mai departe



Indulcitorii hipocalorici sunt esentiali in gestionarea provocarilor globale de sănătate, sustin(...)

Bruxelles, 2 Aprilie 2014: Rolul pe care îndulcitorii hipocalorici îl pot juca în combaterea epidemiei de obezitate și a diabetului de tip 2 a fost discutat astăzi, la cea de-a doua Conferință(...) citeste mai departe



Conferinta Nationala Sanatate prin Alimentatie, editia a-II-a, 19 mai 2012

A doua Conferință Națională Sănătate prin Alimentație, cel mai important eveniment dedicat alimentației sănătoase din România, s-a desfășurat la Cluj-Napoca, în data de 19 mai, la Hotel Opera Plaza.(...) citeste mai departe