Primul Congres International Sanatate - Alimentatie - Bunastare

Primul Congres International Sanatate - Alimentatie - Bunastare
Mâncare sănătoasă în era vitezei? Vom afla dacă acest lucru este posibil de la cei mai renumiți specialiști în domeniu, la Primul Congres Internaţional Sănătate - Alimentaţie - Bunăstare, desfășurat în perioada 15 – 17 octombrie 2011, la Hotel Aro Palace din Brașov.

Cum sănătatea este cel mai valoros activ pentru o bună calitate a vieții, sănătatea bună fiind considerată mijlocitorul cheie pentru cetățeni în ceea ce priveşte contribuția lor pentru societate, dezvoltarea soluțiilor potrivite unei culturi a mâncării sănătoase şi implementarea acestora a devenit o certă prioritate în societatea de astăzi.

Organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București și Sănătatea Media Group, conferința se va desfăşura sub patronajul Patriarhiei Române, Academiei Române, Ministerului Sănătăţii Publice, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Tineretului şi Sportului, în colaborare cu Asociaţia Internaţională a Distribuţiei – A.I.D.A. Bruxelles şi EHI Retail Institute.

“Ideea acestui congres a apărut în urmă cu doi ani, când la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București am organizat o întâlnire la care au fost invitați să participe factori decizionali din sfera socio-politică a țării, dar și oaspeți din afară. Temele acelei întâlniri au fost axate pe influența alimentației, a mediului înconjurător, a factorilor zilnici de stres asupra sănătății. Participarea de atunci și interesul stârnit de subiectul întâlnirii ne-a încurajat să facem din acest eveniment unul de tradiție pentru viața medicală și economico-socială”, a declarat Prof. univ. dr. Florian Popa, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila București. “Să nu uităm că Hipocrate spunea să lăsăm alimentul să ne fie medicament şi medicamentul să fie hrana noastră. Iată un mesaj nepieritor care invită astăzi la multi şi interdisciplinaritate în abordarea responsabilă a confluenței beneficiilor alimentației şi ale sănătății, în beneficiul bunăstării pacientului/clientului”, a conchis Prof. univ. dr. Florian Popa, care este de asemenea și Editor Şef al “Jurnalului de Medicină şi Viață”.

În continuarea celor spuse de rectorul Universității de Medicină București, Lector univ. drd. Simona Maria Vlădica - Director General al Sănătatea Media Group, a declarat că invitația lansată de prestigioasa instituție de învățământ de a sprijini organizarea acestei importante întâlniri nu face decât să încununeze lunga colaborare dintre universitatea bucureșteană și instituția media pe care o reprezintă. “Este o onoare pentru noi să organizăm alături de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București un eveniment de o asemenea anvergură care îi are drept invitaţi pe unii dintre cei mai importanţi specialişti internaţionali din domeniu. Activitatea companiei Sănătatea Media Group a venit, încă de la început, în sprijinul sănătăţii, având principii solide în privința promovării alimentaţiei sănătoase și educarea populației în acest sens prin inițierea unor campanii de conștientizare sau prin oferirea de informații medicale prețioase venite direct de la specialiști, prin intermediul portalurilor companiei”.

Întâlnirea se bucură de prezența unor nume sonore precum:
- Prof. Eliot Sorel, GWU School of Medicine & School of Public Health, Founder Conflict Management Section WPA, Washington, DC
- Prof. Dr. Artemis Simopoulos, Department of Psychiatry and Behavioral Sciences, Stanford University School of Medicine
- Prof. Bernd Hallier, Managing Director EHI Retail Istitute, Koln
- Prof. John L. Stanton, Chair, Department of Food Marketing Philadelphia University, SUA)
- Prof. Leon F. Wegnez, Secretary General of AIDA Brussels

În cadrul manifestării se vor dezbate probleme axate pe acţiunea responsabilă a partenerilor din piaţă ce îşi desfăşoară activitatea la graniţa dintre ştiinţele medicală şi economică şi au menirea de a influenţa şi proteja în mod corespunzător cel mai important actor din piaţă: pacientul, respectiv clientul. Din acest motiv, au fost alese teme de înalt interes pentru sesiunile de comunicări ştiinţifice, printre care amintim: “Alimente naturale, alimente ecologice şi alimente bio”; “Moduri de prevenţie a unei alimentaţii deficitare”; “Moduri de promovare a alimentaţiei sănătoase”; “Prevenirea şi tratarea bolilor de nutriţie”; “Schimbări ale comportamentului consumatorului într-o direcţie favorabilă întregii societăţi din perspectiva alimentaţiei”; “Fast food-ul: era vitezei în alimentaţie vs. dezechilibrul nutriţional”.
Evenimentul se adresează atât studenţilor ce pot participa şi cu lucrări ştiinţifice, cât şi specialiştilor ce doresc să afle ultimele noutăţi şi să interacţioneze direct cu experţii.


Download comunicat ALIMENTAŢIE - Download fisier atasat comunicatului

"Primul Congres International Sanatate - Alimentatie - Bunastare" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Georgiana Milescu
Email:planificare@sanatateamediagroup.ro
Telefon:0730600094

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Alimentatia nesanatoasa, inamicul de temut al Mileniului 3!

A III-a Conferință Sănătate prin Alimentație, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate alimentației sănătoase, s-a desfășurat la București, în data de 26 octombrie 2013, la(...) citeste mai departeOBESIMED- dispozitiv medical pentru tratarea obezitatii

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in Romania sunt peste 4,5 milioane de obezi si doar 10% dintre acestia merg la un control medical. Cauzele sunt legate atat de alimentatia incorecta, de(...) citeste mai departeA doua Conferinta Nationala Sanatate prin Alimentatie se va desfasura in data de 19 mai 2012 la(...)

A doua Conferință Națională Sănătate prin Alimentație, cel mai important eveniment dedicat alimentației sănătoase, are loc la Cluj-Napoca, în data de 19 mai, la Hotel Opera Plaza.(...) citeste mai departeIaurtul - beneficii dovedite in combaterea obezitatii infantile

Obezitatea infantilă se află în creștere în întreaga lume, după cum arată un plan de acțiune recent al Organizației Mondiale a Sănătății. Obezităţii infantile îi sunt asociate(...) citeste mai departeLansarea Programului dedicat reintegrarii profesionale si sociale a persoanelor afectate de(...)

Fundația Romanian Angel Appeal și Millenium Image&Communication Group au plăcerea de a vă invita să participați în data de miercuri, 25 iunie 2014, orele 11.00, la conferința de lansare a(...) citeste mai departe