Ardeiul iute și arderea grăsimilor - Studiile atestă rolul ardeiului iute în slăbire

Ardeiul iute și arderea grăsimilor - Studiile atestă rolul ardeiului iute în slăbire
Nu este un mit! S-a demonstrat ştiinţific că substanţa pe care o conţine ardeiul iute - capsaicina - reduce greutatea corporală prin mărirea consumului de energie și diminuarea poftei de mâncare. Mai multe studii au atestat efectul real al capsaicinei în arderea grăsimilor, deci persoanele care folosesc ardeiul iute în regimul de slăbire nu greşesc absolut deloc.

Un studiu efectuat în 2010 de către cercetătorii de la Centrul pentru Nutriție Umană din cadrul Universității din California a demonstrat că ardeiul iute este un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece principala substanță care dă gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajută la arderea grăsimilor din corp, reduce pofta de mâncare și accelerează metabolismul.

Un alt studiu realizat în acelaşi an la Universitatea Daegu din Coreea de Sud arată că ardeiul iute stimulează activitatea proteinelor care ajută la spargerea celulelor de grăsime şi, în același timp, reduce activitatea enzimelor responsabile de acumularea de grăsimi, prevenind dezvoltarea celulelor mature de grăsime.

Deşi au fost demonstrate calităţile ardeiului iute de ardere a grăsimilor, integrarea acestuia în curele de slăbire este destul de dificilă, din cauza efectului său iritativ. Soluţia vine de la un supliment nutritiv lansat recent în România, Chilliburner, care permite valorificarea ardeiului iute în curele de slăbire, protejând, în acelaşi timp, împotriva arsurilor. O nouă tehnologie patentată de comprimare a capsaicinei în microcapsule învelite într-un strat protector face ca această substanță activă să poată fi administrată fără a irita cavitatea bucală sau sistemul digestiv. Pe lângă capsaicina din ardeiul iute, Chilliburner conţine încă două substanţe active ce susţin efectul de pierdere în greutate: extractul de ceai verde, care stimulează metabolismul celular, și inulina, fibră care ajută la formarea florei bacteriene intestinale naturale.

Bazat pe extract natural de ardei iute extrem de concentrat, suplimentul alimentar Chilliburner ajută la pierderea în greutate, printr-un proces complex cu multiple efecte benefice asupra organismului: reglează considerabil digestia, stimulează metabolismul, crește energia, împiedică noi depuneri de grăsime, reduce pofta de mâncare și arde aproximativ 1000 kJ zilnic. Mecanismul prin care funcţionează acest supliment are la bază declanșarea lipolizei (arderea grăsimilor) și activarea reflexului de sațietate, fenomene esenţiale în procesul de slăbire.


Download comunicat ALIMENTAŢIE - Download fisier atasat comunicatului

"Ardeiul iute și arderea grăsimilor - Studiile atestă rolul ardeiului iute în slăbire" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Georgiana Giunca
Email:press@sanatateapressgroup.ro
Telefon:0733.011.108

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Studiu clinic: Esterii de stanoli din plante reduc colesterolul pacienților cu diabet de tip 1(...)

Potrivit unui nou studiu clinic, esterii de stanoli din plante reduc în mod eficient colesterolul pacienților cu diabet de tip 1 supuși medicației cu statine. Esterii de stanoli din plante(...) citeste mai departe



Abecedarul de Nutritie se lanseaza la Bucuresti in data de 15 iunie 2012

Sănătatea Press Group în colaborare cu prof.dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române, lansează Abecedarul de Nutriţie, cel mai important ghid de alimentaţie(...) citeste mai departe



Seminarii, informari si testari gratuite in parc cu ocazia Zilei Internationale a Bolii Celiace(...)

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Bolii Celiace (intoleranţa la gluten), Centrul de Management pentru Boala Celiacă Bucureşti din cadrul Institutului de Ocrotire a Mamei şi Copilului “Alfred(...) citeste mai departe



Medicamentele si alimentatia - Evita combinatiile periculoase pentru cel mic!

Eficienţa unui medicament depinde, printre mulţi alţi factori, de momentul administrării, respectarea dozei, dar şi de efectele pe care un anumit aliment le poate avea asupra tratamentului.(...) citeste mai departe



Medicii de familie – promotori ai unei alimentatii echilibrate

Alimentația echilibrată poate fi considerată o adevărată provocare în zilele noastre, în contextul în care excesele pot influența negativ starea de sănătate a publicului larg, atrag(...) citeste mai departe