Legislatia – aliat sau dusman al pacientilor din Romania? Un eveniment in sprijinul pacientului si drepturilor sale.

Legislatia – aliat sau dusman al pacientilor din Romania?  Un eveniment in sprijinul pacientului si drepturilor sale.
De Ziua Europeana a Pacientilor, Medcenter a participat la o dezbatere interesanta in cadrul evenimentului organizat de Sanatatea Media Group si Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor -

Evenimentul, organizat in data de 13 martie la Casa Universitarilor din Bucuresti, a reunit forţele celor mai puternice asociaţii de pacienţi din Romania pentru a purta un dialog intr-un cadru adecvat şi pentru a pune bazele unor soluţii reale care sa sprijine sistemul de sanatate din Romania, cu scopul de a face faţa problemelor actuale ale pacienţilor romani, precum şi ale specialiştilor şi furnizorilor de produse şi servicii de sanatate.

Obiectivul principal al conferintei a fost acela de a promova ideea de realizare a unor noi reglementari legislative privind drepturile pacienţilor din Romania, armonizate cu normele europeane in domeniu.

Printre temele principale ale dezbaterii s-au numarat: "Drepturile şi obligaţiile pacientului in context naţional şi european", "Problemele pacientului roman", "Rolul şi importanţa asociaţiilor de pacienţi", "Dezbatere privind Legea Drepturilor Pacienţilor", "Dezvoltarea programelor naţionale de prevenire şi control a bolilor cronice", "Siguranţa pacientului".

Medcenter a participat la acest eveniment cu scopul declarat de a fi cat mai aproape de nevoile pacienţilor sai. Eforturile Medcenter s-au indreptat in directia transmiterii catre pacienti a diverselor informatii medicale utile ce ii pot ajuta sa constientizeze implicatiile si riscurile diferitelor afectiuni si, cel mai important, sa traga un semnal de alarma asupra importantei monitorizarii constante a starii de sanatate si a controalelor preventive periodice.

Contact: marketing@medcenter.ro
www.medcenter.ro


"Legislatia – aliat sau dusman al pacientilor din Romania? Un eveniment in sprijinul pacientului si drepturilor sale." adaugat de Medcenter 212564

Persoana de contact
Nume:Alina Carnuta
Email:marketing@medcenter.ro
Telefon:021 242 44 77
Sursă:www.medcenter.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Comunicat de presa referitor la situatia din cadrul Laboratorului de analize al Spitalului Judetean(...)

Ca urmare a informaţiei conform căreia în cadrul Laboratorului de analize a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg Jiu, 550 de analize pentru depistarea HIV/SIDA au fost falsificate, Ministerul Sănătăţii(...) citeste mai departeSub 10% dintre femeile tinere din Romania si-au facut in 2014 analizele complete pentru anemia prin(...)

Potrivit unei cercetari efectuate în luna martie 2015, două din zece femei tinere nu şi-au făcut niciodată analizele pentru determinarea nivelului de fier din organism, în vreme ce mai puţin de 10%(...) citeste mai departeLegislatia – aliat sau dusman al pacientilor din Romania? Un eveniment in sprijinul pacientului si(...)

De Ziua Europeana a Pacientilor, Medcenter a participat la o dezbatere interesanta in cadrul evenimentului organizat de Sanatatea Media Group si Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor - citeste mai departeSimpozion medical „Actualitati in medicina de laborator”

Ecomedica Didactic organizeaza in zilele de 27 si 28 aprilie 2011, la Bucuresti, Simpozionul „Actualitati in medicina de laborator”. Evenimentul este creditat cu 9 credite EMC. citeste mai departe