Comunicat de presa referitor la situatia din cadrul Laboratorului de analize al Spitalului Judetean de Urgenta Tg Jiu

Comunicat de presa referitor la situatia din cadrul Laboratorului de analize al Spitalului Judetean de Urgenta Tg Jiu
Ca urmare a informaţiei conform căreia în cadrul Laboratorului de analize a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg Jiu, 550 de analize pentru depistarea HIV/SIDA au fost falsificate, Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări:

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dispus ca inspecţia sanitară de stat împreună cu Corpul de Control al ministrului Sănătăţii să se deplaseze de urgenţă la Spitalul Judeţean Tg Jiu şi, împreună cu DSP Gorj, să demareze o anchetă începând de mâine dimineaţă în cadrul Laboratorului de analize al spitalului.

Raportul controlului va fi înaintat ministrului Sănătăţii luni, 20 ianuarie 2014.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a solicitat de urgenţă DSP Gorj ca în această seară să sigileze toate documentele probatorii în vederea efectuării controlului.

În cazul în care se dovedeşte faptul că s-au eliberat buletine de analize falsificate, toate cele 550 de persoane care au primit buletine de analize falsificate, vor fi chemate pentru a reface analizele.


"Comunicat de presa referitor la situatia din cadrul Laboratorului de analize al Spitalului Judetean de Urgenta Tg Jiu" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Simpozion medical „Actualitati in medicina de laborator”

Ecomedica Didactic organizeaza in zilele de 27 si 28 aprilie 2011, la Bucuresti, Simpozionul „Actualitati in medicina de laborator”. Evenimentul este creditat cu 9 credite EMC. citeste mai departeComunicat de presa referitor la situatia din cadrul Laboratorului de analize al Spitalului Judetean(...)

Ca urmare a informaţiei conform căreia în cadrul Laboratorului de analize a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg Jiu, 550 de analize pentru depistarea HIV/SIDA au fost falsificate, Ministerul Sănătăţii(...) citeste mai departeSub 10% dintre femeile tinere din Romania si-au facut in 2014 analizele complete pentru anemia prin(...)

Potrivit unei cercetari efectuate în luna martie 2015, două din zece femei tinere nu şi-au făcut niciodată analizele pentru determinarea nivelului de fier din organism, în vreme ce mai puţin de 10%(...) citeste mai departeLegislatia – aliat sau dusman al pacientilor din Romania? Un eveniment in sprijinul pacientului si(...)

De Ziua Europeana a Pacientilor, Medcenter a participat la o dezbatere interesanta in cadrul evenimentului organizat de Sanatatea Media Group si Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor - citeste mai departe