Mărțișorul Medical

Mărțișorul Medical
1 Martie a fost sărbătorit la Școala Sanitară Postliceală ”Carol Davila” prin organizarea în parteneriat cu HOFIGAL și Asociația UHU - SMURD a unui seminar intitulat ”Mărțișor Medical”. Reprezentanții celor două instituții partenere au susținut prezentări în fața elevilor școlii sanitare.

Doamna dr. chim. Anca Daniela Raiciu, director de Marketing al companiei HOFIGAl a prezentat un studiu complet realizat asupra Balsamului pentru păr cu gemoderivate şi Coenzima Q10. Produsul a obţinut brevet de invenţie medaliat la Geneva cu medalie de argint şi diplomă de excelenţă şi medalie de argint la Salonul de Inventică Cluj-Napoca.

Au fost analizate următoarele aspecte: Determinarea eficienţei utilizării balsamului pentru păr, Verificarea acceptabilităţii unui produs cosmetic dupa aplicare în condiţii normale de utilizare și Evaluarea subiectivă a calităţilor cosmetice şi eficacităţii prin testul de uzaj sub control clinic dermatologic pentru produsul testat.

Dna dr. Aniela Kinn, medic generalist specializat în tratarea diferitelor afecțiuni ale organismului uman cu ajutorul produselor naturale, a răspuns întrebărilor elevilor referitoare la importanța acestor produse în industria farmaceutică.

În partea a doua a seminarului, elevii Școlii ”Carol Davila” au participat la prezentarea sistemului UPU-SMURD și a oportunităților de formare a asistenților medicali care doresc să acționze în acest domeniu.

”Perioada de pregătire a unui asistet medical pentru a lucra în sistemul SMURD este de 6-8 luni, pentru că rigorile intervenției în acest sistem de urgență sunt foarte ridicate, cu atât mai mult cu cât suntem o structură militară. După această perioadă de pregătire, urmează perioada de 4 luni-2 ani în care lucrând efectiv se capătă experiență în domeniul urgențelor. Cei care se integrează în acest sistem vor fi certificați, iar diploma atestă niște competențe și o expertiză care pot fi recunoscute la nivel internațional”, a afirmat Dr. Bogdan Opriță, medic șef al Departamentului UPU- SMURD, București.

Conform Legii 95/2006, SMURD reprezintă o structură care funționează în cadrul unui Inspectorat Pentru Situații de Urgență - Pompierii București, a unui Spital Clinic de Urgență și care acolo unde există posibilitatea de operare aeriana, cum e cazul Bucureștiului, are ca operator Inspectoratul Aerian de Aviație al Ministerului Administrației și Internelor. Conform Constituției României, Urgența medicală reprezintă o responsabilitate a Statului,.

”Se impune o foarte bună organizare a activității profesionale în medicina de urgență și în acest sens există o Unitate de Primire a Urgențelor (UPU), Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), Dispeceratele - structurile care preiau apelurile și de asemenea Răspunsul la incidentele cu victime multiple.

Scopul nostru nu este numai de a interveni din punct de vedere medical ci și în operațiuni de salvare. Intervenim așadar în misiuni primare, în caz de accident, dar realizăm și transferul interspitalicesc al pacienților, atunci când este cazul, transfer de personal medical, organe, și realizăm de asemenea operațiuni de salvare în caz de calamități naturale”, a mai precizat dr. Bogdan Opriță.
Daniela Pascu, asistent șef al Departamentului UPU-SMURD, București a prezentat echipamentele utilizate în timpul intervențiilor SMURD, iar Dr. Cristian Pandrea, medic coordonator al Dispeceratului UPU-SMURD București, a prezentat evoluția domeniului Telemedicinei, respectiv transferul de informații de la locul intervenției către unități specializate în medicina de urgență, ca pe un atu în lupta pentru viață.

Pentru mai multe informații despre evenimentele organizate de Școala Sanitară Postliceală ”Carol Davila” puteți accesa site-ul nostru: www.scoalacdavila.ro.


Download comunicat BEAUTY - Download fisier atasat comunicatului

"Mărțișorul Medical" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Ramona Guțu
Email:ramona.gutu@fundatiamincu.ro
Telefon:0763.619.311

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Produse cosmetice naturale la monodoze fără conservanți, marca ”Hofigal”

Școala Sanitară Postliceală ”Carol Davila” și Compania ”Hofigal” anunță miercuri, 15 Decembrie a.c., semnarea unui parteneriat între cele două instituții, cu ocazia evenimentului de prezentare în(...) citeste mai departeMachiaje semipermanente marca Diana Gulan

In noiembrie, estetician Diana Gulan invita doamnele si domnisoarele la cabinetul propriu, pentru a se bucura de servicii speciale de machiaj semipermanent (tatuaj make-up). citeste mai departeÎn martie, CMU acordă o reducere de 50% pentru doamne

Luna martie este momentul în care primavara îşi intră în drepturi plină de optimism. Este o lună a florilor şi a surprizelor în care femeia şi familia ne aduc aminte de tot ce e viu, frumos şi(...) citeste mai departeSLIM EXPO – 2-4 MARTIE 2012 SALA PALATULUI BUCURESTI

Daca te incadrezi in categoria celor care vor sa-si reduca greutatea corporala sau sa o mentina pe cea actuala , sau a celor care considera ca este important sa ai o alimentatie sanatoasa , atunci va(...) citeste mai departeEpilare definitiva la Shades - beauty lounge

Incepand cu luna noiembrie, Shades va pune la dispozitie servicii de epilare definitiva cu ajutorul tehnologiei MedOp. citeste mai departe