Mărțișorul Medical

Mărțișorul Medical
1 Martie a fost sărbătorit la Școala Sanitară Postliceală ”Carol Davila” prin organizarea în parteneriat cu HOFIGAL și Asociația UHU - SMURD a unui seminar intitulat ”Mărțișor Medical”. Reprezentanții celor două instituții partenere au susținut prezentări în fața elevilor școlii sanitare.

Doamna dr. chim. Anca Daniela Raiciu, director de Marketing al companiei HOFIGAl a prezentat un studiu complet realizat asupra Balsamului pentru păr cu gemoderivate şi Coenzima Q10. Produsul a obţinut brevet de invenţie medaliat la Geneva cu medalie de argint şi diplomă de excelenţă şi medalie de argint la Salonul de Inventică Cluj-Napoca.

Au fost analizate următoarele aspecte: Determinarea eficienţei utilizării balsamului pentru păr, Verificarea acceptabilităţii unui produs cosmetic dupa aplicare în condiţii normale de utilizare și Evaluarea subiectivă a calităţilor cosmetice şi eficacităţii prin testul de uzaj sub control clinic dermatologic pentru produsul testat.

Dna dr. Aniela Kinn, medic generalist specializat în tratarea diferitelor afecțiuni ale organismului uman cu ajutorul produselor naturale, a răspuns întrebărilor elevilor referitoare la importanța acestor produse în industria farmaceutică.

În partea a doua a seminarului, elevii Școlii ”Carol Davila” au participat la prezentarea sistemului UPU-SMURD și a oportunităților de formare a asistenților medicali care doresc să acționze în acest domeniu.

”Perioada de pregătire a unui asistet medical pentru a lucra în sistemul SMURD este de 6-8 luni, pentru că rigorile intervenției în acest sistem de urgență sunt foarte ridicate, cu atât mai mult cu cât suntem o structură militară. După această perioadă de pregătire, urmează perioada de 4 luni-2 ani în care lucrând efectiv se capătă experiență în domeniul urgențelor. Cei care se integrează în acest sistem vor fi certificați, iar diploma atestă niște competențe și o expertiză care pot fi recunoscute la nivel internațional”, a afirmat Dr. Bogdan Opriță, medic șef al Departamentului UPU- SMURD, București.

Conform Legii 95/2006, SMURD reprezintă o structură care funționează în cadrul unui Inspectorat Pentru Situații de Urgență - Pompierii București, a unui Spital Clinic de Urgență și care acolo unde există posibilitatea de operare aeriana, cum e cazul Bucureștiului, are ca operator Inspectoratul Aerian de Aviație al Ministerului Administrației și Internelor. Conform Constituției României, Urgența medicală reprezintă o responsabilitate a Statului,.

”Se impune o foarte bună organizare a activității profesionale în medicina de urgență și în acest sens există o Unitate de Primire a Urgențelor (UPU), Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), Dispeceratele - structurile care preiau apelurile și de asemenea Răspunsul la incidentele cu victime multiple.

Scopul nostru nu este numai de a interveni din punct de vedere medical ci și în operațiuni de salvare. Intervenim așadar în misiuni primare, în caz de accident, dar realizăm și transferul interspitalicesc al pacienților, atunci când este cazul, transfer de personal medical, organe, și realizăm de asemenea operațiuni de salvare în caz de calamități naturale”, a mai precizat dr. Bogdan Opriță.
Daniela Pascu, asistent șef al Departamentului UPU-SMURD, București a prezentat echipamentele utilizate în timpul intervențiilor SMURD, iar Dr. Cristian Pandrea, medic coordonator al Dispeceratului UPU-SMURD București, a prezentat evoluția domeniului Telemedicinei, respectiv transferul de informații de la locul intervenției către unități specializate în medicina de urgență, ca pe un atu în lupta pentru viață.

Pentru mai multe informații despre evenimentele organizate de Școala Sanitară Postliceală ”Carol Davila” puteți accesa site-ul nostru: www.scoalacdavila.ro.


Download comunicat BEAUTY - Download fisier atasat comunicatului

"Mărțișorul Medical" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Ramona Guțu
Email:ramona.gutu@fundatiamincu.ro
Telefon:0763.619.311

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Gama Juvéderm Ultra de la Allergan, ceva care te va face să zâmbeşti!

Buzele noastre spun atât de multe, chiar şi atunci când nu rostesc cuvinte. Noi, femeile, ne dorim buze voluminoase, catifelate şi fără riduri în jurul lor pentru a avea un aspect cât mai feminin şi(...) citeste mai departeSilhouette si-a rasfatat cei mai fideli clienti cu ocazia sarbatorilor

Centrele de slabit, infrumusetare si fitness Silhouette au incheiat aseara seria celor cinci evenimente cu totul deosebite dedicate clientelor VIP. Anul acesta Silhouette a decis sa isi rasplateasca(...) citeste mai departeMărțișorul Medical

1 Martie a fost sărbătorit la Școala Sanitară Postliceală ”Carol Davila” prin organizarea în parteneriat cu HOFIGAL și Asociația UHU - SMURD a unui seminar intitulat ”Mărțișor Medical”.(...) citeste mai departeÎn martie, CMU acordă o reducere de 50% pentru doamne

Luna martie este momentul în care primavara îşi intră în drepturi plină de optimism. Este o lună a florilor şi a surprizelor în care femeia şi familia ne aduc aminte de tot ce e viu, frumos şi(...) citeste mai departeDe Craciun recompenseaza-ti angajatii cu Masaj la Birou! Este un cadou relaxant si foarte accesibil

Cu siguranta cautati cea mai buna idee pentru primele de craciun ale angajatilor dvs. E timpul sa va opriti! Noi avem solutia! Anul acesta le puteti oferi angajatilor un cadou inedit, vouchere de(...) citeste mai departe