Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania trage un semnal de alarma asupra gravitatii hepatitelor cronice virale

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania trage un semnal de alarma asupra gravitatii hepatitelor cronice virale
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din Romania a demarat în data de 1 martie, campania națională „Nu lăsa hepatita să-ți distrugă viața! Testează-te!”, ce se va derula în perioada 1 martie - 31 mai 2012. Acțiunea reunește pacienți, medici, asociații profesionale, laboratoare, voluntari, toți având aceeași dorinţă, de a încerca să tragă un semnal de alarmă că populația trebuie să se testeze pentru hepatitele cronice virale. Acțiunea cu impact social va fi susținută de un spot TV, realizat de APAH-RO. Scopul campaniei este conștientizarea populației asupra importanței depistării la timp a hepatitelor cronice virale.

Campania beneficiază de sprijin internațional, printre partenerii APAH-RO aflându-se Alianţa Mondială de Hepatită, alături de Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” (INBI), Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie (SRGH), Societatea Română de Gastroenterologie – Hepatologie și Nutriție Pediatrică (SRGHNP), Societatea Națională de Medicină a Familiei (SNMF).

La conferința de lansare a campaniei naționale ”Nu lăsa hepatita să-ți distrugă viața! Testează-te!”, au participat acad. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat Ministerul Sănătății (INBI), prof. univ. dr. Mircea Diculescu – preşedinte SRGH, dr. Simona Șopov – din partea SNMF și dr. Adriana Moțoc, medic primar boli infecțioase Spitalul de Boli Tropicale și Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș”.

„Ar trebui să se testeze toți cei care se știu că au un comportament la risc. Este cazul celor care se tatuează, își fac piercinguri, au contacte sexuale neprotejate cu prezervativ, care se droghează, mai ales injectabil. Din nefericire, am observat că 80% din ultima categorie amintită au infecție cu virus C, dar au început să apară mulți cu virus B și chiar HIV”, a precizat în cadrul conferinței acad. dr.Adrian Streinu-Cercel.

De asemenea prof. univ. dr. Mircea Diculescu a atras atenția asupra gravității hepatitelor cronice virale:

„Hepatita poate să ne distrugă viața prin două metode: cea prin care virusul hepatitic, din cauza sistemului imun slăbit, poate să inflameze ficatul și să se transforme în ciroză. A doua metodă ca hepatita să distrugă viața este reprezentată de un anturaj slab informat, care nu cunoaște modurile de infectare și-l respinge pe cel care are hepatită, discriminându-l total nepotrivit. Recomandarea mea este ca informarea să se facă doar din surse sigure”.


"Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania trage un semnal de alarma asupra gravitatii hepatitelor cronice virale" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Camelia Vlad
Email:cameliavlad10@gmail.com

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania trage un semnal de alarma asupra gravitatii(...)

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din Romania a demarat în data de 1 martie, campania națională „Nu lăsa hepatita să-ți distrugă viața! Testează-te!”, ce se va derula în(...) citeste mai departeVaccinarea, cea mai eficienta metoda de preventie impotriva gripei de sezon

Organizația Mondială a Sănătății derulează Campania de Informare privind Gripa: bolnavii cronici, femeile însărcinate, vârstnicii și personalul medical – cei mai expuși în fața(...) citeste mai departeGlaxoSmithKline (GSK) Romania se alatură proiectului „Copiii pretiosi”, dedicat copiilor(...)

GlaxoSmithKline (GSK) România se alătură începând din luna august proiectului ”Copiii prețioși”, desfășurat de Fundația Baylor România, dedicat copiilor născuţi de mame infectate cu(...) citeste mai departeRolul sonicarii in optimizarea diagnosticului microbiologic, adus in prim plan de catre Societatea(...)

Specialiști în microbiologie, ortopedie, boli infecțioase, chirurgie sau medicină de laborator au dezbătut cele mai noi aspecte legate de infecțiile asociate implanturilor ortopedice în cadrul(...) citeste mai departeConferinta Nationala RoVaccin 2017 aduce in dezbatere „Vaccinarea ca urgenta de sanatate(...)

Cea de-a V-a Conferință Națională RoVaccin 2017 aduce în discuție situația îngrijorătoare a ratei scăzute de vaccinare din România, alături de strategiile și soluțiile posibil de pus(...) citeste mai departe