Dialoguri Pozitive – persoanele infectate cu HIV vorbesc despre viata lor

Dialoguri Pozitive – persoanele infectate cu HIV vorbesc despre viata lor
Asociația Noi și Ceilalți București, în parteneriat cu Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) vă invită la evenimentul “Dialoguri Pozitive”, care va avea loc miercuri, 5 decembrie 2012, începând cu ora 12.00, la Sala Brâncuși a Hotelului Ibis Parlament.

În cadrul evenimentului un număr de 5 persoane seropozitive vor vorbi cu presa despre ceea ce înseamnă viața cu HIV, aspectele pozitive și cele negative din viața lor, cum se vede lupta cu HIV prin ochii pacientului, problemele întâmpinate în anul 2012 în accesarea serviciilor medicale și sociale, răspunzând de asemenea întrebărilor presei.

Dat fiind faptul ca 1 Decembrie este Ziua Mondială SIDA și a fost marcată și în România prin diverse acțiuni, “Dialoguri Pozitive” își propune să arate o imagine cât mai clară și completă a ceea ce înseamnă grupul persoanelor seropozitive din România, în contextul în care se vorbește din ce în ce mai mult doar de persoanele infectate cu HIV din rândul consumatorilor de droguri. De asemenea ne propunem ca mass media să fie informată despre problemele de natură medicală și socială pe care pacienții le întâmpină.

Evenimentul va fi moderat de Iulian Petre, Director Executiv UNOPA.

IMPORTANT!

Având în vedere faptul că o parte din persoanele seropozitive care vor vorbi nu vor să fie făcută publică imaginea lor, pe parcursul întâlnirii nu va fi permisă filmarea sau fotografierea, ci doar înregistrarea audio. Filmarea unor pacienți va fi posibilă, înaintea sau la finalul întâlnirii, într-un mod care să le protejeze imaginea.

Vă rugăm să confirmați participarea la eveniment până în data de 4 decembrie 2012, ora 16.00, la telefon 0724 355 878, persoană de contact Iulian Petre – Director Executiv UNOPA.


Download comunicat BOLI INFECŢIOASE - Dezvelirea bustului Prof. dr. C.C. Iliescu - Un omagiu adus creatorului cardiologiei romanesti Download fisier atasat comunicatului

"Dialoguri Pozitive – persoanele infectate cu HIV vorbesc despre viata lor" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Iulian Petre
Telefon: 0724 355 878

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Rolul Romaniei in depistarea, prevenirea si controlul bolilor infectioase

Institutul Naţional de Sănătate Publică va fi desemnat ca singura autoritate competentă în relaţia cu Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC). citeste mai departeAsociatia pentru sprijinirea pacientilor cu tuberculoza multidrog rezistenta trage un semnal de(...)

Asociatia pentru sprijinirea pacientilor cu tuberculoza multidrog rezistenta isi manifesta, cu ocazia Zilei internationale de lupta impotriva tuberculozei, din nou ingrijorarea fata de situatia(...) citeste mai departe“Decizii” – o noua campanie ARAS

Asociatia Romana Anti SIDA (ARAS) vine la acest final de an cu o noua campanie pentru SIDA HelpLine. Campania se numeste “Decizii” si cuprinde doua coordonate: un spot neconventional si consiliere(...) citeste mai departe43% din noii pacienţi cu HIV au între 20 şi 29 de ani

Conform ultimelor statistici, din 619 români nou-diagnosticaţi cu HIV, 43% au vârsta cuprinsă între 20-29 de ani şi 64% s-au infectat prin intermediul contactului heterosexual neprotejat. Pornind de(...) citeste mai departeVACCINAREA, UN DREPT LA SANATATE. Scaderea acoperirii vaccinale in Romania, un risc semnificativ(...)

Scăderea acoperirii vaccinale reprezintă una dintre amenințările majore pentru sănătatea publică la nivel global, iar România se confruntă în ultimii ani cu o situație îngrijorătoare, rata de(...) citeste mai departe