Programul SHE, un program de educare si consiliere a femeilor seropozitive

Programul SHE, un program de educare si consiliere a femeilor seropozitive
Pentru a veni în sprijinul femeilor seropozitive din România , Compartimentul de Evaluarea și Monitorizare a Infecției HIV/SIDA în România din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” a lansat, în data de 14 martie 2013, Programul SHE (Program Educațional adresat femeilor infectate cu HIV).

SHE este un program de educare, consiliere și suport, ce își propune să răspundă dificultăților cu care se confruntă femeile infectate cu HIV. Mai exact, programul SHE își propune să vină în întâmpinarea celor peste 5.000 de femei infectate cu HIV care locuiesc în România, femei care au nevoie de informații , servicii medicale și sociale de calitate, oportunități egale pe piața muncii și facilități de îngrijire pentru copii, dar și de respect și de încredere în capacitatea lor de a face față bolii și de a aduce o contribuție comunității.

”SHE este un program ce transmite informații de ultimă oră despre infecția HIV la femei, la femei însărcinate și copii. Ne interesează să gestionăm acest fenomen al infectării cu HIV din punct de vedere al depistării, testării femeii însărcinate, profilaxiei la femei și copii. Un program care se adresează educației femeilor în ceea ce privește HIV/SIDA este binevenit, mai ales că femeile merg la medic mult mai târziu decât bărbații”, a declarat dr. Mariana Mărdărescu, șef Secție Imunodepresie copii, Coordonator al Compartimentului de Evaluare și Monitorizare a Infecției HIV/SIDA în România, Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

Proiectul va aduce împreună instituții medicale, organizații nonguvernamentale și femei seropozitive, în încercarea de a extinde resursele disponibile în momentul de față. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi organizate evenimente la care vor participa femeile seropozitive din București, Constanța, Iași, având ca obiectiv creșetrea gradului de informare a acestora și facilitarea formării unor grupuri de suport pentru persoanele infectate.

Studiile arată că femeile reprezintă o treime din cazurile de infecție HIV nou diagnosticate în Europa. În ciuda unei prognoze mai bune, HIV continuă să fie o problemă complexă care presupune dificultăți specifice pentru femeile seropozitive și pentru cadrele medicale care le oferă îngrijire. În România, 49% dintre femeile seropozitive au vârsta cuprinsă între 19 și 24 de ani, potrivit unor statistici realizate în decembrie 2012.


"Programul SHE, un program de educare si consiliere a femeilor seropozitive " adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Informatii pentru persoanele care calatoresc sau care locuiesc in regiuni cu transmitere activa a(...)

Persoanele care călătoresc sau locuiesc în zone cu transmitere activă a virusului Zika trebuie să știe că virusul Zika se poate transmite prin ințepătură de țânțar, dar și prin contact(...) citeste mai departeMaini curate in spitale, o noua campanie a Ministerului Sanatatii

Ministerul Sănătății lansează astăzi, 2 decembrie, campania „Mâini curate în spitale”, care are ca scop informarea și conștientizarea personalului medical, a pacienților și a(...) citeste mai departeRezultate evaluare prezenta infectii nosocomiale in spitale si planul de masuri ce va fi elaborat(...)

La solicitarea Ministerului Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Direcția de Sănătate Publică București (DSPB) au realizat o evaluare a activităților de(...) citeste mai departeBolile cu transmitere sexuală care afectează femeile – o necunoscută chiar pentru femei

GfK Healthcare România a realizat un sondaj online pe platforma www.askGfK.ro prin care şi-a propus să afle care este părerea romanilor din zona urbană vis-a-vis de metodele de contracepţie şi(...) citeste mai departeVrem sa traim! – o campanie care cere responsabilitate autoritatilor pentru pacientii cu HIV

București, 13.03.2015. Federaţia UNOPA lansează astăzi campania „Vrem să trăim!”, o campanie care aduce în atenţia autorităţilor problematica accesului la tratament al pacienţilor care(...) citeste mai departe