Programul SHE, un program de educare si consiliere a femeilor seropozitive

Programul SHE, un program de educare si consiliere a femeilor seropozitive
Pentru a veni în sprijinul femeilor seropozitive din România , Compartimentul de Evaluarea și Monitorizare a Infecției HIV/SIDA în România din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” a lansat, în data de 14 martie 2013, Programul SHE (Program Educațional adresat femeilor infectate cu HIV).

SHE este un program de educare, consiliere și suport, ce își propune să răspundă dificultăților cu care se confruntă femeile infectate cu HIV. Mai exact, programul SHE își propune să vină în întâmpinarea celor peste 5.000 de femei infectate cu HIV care locuiesc în România, femei care au nevoie de informații , servicii medicale și sociale de calitate, oportunități egale pe piața muncii și facilități de îngrijire pentru copii, dar și de respect și de încredere în capacitatea lor de a face față bolii și de a aduce o contribuție comunității.

”SHE este un program ce transmite informații de ultimă oră despre infecția HIV la femei, la femei însărcinate și copii. Ne interesează să gestionăm acest fenomen al infectării cu HIV din punct de vedere al depistării, testării femeii însărcinate, profilaxiei la femei și copii. Un program care se adresează educației femeilor în ceea ce privește HIV/SIDA este binevenit, mai ales că femeile merg la medic mult mai târziu decât bărbații”, a declarat dr. Mariana Mărdărescu, șef Secție Imunodepresie copii, Coordonator al Compartimentului de Evaluare și Monitorizare a Infecției HIV/SIDA în România, Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

Proiectul va aduce împreună instituții medicale, organizații nonguvernamentale și femei seropozitive, în încercarea de a extinde resursele disponibile în momentul de față. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi organizate evenimente la care vor participa femeile seropozitive din București, Constanța, Iași, având ca obiectiv creșetrea gradului de informare a acestora și facilitarea formării unor grupuri de suport pentru persoanele infectate.

Studiile arată că femeile reprezintă o treime din cazurile de infecție HIV nou diagnosticate în Europa. În ciuda unei prognoze mai bune, HIV continuă să fie o problemă complexă care presupune dificultăți specifice pentru femeile seropozitive și pentru cadrele medicale care le oferă îngrijire. În România, 49% dintre femeile seropozitive au vârsta cuprinsă între 19 și 24 de ani, potrivit unor statistici realizate în decembrie 2012.


"Programul SHE, un program de educare si consiliere a femeilor seropozitive " adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

43% din noii pacienţi cu HIV au între 20 şi 29 de ani

Conform ultimelor statistici, din 619 români nou-diagnosticaţi cu HIV, 43% au vârsta cuprinsă între 20-29 de ani şi 64% s-au infectat prin intermediul contactului heterosexual neprotejat.(...) citeste mai departeZiua Mondială HIV/SIDA

Stimată Doamnă/Stimate Domn citeste mai departeConferinta Nationala RoVaccin 2017 aduce in dezbatere „Vaccinarea ca urgenta de sanatate(...)

Cea de-a V-a Conferință Națională RoVaccin 2017 aduce în discuție situația îngrijorătoare a ratei scăzute de vaccinare din România, alături de strategiile și soluțiile posibil de pus(...) citeste mai departeFlash-mob: „Nu vad, nu aud, nu vorbesc despre... Hepatita”

Peste 250 de persoane din România au participat duminică, 28 iulie 2013, între orele 12.00 - 14.00, la flash-mob-ul organizat de APAH-RO - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din(...) citeste mai departeConferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie, editia a VIII-a, 12-14 noiembrie 2015,(...)

Conferința Națională de Microbiologie și Epidemiologie ajunge, anul acesta, la cea de-a VIII-a ediție, urmând să se desfășoare în perioada 12-14 noiembrie 2015, la București, Hotel Ramada(...) citeste mai departe