Ministerul Sanatatii: Peste 80.000 de romani afectati de viroze si pneumonii

Ministerul Sanatatii: Peste 80.000 de romani afectati de viroze si pneumonii
966. 259 persoane au fost vaccinate împotriva gripei de sezon, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii. Peste 49% dintre acestea sunt persoane cu vârsta peste 65 ani.

De asemenea, conform raportărilor Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, în săptămână 6-12 decembrie 2010 nu au fost înregistrate cazuri de gripă, anunță un comunicat al Ministerului Sănătății.

Numărul infecţiilor respiratorii acute raportate, deşi este într-o uşoară creştere, cu 12,1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă, se înscrie în limite normale. Au fost înregistrate 83 291 infecţii respiratorii acute şi pneumonii, dintre care doar 5769 au necesitat internare.

Ponderea internarilor din ultima săptămână monitorizată este de 6.9%, valoare mai mică comparativ cu cea înregistrată în saptamana precedentă.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, continuă. În 2010, Ministerul Sănătăţii va utiliza un număr de 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Sunt vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

RECOMANDĂRI PENTRU POPULAŢIE

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu temperaturi scăzute, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal. De asemenea, este bine:

1. Să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protectie adecvate -căciuli, mănuși etc.

2. Să consume alimente bogate în proteine și grăsimi nesaturate, fructe, legume şi să evite consumul bauturilor alcoolice.

4. Să acorde o atenție specială copiilor - evitarea situațiilor în care aceștia sunt lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

Încălzirea locuințelor și a spațiilor închise de locuit trebuie să fie corespunzătoare. Evitaţi utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

De asemenea, evitaţi expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături, avertizează Ministerul Sănătății.


"Ministerul Sanatatii: Peste 80.000 de romani afectati de viroze si pneumonii" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Lansarea programului SHE (Strong, HIV positive, Empowered women)

La 31 decembrie 2012 în România erau înregistrate 11.581 persoane infectate HIV/SIDA, cele mai multe aparținând grupei de vârstă 20-24 ani (5.483 cazuri); Pacienţi în evidenţă activă(...) citeste mai departeUniversitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, din Bucuresti, premiaza excelenta in tratarea(...)

Marti, 9 aprilie 2013, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, din Bucuresti, va acorda titlul de Doctor Honoris Causa profesorilor Jonathan Michael Shapiro si Bonaventura Clotet,(...) citeste mai departeBolile cu transmitere sexuală care afectează femeile – o necunoscută chiar pentru femei

GfK Healthcare România a realizat un sondaj online pe platforma www.askGfK.ro prin care şi-a propus să afle care este părerea romanilor din zona urbană vis-a-vis de metodele de contracepţie şi(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Numarul virozelor respiratorii este in crestere cu 26,1%

Până în prezent, în România nu se înregistrează epidemie de gripă, au constatat specialiştii Ministerului Sănătăţii, după o analiză a evoluţiei epidemiologice din ţara noastră. citeste mai departeProgramul SHE, un program de educare si consiliere a femeilor seropozitive

Pentru a veni în sprijinul femeilor seropozitive din România , Compartimentul de Evaluarea și Monitorizare a Infecției HIV/SIDA în România din cadrul Institutului Național de Boli(...) citeste mai departe