Ministerul Sănătăţii: Numărul infecţiilor respiratorii acute, în scădere

Ministerul Sănătăţii: Numărul infecţiilor respiratorii acute, în scădere
Conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 27 decembrie 2010 – 02 ianuarie 2011, numărul total al infecţiilor respiratorii acute raportate este de 52 912, în scădere cu 5,7 % faţă de cel înregistrat în săptamâna precedentă.

De asemenea, numărul cazurilor de viroze respiratorii care au necesitat internare este în scădere.

S-a constatat faptul că, pe teritoriul României, nu există focare epidemice de viroze respiratorii sau de gripă. Au fost izolate 3 tulpini de gripă, una de tip A şi două de tip B, la persoane adulte. Cele 3 persoane au stare generală bună, fără complicaţii.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, continuă.

Până în data de 2 ianuarie a.c., au fost efectuate 1.058.603 vaccinări antigripale, din care 528 342 (49.9%) la grupa de varsta peste 65 ani.

În 2010, Ministerul Sănătăţii va utiliza un număr de 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Sunt vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.


"Ministerul Sănătăţii: Numărul infecţiilor respiratorii acute, în scădere" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

UNOPA - Persoanele seropozitive din România sunt discriminate de Parlamentul României

Iniţiativa legislativă care prevede condamnări suplimentare pentru transmiterea virusului HIV este una discriminatorie, care nu va conduce decât la stigmatizarea şi excluderea socială a(...) citeste mai departeStarea copiilor internati cu sindrom hemolitic uremic la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii(...)

Starea de sănătate a copiilor internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie din București este favorabilă, patru dintre aceștia fiind internați în continuare în cadrul(...) citeste mai departeIn calendarul de activitati pentru 2011, MSD continua sprijinirea luptei impotriva HIV/SIDA

Bucuresti, 2 decembrie 2010. Cu ocazia Zilei Mondiale Anti HIV/SIDA, Merck Sharp & Dohme (MSD), lider mondial in industria sanatatii, a facut cunoscute viitoarele proiecte pe care le va derula in(...) citeste mai departeFundatia Baylor Romania, va invita sa participati la Forumul Hepatitelor Virale Hepatita C -(...)

Fundația Baylor România va prezenta autorităților din domeniul Sănătății un studiu calitativ, realizat în județul Constanța, care arată nivelul la care se află sistemul public de(...) citeste mai departeMediafax Health Conference – Raport EIU: Tuberculoza este in continuare o problema de sanatate(...)

Înlocuirea metodelor actuale de tratament pentru pacienţii diagnosticaţi cu tuberculoză (TB) şi tuberculoză multidrog rezistentă (TB MDR) alături de accesul la medicamente inovatoare sunt(...) citeste mai departe