MSD si Federatia UNOPA ofera 2 burse de studiu Universitaria

MSD si Federatia UNOPA ofera 2 burse de studiu Universitaria
MSD si Federatia UNOPA anunta dublarea numarului de burse de studiu acordate studentilor seropozitivi care au nevoie de sprijin pentru continuarea studiilor. Astfel, 2 tineri studenti seropozitivi aflati in tratament la Centrul Regional HIV-SIDA Iasi vor primi fiecare o bursa de studii in valoare de 1200 euro aferenta anului de studiu 2010 – 2011, daca intrunesc conditiile de selectie afisate pe www.unopa.ro.

„Din dorinta de a ajuta cat mai multi studenti seropozitivi, am decis dublarea numarului de burse Universitaria pe care intentionam sa le acordam la finalul lunii martie 2011 tinerilor aflati in tratament la Centrul Regional HIV-SIDA Iasi. Astfel, in loc de o singura bursa de studiu, vom oferi doua burse de 100/euro/luna timp de 12 luni. Decizia are la baza dorinta noastra de a recompensa cat mai multi studenti seropozitivi cu rezultate deosebite la invatatura si cu posibilitati financiare reduse in vederea integrarii socio-profesionale a acestora in cadrul societatii actuale” declara Remus Damian, Brand & Customer Manager MSD Romania.

Formularul de solicitare a bursei cat si criteriile de acordare sunt disponibile pe site-ul www.unopa.ro. Data limita pentru trimiterea dosarelor este 25 februarie 2011. Cele 2 burse de studii vor fi acordate de catre o Comisie de Evaluare din care vor face parte reprezentanti UNOPA, Centrul Regional HIV-SIDA Iasi si MSD. Criteriile de evaluare sunt construite astfel incat sa fie recompensati studentii seropozitivi care au nevoie de sprijin financiar pentru a continua studiile, au desfasurat activitati de voluntariat in sprijinul comunitatii si se dovedesc pacienti model.

MSD este lider mondial in industria sanatatii, contribuind la sanatatea lumii. In Romania, MSD se implica activ in lupta impotriva SIDA inca din anul 1998 cand a pus bazele primului parteneriat public-privat pentru a spori accesul la tratament al persoanelor cu HIV/SIDA. Astfel, impreuna cu Guvernul Romaniei MSD a implementat Programul National de Prevenire si Control HIV/SIDA prin publicarea primelor scheme de tratament si prin dezvoltarea primei baze de date nationale a pacientilor infectati cu virsusul HIV.

Un an mai tarziu, in 1999, MSD a oferit o finantare in valoare de peste 1 milion $ pentru dezvoltarea unei retele nationale de centre de tratament dotate cu echipament modern de diagnosticare HIV/SIDA.
In prezent, MSD deruleaza la nivel national campanii de informare a tinerilor cu privire la modalitatile de prevenire a infectiei cu HIV.


Download comunicat BOLI INFECŢIOASE - Dezvelirea bustului Prof. dr. C.C. Iliescu - Un omagiu adus creatorului cardiologiei romanesti Download fisier atasat comunicatului

"MSD si Federatia UNOPA ofera 2 burse de studiu Universitaria" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Florentin Scarlat
Email:florentin.scarlat@merck.com
Sursă:www.unopa.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Comunicat de presa: La drum cu masina antihepatita

Incidența hepatitei în România este pe o pantă descendentă de câțiva ani încoace. Cu toate acestea, țara noastră este încă printre cele mai afectate din Uniunea Europeană. Care sunt(...) citeste mai departeProblematica vaccinarii - Subiect central pe agenda Conferintei Nationale de Microbiologie si(...)

Bolile care pot fi prevenite prin vaccinare, deciziile referitoare la politica de sănătate publică, supravegherea și controlul tuberculozei și emergenta rezistență la antibiotice sunt doar(...) citeste mai departeConferinta Nationala RoVaccin 2017 aduce in dezbatere „Vaccinarea ca urgenta de sanatate(...)

Cea de-a V-a Conferință Națională RoVaccin 2017 aduce în discuție situația îngrijorătoare a ratei scăzute de vaccinare din România, alături de strategiile și soluțiile posibil de pus(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii si Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor au semnat protocolul(...)

România este prima țară din Europa Centrală și de Est care va implementa o strategie națională de combatere a hepatitei C. În urma deciziei de colaborare dintre Ministerul Sănătății și(...) citeste mai departeEveniment medical: “Ziua mamei cu hepatită”

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi Fundaţia Baylor Marea Neagră, organizează a doua ediţie a evenimentului „Ziua mamei cu hepatită” în data de 18 martie 2010,(...) citeste mai departe