Lansarea Campaniei Nationale de Informare si Educare HIV STREET ART, 10 ianuarie 2014

Lansarea Campaniei Nationale de Informare si Educare HIV STREET ART, 10 ianuarie 2014
Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş” şi Fundaţia ”Prof. Dr. Matei Balș” vă invită vineri, 10 ianuarie 2014, orele 10.00 in Centru Vechi (la intersecţia străzii Lipscani cu strada Smardan, coltul cladirii BNR) la deschiderea Campaniei Naţionale de Informare şi Educare HIV STREET ART.

Vor participa prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, (Manager INBI Matei Bals), psih. Odette Chirilă, (INBI Matei Bals), Iulian Petre, director executiv UNOPA.

Evenimentul va avea loc pe stradă, lângă panourile cu mesajele campaniei, unde invitații vor avea scurte prezentări despre campanie și vor răspunde la întrebări. În imediata apropiere, în interiorul unui bar va fi disponibil un cofee break începând cu ora 9.30.

HIV STREET ART este un proiect inovator care se adresează tinerilor expuşi la risc transmiţând prin intermediul unor imagini vizuale mesaje despre recunoaşterea comportamentului la risc, testare, acceptarea diagnosticului şi continuarea vieţii. Lecţia învăţată este aceea că trebuie să ne protejăm pentru a evita riscul de infectare cu HIV.

HIV STREET ART este, de fapt, o POVESTE! Povestea unei tinere infectate cu HIV! Această poveste este transpusă, cu ajutorul graffiti, pe 5 panouri care ilustrează etapele vieții tinerei, de la comportamentul la risc, testare, aflarea diagnosticului, stigmatizarea și autoizolarea, și până la acceptarea bolii și a tratamentului care o vor duce către o viață normală, cu o familie fericită și cu copii sănătoși.

HIV STREET ART va demara în Bucureşti și va continua în alte mari orașe din țară, în zone pietonale cu trafic important. Campania cuprinde mai multe tipuri de activități de informare la fața locului. Voluntari UNOPA vor fi prezenți și vor oferi detalii despre panourile expuse, relatând povestea tinerei și transmițând mesajele campaniei și oferind flyere cu informații pentru tineri.

Tot la fața locului vor avea loc activități artistice precum: teatru stradal și street dance, iar pe al șaselea panou va avea ocazia să-și exprime gândurile, trăirile, folosind evident arta grafitti, oricine e interesat s-o facă.


"Lansarea Campaniei Nationale de Informare si Educare HIV STREET ART, 10 ianuarie 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Luminita Valcea
Email:luminita.valcea@cmr.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Comunicat de presa: La drum cu masina antihepatita

Incidența hepatitei în România este pe o pantă descendentă de câțiva ani încoace. Cu toate acestea, țara noastră este încă printre cele mai afectate din Uniunea(...) citeste mai departeZiua Mondiala HIV - Conferinta de presa „Nu te escHIVa! Protejeaza-te, testeaza-te!",(...)

Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş vă invită să participaţi la conferinţa de presă „Nu te escHIVa ! Protejează-te,(...) citeste mai departeConferinta de presa "Formare Profesionala in domeniul epidemiologiei"

Institutul National de Sanatate Publica si Societatea Romana de Epidemiologie anunta o conferinta de presa, marti, 22 martie 2011, ora 11.00, pe tema proiectului "Formare Profesionala in domeniul(...) citeste mai departeUNOPA va monitoriza accesul pacientilor cu HIV la tratament

Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) lansează astăzi proiectul „Prin ochii mei”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea(...) citeste mai departeUna din doua persoane care traiesc cu HIV in Europa este diagnosticata cu intarziere

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilorși Organizația Mondială a Sănătății solicită îmbunătățirea practicilor de testare citeste mai departe