Lansarea Campaniei Nationale de Informare si Educare HIV STREET ART, 10 ianuarie 2014

Lansarea Campaniei Nationale de Informare si Educare HIV STREET ART, 10 ianuarie 2014
Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş” şi Fundaţia ”Prof. Dr. Matei Balș” vă invită vineri, 10 ianuarie 2014, orele 10.00 in Centru Vechi (la intersecţia străzii Lipscani cu strada Smardan, coltul cladirii BNR) la deschiderea Campaniei Naţionale de Informare şi Educare HIV STREET ART.

Vor participa prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, (Manager INBI Matei Bals), psih. Odette Chirilă, (INBI Matei Bals), Iulian Petre, director executiv UNOPA.

Evenimentul va avea loc pe stradă, lângă panourile cu mesajele campaniei, unde invitații vor avea scurte prezentări despre campanie și vor răspunde la întrebări. În imediata apropiere, în interiorul unui bar va fi disponibil un cofee break începând cu ora 9.30.

HIV STREET ART este un proiect inovator care se adresează tinerilor expuşi la risc transmiţând prin intermediul unor imagini vizuale mesaje despre recunoaşterea comportamentului la risc, testare, acceptarea diagnosticului şi continuarea vieţii. Lecţia învăţată este aceea că trebuie să ne protejăm pentru a evita riscul de infectare cu HIV.

HIV STREET ART este, de fapt, o POVESTE! Povestea unei tinere infectate cu HIV! Această poveste este transpusă, cu ajutorul graffiti, pe 5 panouri care ilustrează etapele vieții tinerei, de la comportamentul la risc, testare, aflarea diagnosticului, stigmatizarea și autoizolarea, și până la acceptarea bolii și a tratamentului care o vor duce către o viață normală, cu o familie fericită și cu copii sănătoși.

HIV STREET ART va demara în Bucureşti și va continua în alte mari orașe din țară, în zone pietonale cu trafic important. Campania cuprinde mai multe tipuri de activități de informare la fața locului. Voluntari UNOPA vor fi prezenți și vor oferi detalii despre panourile expuse, relatând povestea tinerei și transmițând mesajele campaniei și oferind flyere cu informații pentru tineri.

Tot la fața locului vor avea loc activități artistice precum: teatru stradal și street dance, iar pe al șaselea panou va avea ocazia să-și exprime gândurile, trăirile, folosind evident arta grafitti, oricine e interesat s-o facă.


"Lansarea Campaniei Nationale de Informare si Educare HIV STREET ART, 10 ianuarie 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Luminita Valcea
Email:luminita.valcea@cmr.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinta de presa cu ocazia celui de-al XXII Congres National de Hepatologie, 27 septembrie 2012

Asociația Română pentru Studiul Ficatului și Fundația „Academician Marin Voiculescu” vă invită să participați la Conferința de presă și la Ceremonia de deschidere organizate cu(...) citeste mai departeBolile cu transmitere sexuală care afectează femeile – o necunoscută chiar pentru femei

GfK Healthcare România a realizat un sondaj online pe platforma www.askGfK.ro prin care şi-a propus să afle care este părerea romanilor din zona urbană vis-a-vis de metodele de contracepţie şi(...) citeste mai departeSituatia evolutiei infectiilor respiratorii acute si a gripei in saptamana 25-31.01.2016

Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a raportat astăzi Ministerului Sănătăţii situația evoluției infecțiilor respiratorii acute și a gripei în săptămâna(...) citeste mai departeOrganizatia Mondiala a Sanatatii: Respectarea schemelor nationale de vaccinare previne aparitia(...)

Jumătate din cele 38 de decese din cauza rujeolei din România au fost la micuți cu vârsta de sub 1 an, care NU puteau fi vaccinați! citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Peste 80.000 de romani afectati de viroze si pneumonii

966. 259 persoane au fost vaccinate împotriva gripei de sezon, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii. Peste 49% dintre acestea sunt persoane cu(...) citeste mai departe