HIV STREET ART, o campanie de informare si educare… ALTFEL

HIV STREET ART, o campanie de informare si educare… ALTFEL
Aflați la vârsta tentațiilor, tinerii reprezintă categoria de populație cu risc major de infectare cu HIV. Pentru ca ei să fie bine și corect informați cu privire la această afecțiune, dar și pentru a conștientiza nevoia testării HIV, UNOPA, în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” și Fundația ”Prof. Dr. Matei Balș” va derula începând din luna decembrie, timp de un an de zile, Campania națională de informare și educare numită HIV STREET ART.

Campania debutează astăzi, 10 ianuarie 2014, orele 10.00 cu un eveniment pe stradă, lângă panourile cu mesajele campaniei, la care vor participă prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, (Manager INBI Matei Bals), psih. Odette Chirilă, (INBI Matei Bals), Iulian Petre, director executiv UNOPA. Invitații vor avea scurte prezentări despre campanie și vor răspunde la întrebări.

HIV STREET ART este un proiect inovator și diferit de toate proiectele de până acum!
Arta urbană a fost aleasă drept instrument de transmitere a mesajului pentru că prin imagini vizuale, mesajul este mai accesibil și mai de impact, arta urbană, sub toate formele ei, de la graffiti, street dance, până la teatrul de stradă identificându-se cu publicul țintă.

Astfel, HIV STREET ART se adreseazã atât tinerilor expuși la risc - cei care au contacte sexuale neprotejate, au multipli parteneri sexuali, sunt homosexuali, sunt consumatori de droguri injectabile, şi-au făcut tatuaje sau au avut de curând boli cu transmitere sexuală (BTS), cât și tuturor celorlalți tineri care trebuie să ia decizii în cunoștință de cauză.

HIV STREET ART este, de fapt, o POVESTE! Povestea unei tinere infectate cu HIV! Această poveste este transpusă, cu ajutorul graffiti, pe 5 panouri care ilustrează etapele vieții tinerei, de la comportamentul la risc, testare, aflarea diagnosticului, stigmatizarea și autoizolarea, până la acceptarea bolii și a tratamentului care o vor duce către o viață normală, cu o familie fericită și cu copii sănătoși.

Cele 5 panouri de graffiti cu scene din viața tineri vor fi expuse, urmând ca al șaselea panou să fie creat în fiecare dintre orașele participante, fiecare participant putând să își exprime gândurile folosind arta grafitti. Tot la fața locului vor avea loc activități artistice precum: teatru stradal și street dance.

MESAJELE pe care le transmite această poveste sunt despre: recunoașterea comportamentelor la risc, testarea, în cazul comportamentului la risc, acceptarea diagnosticului, a bolii deci, și a tratamentului, viața merge mai departe cu HIV, persoanele infectate pot duce o viață normală, pot să-și întemeieze o familie, să aibă copii sănătoși.

“Lecția învățată trebuie să fie aceea de a ne proteja pentru a evita riscul de infectare.

HIV STREET ART va porni în caravană în alte oraşe mari din ţară. Caravana va poposi câte 3 zile în fiecare oraș, în zone pietonale cu trafic important, și va desfășura tot felul de activități de informare la fața locului. Voluntari UNOPA vor fi prezenți și vor oferi detalii despre panourile expuse, relatând povestea tinerei și transmițând mesajele campaniei și oferind flyere cu informații pentru tineri”, a declarat Iulian Petre, director executiv UNOPA.

În București, programul manifestărilor este următorul: vineri, 10 ianuarie 2014 – orele 10.00 – 15.00, sâmbătă 11 ianuarie 2014 – orele 16.00 – 21.00, duminică 12 ianuarie – orele 16.00 – 21.00.


"HIV STREET ART, o campanie de informare si educare… ALTFEL" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Luminita Valcea
Email:luminita.valcea@cmr.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Raceala, gripa sau viroza – cum facem diferenta?

Nas infundat, usturime in gat si febra – simptome cu care toti ne-am confruntat la un moment dat, insa fara sa stim daca este vorba de o simpla raceala, gripa sau o viroza de sezon. Care este(...) citeste mai departePeste 15.000 de peninsulari au fost parte a campaniei ARAS pentru prevenirea şi testarea HIV

Mai bine de 15.000 de tineri au primit informaţii despre HIV şi au avut posibilitatea de a se implica în activităţile organizate de ARAS – Asociaţia Română Anti-SIDA în cadrul campaniei(...) citeste mai departeDin cei 2 milioane de bolnavi de hepatita din Romania, doar 5.500 beneficiaza de tratament

Conform statisticilor, pacientii romani asteapta cel mai mult din Europa pentru a obtine tratamentul necesar tratarii hepatitei. Liste de asteptare pentru acces la tratament exista in majoritatea(...) citeste mai departeHIV STREET ART, o campanie de informare si educare… ALTFEL

Aflați la vârsta tentațiilor, tinerii reprezintă categoria de populație cu risc major de infectare cu HIV. Pentru ca ei să fie bine și corect informați cu privire la această afecțiune, dar(...) citeste mai departeS-a lansat Ghidul Angelescu de terapie antimicrobiană, singura publicație de acest gen din(...)

Argumente pentru lansarea unui Ghid de Terapie Antimicrobiană: • Aproape un sfert dintre români iau antibiotice de două-trei ori pe an, iar 12% dintre aceștia folosesc astfel de tratamente de(...) citeste mai departe