Ministerul Sanatatii anunta ca numarul virozelor respiratorii este in crestere

Ministerul Sanatatii anunta ca numarul virozelor respiratorii este in crestere
Conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 17 -23 ianuarie 2011, numărul total al infecţiilor respiratorii acute raportate este de 91 062, în creştere cu 16 % faţă de cel înregistrat în săptamâna precedentă.

În săptămâna 17 -23 ianuarie 2011, au fost confirmate 31 cazuri de gripă şi a mai fost înregistrat un deces la un copil din judeţul Satu-Mare.

Medicii epidemiologi declară că s-a înregistrat o incidenţă medie a infectiilor acute respiratorii care a depăşit nivelul bazal, fără însă a fi depăşite valorile maxime aşteptate.

Ca urmare, se constată debutul sezonului gripal, activitatea gripală evoluând cu intensitate medie, în focare locale (judeţele Iaşi si Constanţa) şi cu cazuri sporadice în restul teritoriului.

De la inceputul supravegherii infectiilor respiratorii si a gripelor (luna octombrie 2010) si pana in present au fost detectate 46 virusuri gripale din care:

- 36 virusuri gripale tip AH1N1

- 8 virusuri gripale tip B

- 2 virusuri gripale tip AH3N2

Au fost înregistrate în total 4 decese.


"Ministerul Sanatatii anunta ca numarul virozelor respiratorii este in crestere" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

CNAS a finalizat negocierea noilor contracte cost-volum-rezultat pentru tratamentele fără(...)

Negocierile CNAS cu deținătorii de autorizații de punere pe piață a tratamentelor fără interferon în vederea încheierii unor noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita(...) citeste mai departeCei mai aprigi dusmani sunt invizibili. Cine sunt ei?

Știai că? - Există în jur de 40 de milioane de bacterii într-un gram de sol şi 1 milion de bacterii într-un mililitru de apă dulce. - Pielea de pe piept este populată de 100 până la(...) citeste mai departeUNOPA solicita achizitia centralizata a medicamentelor pentru pacientii seropozitivi si distributia(...)

Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) solicită Ministerului Sănătății continuarea demersurilor în vederea realizării achiziției centralizate a(...) citeste mai departePacientii cu HIV – victime ale iresponsabilitatii guvernantilor

De peste o saptamana, cei peste 2000 de pacienti care isi primesc tratamentul la INBI Matei Bals traiesc un adevarat cosmar, pentru ca tratamentul de care depinde viata lor nu mai este asigurat.(...) citeste mai departeEveniment medical: “Ziua mamei cu hepatită”

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi Fundaţia Baylor Marea Neagră, organizează a doua ediţie a evenimentului „Ziua mamei cu hepatită” în data de 18 martie 2010,(...) citeste mai departe