Ministerul Sanatatii anunta ca numarul virozelor respiratorii este in crestere

Ministerul Sanatatii anunta ca numarul virozelor respiratorii este in crestere
Conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 17 -23 ianuarie 2011, numărul total al infecţiilor respiratorii acute raportate este de 91 062, în creştere cu 16 % faţă de cel înregistrat în săptamâna precedentă.

În săptămâna 17 -23 ianuarie 2011, au fost confirmate 31 cazuri de gripă şi a mai fost înregistrat un deces la un copil din judeţul Satu-Mare.

Medicii epidemiologi declară că s-a înregistrat o incidenţă medie a infectiilor acute respiratorii care a depăşit nivelul bazal, fără însă a fi depăşite valorile maxime aşteptate.

Ca urmare, se constată debutul sezonului gripal, activitatea gripală evoluând cu intensitate medie, în focare locale (judeţele Iaşi si Constanţa) şi cu cazuri sporadice în restul teritoriului.

De la inceputul supravegherii infectiilor respiratorii si a gripelor (luna octombrie 2010) si pana in present au fost detectate 46 virusuri gripale din care:

- 36 virusuri gripale tip AH1N1

- 8 virusuri gripale tip B

- 2 virusuri gripale tip AH3N2

Au fost înregistrate în total 4 decese.


"Ministerul Sanatatii anunta ca numarul virozelor respiratorii este in crestere" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Imbunatatirea acoperirii vaccinale in Romania, o urgenta de sanatate publica

România se confruntă cu o situație delicată în ceea ce privește acoperirea vaccinală pentru bolile transmisibile prevenibile prin vaccinare. Epidemia de rujeolă izbucnită în țara noastră(...) citeste mai departeCNAS a finalizat negocierea noilor contracte cost-volum-rezultat pentru tratamentele fără(...)

Negocierile CNAS cu deținătorii de autorizații de punere pe piață a tratamentelor fără interferon în vederea încheierii unor noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita(...) citeste mai departeSite-ul Stopgripa.ro lanseaza serviciul de alerte medicale

Site-ul www.stopgripa.ro oferă publicului larg și specialiștilor din domeniul medical un nou serviciu, prin intermediul căruia se pot abona și primi cele mai noi știri despre gripă, vaccinare(...) citeste mai departeSaptamana testarii HIV in Europa: Vorbeste despre HIV. Fa un test HIV

În cadrul Săptămânii Europene a Testării, 477 de organizații europene, între care și ARAS -- Asociația Română Anti-SIDA --, transmit mesajul „Vorbește despre HIV. Fă un test HIV”. citeste mai departeMinisterul Sanatatii anunta continuarea campaniei de vaccinare antigripala

Un număr de 1 179 051 de persoane au fost vaccinate în campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon. Ministerul Sănătăţii recomandă continuarea(...) citeste mai departe