Conferinta RoVaccin 2015

Conferinta RoVaccin 2015
Vaccinarea a devenit în ultima vreme un subiect intens dezbătut în mass media și opinia publică atât la nivel național, cât și internațional. Opiniile pro și contra vaccinare vin într-un context mondial îngrijorător, de reemergență a unora dintre bolile prevenibile prin vaccinare.

Pentru a facilita dialogul profesioniștilor români implicați în vaccinare, Societatea Română de Microbiologie organizează Conferința Națională Actualități în Vaccinologie – RoVaccin 2015, în data de 21 martie, la Hotel Pullman (World Trade Center) București.

”Anul acesta vaccinarea este cu siguranță pe agenda publică de discuții la nivel internațional. Am pregătit subiecte extrem de interesante, care sunt sigur că vor genera dezbateri constructive. Rata de vaccinare în România este sub cea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, lucru care poate fi periculos. Drept urmare, trebuie înțeles foarte bine rolul imunizării prin vaccinare acolo unde este necesar.”, a declarat prof.dr. Alexandru Rafila, președinte Societatea Română de Microbiologie.

Temele dezbătute la RoVaccin 2015 vizează educația și atitudinea față de vaccinare – rolul familiei, al școlii, al medicului de familie și al asistentului medical, comunicarea corectă și responsabilă în privința vaccinării, reemergența bolilor prevenibile prin vaccinare, precum și optimizarea Programului Național de Imunizare.

La evenimentul pluridisciplinar și-au anunțat prezența importanți lideri de opinie ai lumii medicale. Având în vedere caracterul social și importanța comunicării corecte legate de vaccinuri, la manifestare vor participa în calitate de lectori și reprezentanți ai societății civile și ai presei. Manifestarea va avea un puternic caracter interactiv, fiind structurată în principal în paneluri de discuții.

Ajunsă la a treia ediție, Conferința RoVaccin 2015 este o manifestare care se adresează profesioniștilor din domeniul medical, mai exact medicilor din specialitățile: medicină de laborator/microbiologie, epidemiologie, boli infecțioase, medicină de familie, sănătate publică și management sanitar, medicină școlară, pediatrie, ginecologie, pneumologie.

Participarea medicilor la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile se pot realiza online, pe www.rovaccin.ro.

Organizator științific: Societatea Română de Microbiologie
PR&Comunicare: Sanatatea Press Group


Download comunicat BOLI INFECŢIOASE - Dezvelirea bustului Prof. dr. C.C. Iliescu - Un omagiu adus creatorului cardiologiei romanesti Download fisier atasat comunicatului

"Conferinta RoVaccin 2015" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Societatea Romana de Microbiologie
Email:office@srm.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Asociația Română Anti-SIDA, deschide pe 25 noiembrie 2016 Centrul de suport pentru persoanele(...)

București, 21 noiembrie 2016. ARAS, Asociația Română Anti-SIDA, deschide vineri, 25 noiembrie 2016, Centrul de suport pentru persoanele vulnerabile ARDOR. Situat în Str. Marin Constantin, nr. 1,(...) citeste mai departeHIV STREET ART ajunge in liceele din Bucuresti in saptamana … SCOALA ALTFEL

Campania HIV STREET ART ajunge în această săptămână în cinci dintre liceele din Bucureşti: Spiru Haret, Jean Monnet, Kretzulescu, Sf. Sava, Gh. Lazăr. Campania completează astfel oferta(...) citeste mai departeS-a lansat Ghidul Angelescu de terapie antimicrobiană, singura publicație de acest gen din(...)

Argumente pentru lansarea unui Ghid de Terapie Antimicrobiană: • Aproape un sfert dintre români iau antibiotice de două-trei ori pe an, iar 12% dintre aceștia folosesc astfel de tratamente de(...) citeste mai departeUna din doua persoane care traiesc cu HIV in Europa este diagnosticata cu intarziere

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilorși Organizația Mondială a Sănătății solicită îmbunătățirea practicilor de testare citeste mai departePacientii romani cu hepatita se confrunta cu liste de asteptare si standard terapeutic neactualizat

România este țara cu cea mai mare prevalență a hepatitelor virale din Europa. Statisticile alarmante ale Organizației Mondiale a Sănătății plasează țara noastră pe locul 4 la nivel(...) citeste mai departe