Vaccinarea – un drept la sanse egale. Si copiii din Romania sunt copii europeni

Vaccinarea – un drept la sanse egale. Si copiii din Romania sunt copii europeni
Comisia de Sănătate Publică din Senat în parteneriat cu Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor împreună cu Societatea Română de Microbiologie, Asociaţia Română pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) şi Fundatia World Vision Romania, vă adresează invitaţia de a participa la dezbaterea având tema Vaccinarea – un drept la şanse egale. "Şi copiii din România sunt copii europeni". Evenimentul va avea loc pe 22 iunie 2015, ora 13-16, Sala Avram Iancu, Palatul Parlamentului, intrarea B3, Calea 13 Septembrie 1-3.

Evenimentul este de maxim interes naţional, având în vedere scăderea acoperirii vaccinale, la cote alarmante, atât în România cât şi în statele UE. Acoperirea vaccinală suboptimală, creează premisele izbucnirii unor epidemii şi a recrudescenţei unor boli considerate eliminate în trecut: difterie, tetanos, poliomielita, constituind o problemă de sănătate publică. În acest context, vă invităm cu drag, să găsim împreună soluţii practice, aplicabile, eficiente, la una dintre problemele cu risc major asupra sănătăţii publice din România.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o acoperire vaccinală de peste 95%, nivel care poate garanta eliminarea unor boli precum rujeola şi rubeola, prevenirea reapariţiei unor boli considerate eradicate.
Cu toate acestea, România raportează în ultimii ani o scădere riscantă a acoperirii vaccinale, înregistrând procente sub 90% la nivel naţional şi chiar 75% la nivel local, pentru mai multe tipuri de vaccin.

Copiii români au aceleaşi drepturi cu ceilalţi copii din statele membre ale Uniunii Europene, au dreptul la protecţie a stării lor de sănătate, în acelaşi mod în care sunt protejaţi copiii europeni. Este necesar să identificăm rapid măsuri practice care să permită dispariţia inechităţii medico-sociale, în domeniul bolilor infecţioase care pot fi prevenite prin vaccinare.

Asigurarea fluenţei aprovizionării cu vaccinuri, garantarea unei informaţii fundamentate ştiinţific, comprehensibile, din partea profesioniştilor în sănătate către populaţie, sunt doar câteva măsuri pe care dorim să le abordăm, astfel încât fiecare copil din România, să aibă garanţia asigurării accesului la un nivel de protecţie şi sănătate adecvat.

Obiectivele întâlnirii:

- Analiza comparativă a acoperirii vaccinale în România versus UE –Analiza SWOT
- Dreptul la egalitate de şanse privind imunizarea şi protecţia împotriva bolilor infecţioase prevenibile prin vaccinare pentru copiii din România în contextul european actual
- Soluţii concrete din partea profesioniştilor în sănătate, autorităţilor, societăţii civile, mass media.
- Necesitatea demarării unei campanii naţionale de educare şi informare a profesioniştilor din sănătate şi părinţilor privind riscurile nevaccinării

La eveniment vor participa actorii cheie implicaţi în procesul de vaccinare, reprezentanţi ai autorităților, politicieni cât și experți în domeniul vaccinologiei, reprezentanți ai mass media și societății civile, inclusiv organizații ale pacienţilor şi părinților.

Domnul Ministru Nicolae Bănicioiu a confirmat prezenţa la dezbatere.
Pentru accesul la eveniment, vă rugăm să ne confirmaţi participarea până vineri, 19 iunie 2015.


Download comunicat BOLI INFECŢIOASE - Dezvelirea bustului Prof. dr. C.C. Iliescu - Un omagiu adus creatorului cardiologiei romanesti Download fisier atasat comunicatului

"Vaccinarea – un drept la sanse egale. Si copiii din Romania sunt copii europeni" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Dr. Cornelia Paraschiv (Scarlatescu)
Email:cornelia_paraschiv@wvi.org
Telefon:0731 444 621

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Imunitatea in sezonul rece – recomadari de la Vitacare

Peste 70% din afectiunile de raceala si gripa de care sufera populatia in sezoanele mai reci – de toamna si iarna – sunt provocate si de o scaderea a imunitatii organismului. Imunitatea organismului(...) citeste mai departeFundatia Renasterea continua actiunile din cadrul Caravanei Nationale de informare si preventie a(...)

Fundația “Renașterea pentru Sănătate, Educație și Cultură” continuă campania de informare, dar și testarea gratuită pentru depistarea hepatitei C, în interiorul pavilionului Caravanei Naționale de(...) citeste mai departeConferintei de consens national pentru implementarea unui ghid privind prevenirea infectiilor(...)

In perioada 3-5 decembrie 2010 la Hotel Continental Targu Mures, Piata Teatrului nr. 6, are loc a III-a editie a Conferintei de consens national pentru implementarea unui ghid privind prevenirea(...) citeste mai departeUNOPA incheie unul din putinele proiecte finantate in ultimii ani in Romania in domeniul prevenirii(...)

Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) încheie la 30 septembrie 2015 proiectul „In My SHOES” co-finanțat de Elveția prin intermediul Programului de Cooperare(...) citeste mai departe51 de organizatii din domeniul sanatatii cer Comisiei Europene implicare concreta in lupta(...)

51 de organizații europene din domeniul sănătății, între care și Fundația Romanian Angel Appeal alături de alte organizații din România, au adresat luni, 18 noiembrie, o *scrisoare președintelui(...) citeste mai departe