Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie, editia a VIII-a, 12-14 noiembrie 2015, Bucuresti

Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie, editia a VIII-a, 12-14 noiembrie 2015, Bucuresti
Conferința Națională de Microbiologie și Epidemiologie ajunge, anul acesta, la cea de-a VIII-a ediție, urmând să se desfășoare în perioada 12-14 noiembrie 2015, la București, Hotel Ramada Parc.

Pe lângă programul bogat în informație medicală și științifică, evenimentul va marca împlinirea a 10 ani de la înființarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Tema de anul acesta, în jurul căreia se vor concentra dezbaterile și prezentările invitaților, va fi „Bolile transmisibile, domeniu prioritar pe agenda sănătății publice”.

Cea de-a VIII-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie este coordonată, la nivel științific, de Societatea Română de Microbiologie, în parteneriat cu Societatea Română de Epidemiologie.

„Bolile transmisibile fac în această perioadă subiectul multor discuții în lumea medicală, dar și în rândul publicului larg. Cea de-a VIII-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie va prezenta informații recente și rezultate ale studiilor din domeniul microbiologiei și al epidemiologiei, iar invitații vor fi personalități ale lumii medicale, din țară și din străinătate, care vor transmite și mesaje autorităților implicate în sănătatea publică, în legătură cu problematica bolilor transmisibile din România. Acțiunile noastre pot contribui semnificativ la îmbunătățirea supravegherii, controlului și prevenției bolilor transmisibile, la nivel național. Totodată, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile aniversează zece ani de la înființare, o perioadă în care a gestionat cu succes, împreună cu rețeaua de sănătate publică, lupta împotriva bolilor transmisibile la nivel național. Aceste afecțiuni constituie în momentul de față o preocupare majoră a instituțiilor europene și a OMS deoarece amenință sănătatea populației, oriunde în lume, și pot avea un impact social și economic devastator”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Pentru România, pe agenda sănătății publice cele mai importante teme sunt legate de bolile prevenibile prin vaccinare, tuberculoză, infecția HIV/SIDA, hepatitele virale, bolile transmise prin vectori și, nu în ultimul rând, infecțiile nosocomiale și rezistența bacteriilor la antibiotice.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că atât factorii socio-economici, de mediu, cât și migrația și turismul internațional influențează și cresc riscul de răspândire a bolilor transmisibile. Acest tip de afecțiuni reprezintă un real pericol pentru sănătatea publică și, de multe ori, sunt o amenițare și pentru securitatea internațională, spun datele Organizației Mondiale a Sănătății.

Personalul medical interesat să participe la Conferința Națională de Microbiologie și Epidemiologie 2015 o poate face accesând site-ul www.srm.ro și completând formularul de înscriere.

Management eveniment: Sănătatea Press Group, expertul tău în comunicare pe domeniul medical


Download comunicat BOLI INFECŢIOASE - Dezvelirea bustului Prof. dr. C.C. Iliescu - Un omagiu adus creatorului cardiologiei romanesti Download fisier atasat comunicatului

"Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie, editia a VIII-a, 12-14 noiembrie 2015, Bucuresti" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro
Telefon:0733011109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministerul Sanatatii: Numarul infectiilor respiratorii acute, in crestere

Conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 10 -16 ianuarie 2011, numărul total al infecţiilor respiratorii(...) citeste mai departeSimpozionul Infectiile transmise prin vectori in contextul globalizarii si al schimbarilor climatice

Societatea Romana de Microbiologie si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”, organizeaza, sub egida Academiei de Stiinte Medicale, vineri, 27(...) citeste mai departeRezultate evaluare prezenta infectii nosocomiale in spitale si planul de masuri ce va fi elaborat(...)

La solicitarea Ministerului Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Direcția de Sănătate Publică București (DSPB) au realizat o evaluare a activităților de supraveghere,(...) citeste mai departeA VI-a editie a Simpozionului Academician Nicolae Cajal

A VI-a editie a Simpozionului Academician Nicolae Cajal, va avea loc in perioada 30 martie – 1 aprilie 2011 in Bucuresti, in organizarea Fundatiei Academician Nicolae Cajal, a Institutului Clinic(...) citeste mai departePacientii propun prima Strategie nationala pentru combaterea hepatitei C in Romania

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) și Asociația Națională pentru Protecția Pacienților (ANPP), cu sprijinul ELPA (European Liver Patient Association), au lansat “Carta(...) citeste mai departe