Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie, editia a VIII-a, 12-14 noiembrie 2015, Bucuresti

Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie, editia a VIII-a, 12-14 noiembrie 2015, Bucuresti
Conferința Națională de Microbiologie și Epidemiologie ajunge, anul acesta, la cea de-a VIII-a ediție, urmând să se desfășoare în perioada 12-14 noiembrie 2015, la București, Hotel Ramada Parc.

Pe lângă programul bogat în informație medicală și științifică, evenimentul va marca împlinirea a 10 ani de la înființarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Tema de anul acesta, în jurul căreia se vor concentra dezbaterile și prezentările invitaților, va fi „Bolile transmisibile, domeniu prioritar pe agenda sănătății publice”.

Cea de-a VIII-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie este coordonată, la nivel științific, de Societatea Română de Microbiologie, în parteneriat cu Societatea Română de Epidemiologie.

„Bolile transmisibile fac în această perioadă subiectul multor discuții în lumea medicală, dar și în rândul publicului larg. Cea de-a VIII-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie va prezenta informații recente și rezultate ale studiilor din domeniul microbiologiei și al epidemiologiei, iar invitații vor fi personalități ale lumii medicale, din țară și din străinătate, care vor transmite și mesaje autorităților implicate în sănătatea publică, în legătură cu problematica bolilor transmisibile din România. Acțiunile noastre pot contribui semnificativ la îmbunătățirea supravegherii, controlului și prevenției bolilor transmisibile, la nivel național. Totodată, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile aniversează zece ani de la înființare, o perioadă în care a gestionat cu succes, împreună cu rețeaua de sănătate publică, lupta împotriva bolilor transmisibile la nivel național. Aceste afecțiuni constituie în momentul de față o preocupare majoră a instituțiilor europene și a OMS deoarece amenință sănătatea populației, oriunde în lume, și pot avea un impact social și economic devastator”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Pentru România, pe agenda sănătății publice cele mai importante teme sunt legate de bolile prevenibile prin vaccinare, tuberculoză, infecția HIV/SIDA, hepatitele virale, bolile transmise prin vectori și, nu în ultimul rând, infecțiile nosocomiale și rezistența bacteriilor la antibiotice.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că atât factorii socio-economici, de mediu, cât și migrația și turismul internațional influențează și cresc riscul de răspândire a bolilor transmisibile. Acest tip de afecțiuni reprezintă un real pericol pentru sănătatea publică și, de multe ori, sunt o amenițare și pentru securitatea internațională, spun datele Organizației Mondiale a Sănătății.

Personalul medical interesat să participe la Conferința Națională de Microbiologie și Epidemiologie 2015 o poate face accesând site-ul www.srm.ro și completând formularul de înscriere.

Management eveniment: Sănătatea Press Group, expertul tău în comunicare pe domeniul medical


Download comunicat BOLI INFECŢIOASE - Dezvelirea bustului Prof. dr. C.C. Iliescu - Un omagiu adus creatorului cardiologiei romanesti Download fisier atasat comunicatului

"Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie, editia a VIII-a, 12-14 noiembrie 2015, Bucuresti" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro
Telefon:0733011109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministerul Sanatatii: La nivel national sunt 13 cazuri de infectare cu virusul gripei porcine

Conform raportărilor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile în prezent, pe teritoriul României, numărul infecţiilor respiratorii acute continuă să rămână(...) citeste mai departeSperanta de viata pentru persoanele infectate cu HIV a ajuns la 50 de ani

In Romania, in iunie 2011 erau inregistrati 10.642 pacienti diagnosticati cu HIV si SIDA, cu 243 mai multe cazuri decat la finele anului 2010, conform datelor oferite de Institutul Matei Bals. Dintre(...) citeste mai departeMinisterul Sănătăţii: Patru persoane au murit de gripă în perioada 28.02 - 06.03. 2011

În saptamana 28.02 – 06.03. 2011 au fost înregistrate 121.993 cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 11,1% mai puţine comparativ cu cele înregistrate în săptămâna precedentă şi un (...) citeste mai departeHIV STREET ART ajunge in liceele din Bucuresti in saptamana … SCOALA ALTFEL

Campania HIV STREET ART ajunge în această săptămână în cinci dintre liceele din Bucureşti: Spiru Haret, Jean Monnet, Kretzulescu, Sf. Sava, Gh. Lazăr. Campania completează astfel oferta(...) citeste mai departeRomania, pe locul 25 din 30 de tari din Europa, in Indexul European de Performanta in Tratarea(...)

România se situează pe locul 25 într-un Index ce compară nivelul de screening, tratament şi prevenţie în cele 27 de state ale U.E., precum şi în Elveţia, Norvegia și Croaţia. “Indexul(...) citeste mai departe