Eveniment medical: “Ziua mamei cu hepatită”

Eveniment medical: “Ziua mamei cu hepatită”
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi Fundaţia Baylor Marea Neagră, organizează a doua ediţie a evenimentului „Ziua mamei cu hepatită” în data de 18 martie 2010, orele 17.30-19.30 în incinta restaurantului Sport din Constanţa, str. Cuza Vodă nr.28 (lângă Piaţa Unirii).

Tema din acest an este “Să recunoaştem hepatita” în condiţiile în care statisticile arată că, în medie, aproximativ 4,8% dintre români sunt afectaţi de virusul hepatitei B şi aproximativ 3,25% de virusul hepatitic C.

Medici de diferite specialităţi vor răspunde întrebărilor celor interesaţi.

La evenimentul de informare sunt aşteptaţi nu doar pacienţi cu probleme hepatice, ci şi cetăţeni de toate vârstele, femei şi bărbaţi, tineri şi vârstnici, precum şi angajatori, care sunt interesaţi să se informeze cu privire la modul de transmitere a virusului hepatitic de tip B şi C, direct de la medicii invitati, şi doresc să aibă o atitudine corectă faţă de cei din familie sau comunitate, diagnosticaţi cu hepatită cronică.

Colaborarea dintre APAH şi Baylor este utilă celor din regiunea Dobrogei având în vedere că din februarie 2010 Fundaţia Baylor a deschis trei centre de testare gratuită şi confidenţială pentru hepatitele B şi C (detalii pe www.test-hepatita.ro) . Peste 5 500 de testări rapide au fost efectuate anul trecut.

Cele două organizaţii sunt membre ale Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi ale Alianţei Mondiale pentru Hepatită (WHA) din noiembrie 2010.

Eveniment are loc la în cadrul Cafenelei ONG-urilor, o iniţiativă a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, instituţie care a pus spaţiul la dispoziţie.

Deoarece unii pacienţi sau persoane prezente doresc confidenţialitatea informaţiilor ce vor fi transmise către medici, presa va avea access numai la începutul întâlnirii.


Download comunicat BOLI INFECŢIOASE - Dezvelirea bustului Prof. dr. C.C. Iliescu - Un omagiu adus creatorului cardiologiei romanesti Download fisier atasat comunicatului

"Eveniment medical: “Ziua mamei cu hepatită”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Nicoleta Iacob
Email:niacob@baylor-romania.ro
Telefon:0735 55 30 49

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ziua Mondială HIV/SIDA

Stimată Doamnă/Stimate Domn citeste mai departe7000 de romani si-au facut pana acum testul gratuit de hepatita C

De la lansarea celei mai vaste campanii de testare gratuită pentru depistarea infecției cu virusului hepatitei C, peste 7000 de români au beneficiat de această analiză gratuită. citeste mai departeOrganizatia Mondiala a Sanatatii: Vaccinarea antigripala, cel mai eficient mod de prevenire a(...)

Cu toate că, de obicei, gripa se manifestă ușor și majoritatea oamenilor se recuperează rapid, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că în unele cazuri această boală(...) citeste mai departeVaccinarea corecta a copiilor poate oferi imunitate si impotriva infectiilor bacteriene

București, 31 mai 2013 - Președintele Asociației Române Pro Imunizare (ARPI), Dr. Oana Falup Pecurariu, participă zilele acestea, la Milano, la conferința anuală a Societății Europene de(...) citeste mai departeCNAS a finalizat negocierea noilor contracte cost-volum-rezultat pentru tratamentele fără(...)

Negocierile CNAS cu deținătorii de autorizații de punere pe piață a tratamentelor fără interferon în vederea încheierii unor noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita(...) citeste mai departe