Eveniment medical: “Ziua mamei cu hepatită”

Eveniment medical: “Ziua mamei cu hepatită”
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi Fundaţia Baylor Marea Neagră, organizează a doua ediţie a evenimentului „Ziua mamei cu hepatită” în data de 18 martie 2010, orele 17.30-19.30 în incinta restaurantului Sport din Constanţa, str. Cuza Vodă nr.28 (lângă Piaţa Unirii).

Tema din acest an este “Să recunoaştem hepatita” în condiţiile în care statisticile arată că, în medie, aproximativ 4,8% dintre români sunt afectaţi de virusul hepatitei B şi aproximativ 3,25% de virusul hepatitic C.

Medici de diferite specialităţi vor răspunde întrebărilor celor interesaţi.

La evenimentul de informare sunt aşteptaţi nu doar pacienţi cu probleme hepatice, ci şi cetăţeni de toate vârstele, femei şi bărbaţi, tineri şi vârstnici, precum şi angajatori, care sunt interesaţi să se informeze cu privire la modul de transmitere a virusului hepatitic de tip B şi C, direct de la medicii invitati, şi doresc să aibă o atitudine corectă faţă de cei din familie sau comunitate, diagnosticaţi cu hepatită cronică.

Colaborarea dintre APAH şi Baylor este utilă celor din regiunea Dobrogei având în vedere că din februarie 2010 Fundaţia Baylor a deschis trei centre de testare gratuită şi confidenţială pentru hepatitele B şi C (detalii pe www.test-hepatita.ro) . Peste 5 500 de testări rapide au fost efectuate anul trecut.

Cele două organizaţii sunt membre ale Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi ale Alianţei Mondiale pentru Hepatită (WHA) din noiembrie 2010.

Eveniment are loc la în cadrul Cafenelei ONG-urilor, o iniţiativă a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, instituţie care a pus spaţiul la dispoziţie.

Deoarece unii pacienţi sau persoane prezente doresc confidenţialitatea informaţiilor ce vor fi transmise către medici, presa va avea access numai la începutul întâlnirii.


Download comunicat BOLI INFECŢIOASE - Dezvelirea bustului Prof. dr. C.C. Iliescu - Un omagiu adus creatorului cardiologiei romanesti Download fisier atasat comunicatului

"Eveniment medical: “Ziua mamei cu hepatită”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Nicoleta Iacob
Email:niacob@baylor-romania.ro
Telefon:0735 55 30 49

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Imunitatea in sezonul rece – recomadari de la Vitacare

Peste 70% din afectiunile de raceala si gripa de care sufera populatia in sezoanele mai reci – de toamna si iarna – sunt provocate si de o scaderea a imunitatii organismului. Imunitatea(...) citeste mai departeCampania Zero infectii noi cu HIV. Zero discriminare. Zero decese legate de SIDA!

Campania Zero infectii noi cu HIV. Zero discriminare. Zero decese legate de SIDA! se va desfasura pe parcursul lunilor decembrie si ianuarie in Bucuresi, Cluj, Constanta si Iasi dar si in cadrul unor(...) citeste mai departeNevaccinarea impotriva gripei expune persoanele din grupele vulnerabile unui risc crescut de(...)

99.06% dintre decesele confirmate cu virus gripal, în 2015 în România, au fost înregistrate la persoane nevaccinate citeste mai departeRomania, pe ultimul loc in Europa la capitolul tratamentului asigurat pentru bolnavii de hepatita

Conform celui mai recent raport lansat de Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Boli de Ficat (ELPA), România se situează pe ultimul loc din 30 de state europene în ceea ce priveşte accesul(...) citeste mai departeLansare Ghid Angelescu – Terapie antimicrobiană

Argumente pentru lansarea unui Ghid de Terapie Antimicrobiană: • Aproape un sfert dintre români iau antibiotice de două-trei ori pe an, iar 12% dintre aceștia folosesc astfel de tratamente de(...) citeste mai departe