Ministrul Sanatatii a vizitat astazi Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni

Ministrul Sanatatii a vizitat astazi Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni
Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătăţii a vizitat astăzi laboratorul de cardiologie intervenţională din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni”.

Ministerul Sănătăţii a investit aprox. 1,5 milioane de Euro pentru dotarea laboratorului cu un cardio-angiograf biplan, ultima generatie, cu toate dotarile.

„Peste 60 000 de pacienţi sunt trataţi anual în Spitalul Bagdasar Arseni, unitate de primă linie a Ministerului Sănătăţii. Dintre aceştia, peste 18 000 pacienţi beneficiază de serviciile secţiei de cardiologie. Era nevoie de o astfel de unitate dotată cu aparatură performantă”, a declarat astăzi ministrul Nicolae Bănicioiu.

Laboratorul de cardiologie intervenţională din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” funcţionează din primăvara acestui an. În ultimele 2 luni, au fost efectuate 160 de proceduri. Laboratoul are capacitatea de a efectua cca 150-180 de proceduri pe lună.

“Deocamdată, laboratorul este finanţat în cadrul Programului National de Boli Cardio Vasculare al CNAS dar, începând din 2015, acesta va fi inclus în Acţiunea prioritară pentru tratamentul pacienţilor critici cu infarct miocardic acut (IMA) a Ministerului Sănătăţii”, a mai spus ministrul Bănicioiu.


"Ministrul Sanatatii a vizitat astazi Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Cardiologia interventionala poate salva vieti! Laborator de Cardiologie Interventionala la Clinica(...)

Bolile cardiovasculare sunt prima cauză de deces în România, fiind direct răspunzătoare de 58% din mortalitatea generală la nivel național, conform celor mai recente statistici ale Organizaţiei(...) citeste mai departePremiera: Bebelus, in varsta de doar 8 zile, operat cu succes pentru tratamentul stenozei pulmonare(...)

București, 18 iunie: Un nou-născut suferind de stenoză pulmonară critică, în vârstă de doar 8 zile, a suferit o intervenție de urgență ieri, 17 iunie, la Centrele de Excelență Ares, din București.(...) citeste mai departeAngiograf de ultima generatie pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca

În urmă cu câteva luni, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca anunța semnarea unui contract pentru achiziția unui angiograf digital de ultimă generație. Angiograful este acum(...) citeste mai departe52% dintre decesele in randul femeilor sunt cauzate de bolile cardiovasculare

În România, incidența bolilor cardiovasculare crește de la an la an. Aproximativ 47% dintre decese sunt cauzate de bolile cardiovasculare, cu o incidență mai mare în rândul femeilor-52% vs. 42% în(...) citeste mai departePentru ca 8 din 1.000 de nou nascuti sufera de malformatii cardiace congenitale, Centrele de(...)

București, 16 iunie: Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES lansează campania “Nicio zi fără joacă”, prin care oferă electrocardiograme gratuite tuturor copiilor, cu(...) citeste mai departe