Premiera: Bebelus, in varsta de doar 8 zile, operat cu succes pentru tratamentul stenozei pulmonare severe

Premiera: Bebelus, in varsta de doar 8 zile, operat cu succes pentru tratamentul stenozei pulmonare severe
București, 18 iunie: Un nou-născut suferind de stenoză pulmonară critică, în vârstă de doar 8 zile, a suferit o intervenție de urgență ieri, 17 iunie, la Centrele de Excelență Ares, din București. Procedura, realizată pentru prima oară în România la un pacient în vârstă de doar 8 zile, a fost un real succes. Echipa medicală care a tratat bebelușul a fost condusă de către dr. Basil Thanopoulos și de către Dr. Dan Deleanu, medici primari cardiologi.

“Intervenția este într-adevăr una extrem de complicată și de riscantă, având în vedere vârstă fragedă a pacientei, însă a fost singura opțiune de salvare a vieții nou-născutului. În lipsa manevrei, acesta ar fi murit în câteva zile. Procedura a constat în introducerea unui cateter cu balon în capăt, în vena femurală, cu scopul final de dilatare a balonului în interiorul valvei pulmonare stenozate. Manevra a reușit deschiderea valvei și, implicit, a îmbunătățit considerabil circulația cardiacă a copilului, cât și prognosticul final.”, a declarat dr. Basil Thanopoulos, medic primar cardiolog la Centrele de Excelență Ares.

Bebelușul s-a născut pe data de 9 iunie într-o maternitate privată din București. Simptomele prezenței malformației s-au făcut simțite a doua zi, când echipa de profesioniști neonatologi și cardiologi a spitalului a decis referirea fetiței către Secția destinată Malformațiilor Cardiace Congenitale a Centrului ARES, pentru corectarea malformației congenitale.

În dimineața zilei de 17 iunie, nou-născutul a fost transferat la ARES cu ambulanța de Neonatologie SMURD, unde a suferit intervenția ce a durat aproximativ două ore. Ulterior, bebelușul a fost transferat în siguranță la maternitatea de proveniență, însoțit de echipajul SMURD și de către echipa de neonatologi.

Nou-născutul va rămâne internat în maternitate 7 zile, timp în care se va afla sub monitorizare continuă și terapie medicamentoasă.

Stenoza critică a valvei pulmonare reprezintă o îngustare severă a valvei menționate care, în mod normal, permite trecerea sângelui din ventriculul drept în plămâni, prin artera pulmonară.


Download comunicat CARDIOLOGIE INTERVENTIONALA - Produsele naturale, preferate in tratarea diabetului Download fisier atasat comunicatului

"Premiera: Bebelus, in varsta de doar 8 zile, operat cu succes pentru tratamentul stenozei pulmonare severe" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Claudia Clipici
Email:claudia.clipici@publicadvisors.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministrul Sanatatii a vizitat astazi Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni

Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătăţii a vizitat astăzi laboratorul de cardiologie intervenţională din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni”. citeste mai departeInvitatie de presa: Cardiologia interventionala – esentiala in managementul eficient al(...)

Bolile cardiovasculare sunt prima cauză de deces în România, acoperind 58% din mortalitatea generală la nivel național, conform celor mai recente statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.(...) citeste mai departePentru ca 8 din 1.000 de nou nascuti sufera de malformatii cardiace congenitale, Centrele de(...)

București, 16 iunie: Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES lansează campania “Nicio zi fără joacă”, prin care oferă electrocardiograme gratuite tuturor copiilor, cu(...) citeste mai departeCardiologia interventionala poate salva vieti! Laborator de Cardiologie Interventionala la Clinica(...)

Bolile cardiovasculare sunt prima cauză de deces în România, fiind direct răspunzătoare de 58% din mortalitatea generală la nivel național, conform celor mai recente statistici ale Organizaţiei(...) citeste mai departePremiera: Bebelus, in varsta de doar 8 zile, operat cu succes pentru tratamentul stenozei pulmonare(...)

București, 18 iunie: Un nou-născut suferind de stenoză pulmonară critică, în vârstă de doar 8 zile, a suferit o intervenție de urgență ieri, 17 iunie, la Centrele de Excelență Ares, din București.(...) citeste mai departe