52% dintre decesele in randul femeilor sunt cauzate de bolile cardiovasculare

52% dintre decesele in randul femeilor sunt cauzate de bolile cardiovasculare
În România, incidența bolilor cardiovasculare crește de la an la an. Aproximativ 47% dintre decese sunt cauzate de bolile cardiovasculare, cu o incidență mai mare în rândul femeilor-52% vs. 42% în rândul bărbaților.

În ultimii ani s-a constatat o scădere semnificativă a vârstei la care debutează bolile cardiovasculare, în special cele cardiovasculare ischemice precum angina pectorală sau infarctul miocardic acut, de la 45 de ani, cum se observa în trecut, la 35 de ani, în prezent.

“Odată cu creșterea incidenței bolilor cardiovasculare și scăderea vârstei de debut a acestora se simte o nevoie acută de tratamente revoluționare care să redea sănătatea pacienților în cât mai scurt timp. Unul dintre aceste tratamente de ultimă generație este reprezentat de stentul coronarian complet bioresorbabil. Procedura se efectuează în sala de angiografie de către medicul intervenționist, se realizează printr-o puncție de 1-2 mm la nivelul mâinii sau piciorului, iar prin această puncție se introduc catetere de ghidaj (tuburi subțiri de plastic). Prin aceste catetere se livrează și se montează stenturile pe arterele inimii. Beneficiul imens al procedurii este că tratează afecțiunea ischemică (îngustarea sau blocarea vaselor de sânge), iar pacientul se externează după doar 24 de ore“, a declarat dr. Marin Postu, medic specialist cardiolog, supraspecializat în Cardiologie Intervențională.

În ceea ce privește beneficiile stentului, acestea sunt caracterizate prin cele trei metode de comportament ale acestuia:
• La un an sau doi ani de la montare, acesta se dizolvă transformându-se în dioxid de carbon și apă, elemente biocompatibile.
• După montare se comportă ca o structură prin care poate circula liber sangele, tratând astfel afecțiunea cardiovasculară ischemică.
• Eliberează timp de cateva luni un medicament antiproliferativ, adică împiedică creșterea excesivă a țesutului în interiorul stentului.

Cei trei factori principali ai bolilor cardiovasculare sunt:
• Fumatul: Statisticile arată că 32% dintre bărbații cu vârsta de peste 15 ani și aproximativ 10% dintre femeile din aceeași categorie de vârstă au acest viciu. Totodată, 25 % dintre adolescenții de 15 ani precum și 15% dintre adolescentele de 15 ani fumează.
• Dieta: În ceea ce privește dieta românilor, 36% dintre aceștia consumă legume o dată pe zi și 15 % din ei consumă de două ori pe zi. Belgia consumă în proporție de 10,2% de cel puțin două ori pe zi și 72,5% din populație consumă o dată pe zi legume.
• Sedentarismul: Conform Eurobarometrului efectuat de către Societatea Europeană de Cardiologie, România se află sub media europeană în ceea ce privește efectuarea exercițiilor fizice. 8% din populația României face exerciții de cel puțin cinci ori pe săptămână, 6% de cel puțin trei sau patru ori pe săptămână, 7% o dată sau de două ori pe săptămâna. 49% dintre români nu fac sport niciodată.

Pentru prima dată în sistemul privat din Europa și în premieră națională în România, stenturile coronariene bioresorbabile au fost montate în cadrul Centrelor de Excelență ARES București.


Download comunicat CARDIOLOGIE INTERVENTIONALA - Produsele naturale, preferate in tratarea diabetului Download fisier atasat comunicatului

"52% dintre decesele in randul femeilor sunt cauzate de bolile cardiovasculare" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Claudia Clipici
Email:claudia.clipici@publicadvisors.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

52% dintre decesele in randul femeilor sunt cauzate de bolile cardiovasculare

În România, incidența bolilor cardiovasculare crește de la an la an. Aproximativ 47% dintre decese sunt cauzate de bolile cardiovasculare, cu o incidență mai mare în rândul femeilor-52% vs. 42% în(...) citeste mai departeInvitatie de presa: Cardiologia interventionala – esentiala in managementul eficient al(...)

Bolile cardiovasculare sunt prima cauză de deces în România, acoperind 58% din mortalitatea generală la nivel național, conform celor mai recente statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.(...) citeste mai departeAngiograf de ultima generatie pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca

În urmă cu câteva luni, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca anunța semnarea unui contract pentru achiziția unui angiograf digital de ultimă generație. Angiograful este acum(...) citeste mai departePremiera: Bebelus, in varsta de doar 8 zile, operat cu succes pentru tratamentul stenozei pulmonare(...)

București, 18 iunie: Un nou-născut suferind de stenoză pulmonară critică, în vârstă de doar 8 zile, a suferit o intervenție de urgență ieri, 17 iunie, la Centrele de Excelență Ares, din București.(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii a vizitat astazi Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni

Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătăţii a vizitat astăzi laboratorul de cardiologie intervenţională din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni”. citeste mai departe