Fundatia Romana a Inimii impreuna cu Societatea Romana de Cardiologie sarbatoresc Ziua Mondiala a Inimii, sambata 29 septembrie 2012, in Bucuresti

Fundatia Romana a Inimii impreuna cu Societatea Romana de Cardiologie sarbatoresc Ziua Mondiala a Inimii, sambata 29 septembrie 2012, in Bucuresti
Sub sloganul „Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?”, Fundaţia Română a Inimii vă invită la concertul lui Alex Velea, crosul Athletic Cardio Club şi la atelierele de dans, activităţi organizate ]ncepând cu ora 9.00, în Parcul Herăstrău – intrarea Pavilionul H.

Începând cu ora 17.00 se organizează plimbarea pe bicicletă „Pedalează pentru inima ta!” care va avea plecarea din Parcul Herăstrău – intrarea Pavilionul H, B-dul Kiseleff - Casa Presei Libere - Sos. Kiseleff - Piaţa Victoriei - B-dul Aviatorilor - B-dul Mareşal Constantin Prezan şi sosire la Parcul Herăstrău – intrarea Pavilionul H.

Tot cu această ocazie este special amenajat un spaţiu în Parcul Herăstrău - intrarea Pavilionul H unde, între orele 9.00-19.00, medici cardiologi vor evalua gratuit riscul cardiovascular, conform celor mai noi ghiduri europene.

Ziua Mondială a Inimii va fi sărbătorită şi în Iaşi, prin activităţi de evaluare a riscului cardiovascular tuturor trecătorilor aflaţi în Parcul Copou. De asemenea, în cursul dimineţii organizăm un concurs pentru copii de desene pe asfalt si demonstraţii sportive.

Bolile cardiovasculare pot fi prevenite!

Din punct de vedere al mortalităţii cardiovasculare, România ocupă locul 3 în lume, peste 60% dintre români murind din această cauză. Optimizând Stilul de Viaţă (în principal alimentaţie echilibrată, activitate fizică zilnică, fără fumat şi odihnă adecvată) putem preveni nu doar aproape 80% din bolile cardiovasculare determinate de ateroscleroză dar şi până la 90% din cazurile de diabet zaharat şi 70% din cazurile de cancer.

Fundaţia Română a Inimii (FRI), www.romanianheart.ro, a fost înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie pentru pregătirea strategiei naţionale în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi pentru susţinerea campaniilor iniţiate de Societatea Română de Cardiologie. Obiectivul FRI este ameliorarea stării de sănătate a populaţiei României, prevenirea bolilor cardiovasculare şi scăderea mortalităţii cauzate de bolile cardiovasculare cu 10% până în 2015.


Download comunicat CARDIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Fundatia Romana a Inimii impreuna cu Societatea Romana de Cardiologie sarbatoresc Ziua Mondiala a Inimii, sambata 29 septembrie 2012, in Bucuresti" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Andreea Manea
Email:andreea.manea@mediamed.ro
Telefon:0752.191.235

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinţa Naţională a Grupurilor de Lucru, 10-12 mai 2012

Societatea Romana de Cardiologie organizează în perioada 10-12 mai 2012, Conferinţa Naţională a Grupurilor de Lucru, la ANA Hotels – Sport, Poiana Braşov. citeste mai departeParticipare record la Cursul C.O.M.B.A.T. ASIST, de la Arad

Cursul Național de Management al Bolnavului Hipertensiv – Actualități în Diagnostic și Tratament - C.O.M.B.A.T. Asist., organizat de Societatea Română de Hipertensiune pe 7 februarie 2014,(...) citeste mai departeRegiunea Vest, zona cu cea mai ridicata prevalenta a hipertensiunii arteriala din Romania. Ziua(...)

Prevalența hipertensiunii la populația adultă din România se află pe o pantă ascendentă, potrivit rezultatelor interimare ale celui mai recent Studiu Epidemiologic asupra Prevalenței(...) citeste mai departeSpitalul Judetean de Urgenta Pitesti - Arges beneficiaza de un aparat angiograf achizitionat cu(...)

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Argeş beneficiază din luna noiembrie a acestui an de un aparat angiograf achiziţionat cu fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul(...) citeste mai departeProblematica hipertensiunii arteriale dezbatuta la nivel înalt. A II-a Conferinta Nationala, cu(...)

La nivelul celor mai înalte foruri mondiale de sănătate, problematica hipertensiunii arteriale reprezintă un subiect prioritar. Din cauza implicaţiilor multiple pe care le are hipertensiunea în(...) citeste mai departe