Painea cu esteri de stanoli din plante ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare

Painea cu esteri de stanoli din plante ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare
Statisticile alarmante privind prevalența bolilor cardiovasculare, la nivel național, arată faptul că la fiecare 10 minute se înregistrează un deces din cauza acestor afecțiuni. Recomandările OMS cu privire la reducerea acestor cazuri se axează pe reechilibrarea alimentației prin adoptarea unui comportament alimentar sănătos ce presupune consumul zilnic de fructe, legume și fibre, evitarea alimentelor bogate în grăsimi, sare, zahăr și păstrarea greutății în limitele normale.

Bolile cardiovasculeare sunt în continuare principala cauză de mortalitate în România, peste 60% din decesele înregistrate anual fiind cauzate de afecțiuni cardiace.

Cum putem preveni apariția bolilor cardiovasculare?

Un regim alimentar corect, combinat cu un stil de viață sănătos, din care nu lipsesc exercițiile fizice, poate reduce semnificativ riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. O dietă echilibrată în nutrienți esențiali organismului poate avea un rol semnificativ în prevenirea bolilor de inimă.

Lansată în 2010, de Dobrogea Grup, pâinea Dobrogea Benecol, cu esteri de stanoli din plante, este recomandată persoanelor care doresc să adopte un regim alimentar echilibrat, un stil de viată sănătos și care vor să prevină apariția bolilor cardiovasculare.

”Prin lansarea acestei pâini, Dobrogea Grup a venit în întâmpinarea nevoilor consumatorilor care doresc adoptarea unei alimentaţii sănătoase. Esterii de stanoli din plante, care se află în compoziţia pâinii Dobrogea Benecol, beneficiază de peste 60 de studii clinice efectuate la nivel mondial, care au demonstrat că pot reduce semnificativ nivelul colesterolului sanguin, iar persoanele care consumă zilnic 2 g de stanoli din plante sunt mai puțin expuse riscului de boli cardiovasculare”, a declarat ing. Maria Toma, Director General Dobrogea Grup.

Pentru efecte vizibile, este recomandat consumul zilnic a 4 felii de pâine Dobrogea Benecol, pentru o perioadă de minim 14 zile. Studiile clinice arată că valorile scăzute se mențin pe o perioadă de 12 luni, dacă zilnic se consumă produse cu esteri de stanoli din plante. Reducerea colesterolului total în proporţie de 10-15% cu ajutorul produselor Benecol este din punct de vedere teoretic suficientă pentru a preveni sau încetini evoluţia bolilor cardiovasculare.

În Romania, pâinea Dobrogea Benecol este produsă de către Dobrogea Grup, într-un sistem integrat de Management al Calităţii, Siguranţei Alimentului şi Mediului şi se comercializează în două gramaje: 240g, reprezentând doza de utilizare pentru 3 zile de dietă şi 80 g, reprezentând o doză zilnică de 4 felii pâine care conţin cele 2 g de plant stanol ester necesare reducerii colesterolului. De asemenea, pâinea conţine 6,63 g fibre alimentare/ 100g produs finit, fiind clasificată conform Regulamentului CE 1924/2006, ca “produs bogat în fibre”, cu reale beneficii pentru îmbunătăţirea digestiei.

Produsele Dobrogea sunt echilibrate din punct de vedere nutrițional, sunt produse sănătoase, de cea mai bună calitate, care păstrează gustul și aroma produselor tradiționale românești.

Produsul este disponibil iî retailul modern la nivel naţional: Carrefour, Real, Billa, Cora, Selgros, Auchan, Mega Image, Carrefour Market.

Distribuitorii și rețelele interesate de listarea și achiziția pâinii de secară Dobrogea Benecol sunt rugați să ne contacteze la următorul număr de telefon: 0241.482.103 sau la adresa de e-mail: marketing@dobrogeagrup.ro

Mai multe informaţii găsiţi pe : www.benecol.com și www.dobrogeabenecol.ro


Download comunicat CARDIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Painea cu esteri de stanoli din plante ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Oana Necula
Email:press@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.106

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Simpozion medical "Heart Rhythm Update", 8-9 aprilie 2011

După doi ani a treia ediţie a "Heart Rhythm Update" este gata să înceapă! Acelaşi scop de a schimba prin continuitate animă această nouă ediţie. Ca şi în cazul ediţiilor precedente, Simpozionul este(...) citeste mai departePeste 300 de participanţi, 21 de speakeri, 9 sesiuni de dezbatere la cea de-a II-a Conferinta(...)

Problematica hipertensiunii arteriale a atras interesul a peste 300 de medici cardiologi, internişti, diabetologi şi medici de familie, care au fost prezenţi la lucrările Conferinţei “Actualităţi în(...) citeste mai departeIn Romania, rata mortalitatii cauzate de infarct este mult peste media europeana. Unul din cinci(...)

Numărul deceselor cauzate de infarctul miocardic acut (IMA) în România este încă mult mai mare decât media europeană iar, la nivelul anului 2014, rata de mortalitate pentru IMA era cea mai ridicată(...) citeste mai departeLansarea Programului de Autodiagnostic al Hipertensiunii Arteriale

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces a populatiei Romania. Anual, 60% din decese sunt datorate acestor boli. Prin comparatie, media ratelor de mortalitate cardiovasculară în(...) citeste mai departeZiua Mondiala a Inimii

București, 25 septembrie 2015 - Cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii, Fundația „Pop de Popa” pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare din România (FOBAC) desfășoară vineri și sâmbătă(...) citeste mai departe