Coronarografia – un simplu test iti poate salva viata. Spitalul Monza Bucuresti – Centru Cardiovascular este alaturi de inima ta

Coronarografia – un simplu test iti poate salva viata. Spitalul Monza Bucuresti – Centru Cardiovascular este alaturi de inima ta
Conform statisticilor OMS, bolile cardiovasculare sunt responsabile de 60% dintre decesele înregistrate la nivel național în anul 2012. Conform specialiştilor, acestea reprezintă o adevărată problemă de sănătate publică în România, cu atât mai mult cu cât se întâlnesc tot mai des în rândul persoanelor tinere, sub 40 de ani.

Coronarografia este o modalitate eficientă, precisă și rapidă de a indentifica dacă există boala aterosclerotică a vaselor inimii la pacienţii cu angină pectorală şi apreciază riscul de infarct miocardic, două dintre cele mai întâlnite afecțiuni cardiovasculare. Această procedură de diagnostic minim invazivă permite depistarea afecțiunilor coronariene și stabilirea cu exactitate a numărului, localizării și a severităţii îngustărilor vaselor cardiace.

”Coronarografia este o procedură indicată în cazul persoanelor care au dureri toracice anterioare la efort redus sau în repaus, au suferit un infarct miocardic recent sau pierderi ale stării de conștiență prin tulburări grave ale ritmului cardiac. Aceste probleme de sănătate sunt întâlnite mai ales în rândul celor care au factori de risc cardiovascular: fumează, au hipertensiune arterială, diabet zaharat sau un colesterol mărit, precum și la pacienții care au o electrocardiogramă anormală la efort de intensitate redusă”, a declarat conf. dr. Șerban Bălănescu, șeful Secției de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Monza – Centru Cardiovascular Bucureşti.

Spitalul Monza - Centru Cardiovascular, prin aparatura ultramodernă de care dispune în cadrul Departamentului de Cardiologie Intervențională și prin aportul unor reputați specialiști în domeniu, realizează cele mai noi investigații imagistice în cele mai variate boli cardiovasculare.

În cadrul Spitalului Monza, coronarografia se realizează cu ajutorul unui angiograf vascular performant, în condiții sterile, sub anestezie locală pe orice cale de abord vascular (radială – pe la încheietura pumnului sau femurală – pe la rădăcina coapsei).

”Procedura minim invazivă se realizează prin injectarea unei substanțe de contrast pe bază de iod în interiorul vaselor cardiace și prin expunerea concomitentă la razele X se poate observa cu exactitate fluxul sangvin și eventualele obstacole. Diagnosticul este comunicat pacientului pe loc. Cu ajutorul acestei proceduri, medicul poate indica tratamentul optim pentru pacient, fie prin angioplastie cu implantare de stent, by pass aorto-coronarian sau simplu prin continuarea tratamentului medicamentos”, ne-a mai declarat conf. dr. Șerban Bălănescu, de la Spitalul Monza București.

Spitalul Monza – Centru Cardiovascular București vine în întâmpinarea pacienților săi și îi ajută să acceseze mai ușor acest serviciu intervențional avansat, extrem de important în prevenția şi tratamentul infarctului miocardic și a anginei pectorale. Orice asigurat al CASMB poate beneficia acum de o ofertă avantajoasă pentru coronarografie, prețul începând de la 1300 RON.

De la 1 Mai 2013, Spitalul Monza București a încheiat un contract cu Casa de Asigurări a Municipiului București (CASMB), oferindu-le pacienților posibilitatea decontării serviciilor și asistenței medicale de care beneficiază în cadrul spitalului.

În România, Spitalul Monza este prezent în sistemul medical privat de la sfârșitul anului 2012, dezvoltând centre de excelență, atât în domeniul chirurgiei cardiovasculare, cât și în domeniul ortopediei. În cadrul Spitalului Monza București mai sunt disponibile pacienților servicii integrate de medicină internă, chirurgie generală, precum și din sfera altor specialități medicale.


Download comunicat CARDIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Coronarografia – un simplu test iti poate salva viata. Spitalul Monza Bucuresti – Centru Cardiovascular este alaturi de inima ta" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Oana Necula
Email:relatii.publice@spitalulmonza.ro
Telefon:0733.011.106

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinta de presa organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii

Fundatia Romana a Inimii anunta ca luni 19 septembrie 2011, hotel Marriot, sala Timisoara, ora 11:00, la conferinta de presa organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. citeste mai departeIn Romania, rata mortalitatii cauzate de infarct este mult peste media europeana. Unul din cinci(...)

Numărul deceselor cauzate de infarctul miocardic acut (IMA) în România este încă mult mai mare decât media europeană iar, la nivelul anului 2014, rata de mortalitate pentru IMA era cea mai(...) citeste mai departeActiune de masurare gratuita a tensiunii arteriale la Sibiu

Alimentația nesănătoasă, stresul excesiv, sedentarismul - sunt câteva lucruri care însoțesc una dintre cele mai periculoase afecțiuni cardiologice, hipertensiunea arterială. Numită de(...) citeste mai departePeste 130 de medici au participat la Cursul C.O.M.B.A.T., editia Covasna

Peste 130 de medici au participat la Cursul NaţiOnal de Management al Bolnavului hipertensiv, Actualităţi în diagnostic şi Tratament (C.O.M.B.A.T.), ediţia Covasna. Evenimentul organizat de(...) citeste mai departeCertitudini si dileme in hipertensiunea arteriala, dezbatute la Congresul Societatii Romane de(...)

Peste 80 de speakeri naţionali şi internaţionali, dintre care 53 de reputaţi profesionişti români şi 30 de reprezentanţi de seamă ai cardiologiei internaţionale şi-au anunţat prezenţa la(...) citeste mai departe