Problematica hipertensiunii arteriale dezbatuta la nivel înalt. A II-a Conferinta Nationala, cu participare internationala, a Societatii Romane de Hipertensiune, 12-14 septembrie 2013

Problematica hipertensiunii arteriale dezbatuta la nivel înalt. A II-a Conferinta Nationala, cu participare internationala, a Societatii Romane de Hipertensiune, 12-14 septembrie 2013
La nivelul celor mai înalte foruri mondiale de sănătate, problematica hipertensiunii arteriale reprezintă un subiect prioritar. Din cauza implicaţiilor multiple pe care le are hipertensiunea în asociere cu alte afecţiuni, atât Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cât şi alte societăţi medicale internaţionale, au atras atenţia asupra acestei probleme de sănătate publică.

Potrivit statisticilor OMS, la nivel mondial, 1 din 3 adulţi suferă de hipertensiune, iar procentul creşte odată cu intervalul de vârstă : 1 din 10 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, şi 5 din 10 persoane, cu vârste peste 50 de ani, au hipertensiune. În România, conform datelor studiului Sephar II, 4 din 10 români suferă de hipertensiune şi mai puţin de jumătate ştiu acest lucru.

Riscul hipertensiunii arteriale creşte nu numai în cazul afecţiunilor cardiovasculare, ci şi atunci când este asociată cu boala de rinichi, diabetul sau bolile neurologice. În acest context, hipertensiunea arterială necesită o abordare pluridisciplinară.

Este şi motivul pentru care, a II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune, din 12-14 septembrie 2013, se va desfăşura anul acesta sub tematica „Confluenţe în hipertensiunea arterială”.

Liderii celor mai importante societăţi medicale din lume îşi vor da întâlnire la acest eveniment pentru a dezbate cele mai noi informaţii despre hipertensiune. Prof. George Bakris - preşedinte al Societăţii Americane de Hipertensiune, Prof. Joseph Redon – preşedinte al Societăţii Europene de Hipertensiune, Prof. Giuseppe Mancia – preşedinte al Comitetului de Elaborare a Ghidurilor ESH-ESC de Hipertensiune şi Prof. Peter Nilsson – secretar Societatea Europeană de Hipertensiune, sunt doar câteva din personalităţile internaţionale marcante care vor fi prezente la eveniment.

Programul ştiinţific se va ridica la nivelul invitaţilor, astfel că sunt prevăzute sesiuni de prezentare a ultimelor ghiduri ESH – ESC 2013, dar şi o parte din pregătirile ghidului JNC 8. Din sala de angiografie a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti va fi transmisă live o intervenţie de denervare renală la un caz de hipertensiune rezistentă. De asemenea, vor fi organizate 6 workshop-uri, dintre care, în premieră, un workshop va fi dedicat rolului asistenței medicale în creşterea complianţei pacientului hipertensiv.

Având în vedere importanţa colaborării internaţionale în problematica hipertensiunii arteriale, în cadrul manifestării va fi organizat Simpozionul comun franco – român şi Simpozionul balcanic. Iar pentru că rolul medicului de familie este crucial în depistarea precoce şi prevenţia hipertensiunii arteriale, Societatea Română de Hipertensiune va organiza un simpozion dedicat medicului de familie.
Din programul celei de-a II-a Conferinţe Naţionale, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune, nu lipsesc sesiunile dedicate tânărului hipertensiolog, urgenţelor şi provocărilor în hipertensiune, patologiilor asociate hipertensiunii, dar şi sesiuni practice dedicate studiilor clinice în hipertensiune.

Mai mult, medicii participanţi la cea de-a II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiunea vor primi, pe lângă un bagaj informaţional vast şi o dublă creditare, manifestarea fiind creditată atât naţional, cât şi european (16 puncte EMC şi 14 puncte EBAC).

A II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune se va desfăşura în perioada 12-14 septembrie 2013, la Crowne Plaza Bucureşti. Evenimentul se desfăşoară sub egida Societăţii Europene de Hipertensiune şi se adresează medicilor cardiologi, medicilor internişti, medicilor diabetologi, nefrologi, neurologi, medicilor de familie, ginecologi şi medicilor rezidenţi.

Informaţii suplimentare despre eveniment şi detalii despre înscriere sunt disponibile pe site-ul www.societate-hipertensiune.ro.
Management eveniment / PR & Comunicare: Sănătatea Press Group


"Problematica hipertensiunii arteriale dezbatuta la nivel înalt. A II-a Conferinta Nationala, cu participare internationala, a Societatii Romane de Hipertensiune, 12-14 septembrie 2013" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Cele mai recente informatii in HTA, la Congresul Societatii Romane de Hipertensiune

Noutățile în domeniul hipertensiunii arteriale, precum și cele mai noi studii de specialitate vor fi prezentate în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Congresului Societăţii Române de Hipertensiune, cu(...) citeste mai departe28 septembrie 2013, Cluj-Napoca: Lansarea Manualului Inimii, prima publicatie de acest gen adresata(...)

Data de 29 septembrie marchează în întreaga lume Ziua Mondială a Inimii, eveniment menit să atragă atenţia asupra impactului bolilor cardiovasculare asupra sănătăţii publice, acestea fiind prezente(...) citeste mai departePeste 130 de medici au participat la Cursul C.O.M.B.A.T., editia Covasna

Peste 130 de medici au participat la Cursul NaţiOnal de Management al Bolnavului hipertensiv, Actualităţi în diagnostic şi Tratament (C.O.M.B.A.T.), ediţia Covasna. Evenimentul organizat de(...) citeste mai departeIngrijirea pacientilor hipertensivi, dezbatuta la Cursul COMBAT Asist de la Braila

Aproximativ 40 de asistenţi medicali au participat sâmbătă, 12 aprillie 2014 la Cursul Naţional de Management al Bolnavului Hipertensiv – Actualități în Diagnostic și Tratament - C.O.M.B.A.T. Asist.,(...) citeste mai departe1229 de ieşeni şi-au măsurat tensiunea arterială gratuit

În perioada 23-24 iunie 2012 a avut loc în Piaţa Unirii din Iaşi cea de-a treia acţiune de măsurare a tensiunii arteriale din cadrul Campaniei Naţionale „Viteza ucide..nu numai în trafic.(...) citeste mai departe