Aproximativ 1000 de bucuresteni si-au masurat tensiunea arteriala in cadrul Campaniei Nationale Viteza ucide...nu numai in trafic! Controleaza-ti tensiunea arteriala!

Aproximativ 1000 de bucuresteni si-au masurat tensiunea arteriala in cadrul Campaniei Nationale Viteza ucide...nu numai in trafic! Controleaza-ti tensiunea arteriala!
Cea de-a treia acțiune a ediției din acest an a avut loc în perioada 14-15 septembrie, în incinta Băneasa Mall, zona Galeriilor Feeria. Aproximativ 1000 de persoane şi-au testat gratuit tensiunea arterială în cele două zile ale campaniei şi au primit sfaturi de la medicii prezenţi la eveniment cu privire la metodele de prevenţie a hipertensiunii şi de menţinere sub control a acestei afecţiuni.

”Cu această acțiune încheiem cea de-a doua ediție a Campaniei Naționale ”Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!. Manifestarea se bucură de un real succes în rândul populației și din acest motiv vom continua și în 2014 să informăm corect oamenii cu privire la metodele de prevenire și menţinere sub control a hipertensiunii arteriale. Fiind o problemă de sănătate publică, ne propunem să ajungem și în alte orașe din țară, precum și în mediul rural, pentru a informa publicul larg cu privire la importanţa controlului permanent al valorilor tensionale, ca instrument de diagnosticare precoce a cazurilor de hipertensiune arterială”, a declarat prof. dr. Maria Dorobanțu, președinte Societatea Română de Hipertensiune.

Rezultatele testării din cadrul acestei acțiuni arată că 41, 67% dintre cei măsurați au înregistrat valori crescute ale tensiunii arteriale, 1 din 2 fiind hipertensivi cunoscuți. S-au realizat măsurători persoanelor cu vârste cuprinse între 7 și 88 de ani, 14 dintre acestea fiind mai tinere de 18 ani. Medicii prezenți la eveniment i-au îndrumat pe cei găsiți cu valori tensionale crescute să se adreseze medicului de specialitate pentru investigaţii amănunţite.

Având în vedere prevalența tot mai mare a acestei afecțiuni, Societatea Română de Hipertensiune va continua acțiunile de conștientizare și educare a publicului larg, cu scopul de a contribui la diminuarea acestei situații alarmante.

Campania Națională ”Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!” este un eveniment realizat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

Parteneri instituționali: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.
Partener: Băneasa Mall, SMURD București
Parteneri media: Aqua Queen, Health&Beauty Magazine, Jurnal de București, Karena, Qbebe, Mujer, Pulsmedia
Campanie susținută de Servier Pharma
Management eveniment: Sănătatea Press Group


Download comunicat CARDIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Aproximativ 1000 de bucuresteni si-au masurat tensiunea arteriala in cadrul Campaniei Nationale Viteza ucide...nu numai in trafic! Controleaza-ti tensiunea arteriala!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Oana Necula
Email:press@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.106

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Cunoaste-ti valorile tensionale! Ziua Mondiala de lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale 2015

Tema din acest an dată de World Hypertension League de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii (17 mai) este : “Know your numbers” (Cunoaște-ți valorile tensionale) și promovează măsurarea(...) citeste mai departe80 % din cazurile de boli cardiovasculare sunt provocate de alimentaţia nesănătoasă, sedentarism şi(...)

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalităţii atât în România, cât şi la nivel mondial. Conform ultimei analize statistice din luna ianuarie 2011 a Organizaţiei Mondiale a(...) citeste mai departeMasoara-ti tensiunea de Ziua Mondiala de lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale!

Tensiunea arterială crescută reprezintă unul dintre principalii factori de morbiditate şi mortalitate la nivel global, după cum arată cel mai recent studiu privind povara afecţiunilor medicale,(...) citeste mai departeCadrele medicale, fata in fata cu pacientii hipertensivi la C.O.M.B.A.T. 2 Asist. de la Craiova

Cursul National de Management al Bolnavului Hipertensiv – Actualități în Diagnostic și Tratament - C.O.M.B.A.T. 2 Asist., organizat de Societatea Română de Hipertensiune pe 7 martie 2014, la Hotel(...) citeste mai departePeste 150 de noi membri înscriși în cadrul Societății Române de Hipertensiune

Societatea Română de Hipertensiune a fost prezentă pentru prima dată cu stand în cadrul a două manifestări naționale importante desfășurate în perioada 28-31 martie 2012 : al XII-lea Congres al(...) citeste mai departe