Aproximativ 1000 de bucuresteni si-au masurat tensiunea arteriala in cadrul Campaniei Nationale Viteza ucide...nu numai in trafic! Controleaza-ti tensiunea arteriala!

Aproximativ 1000 de bucuresteni si-au masurat tensiunea arteriala in cadrul Campaniei Nationale Viteza ucide...nu numai in trafic! Controleaza-ti tensiunea arteriala!
Cea de-a treia acțiune a ediției din acest an a avut loc în perioada 14-15 septembrie, în incinta Băneasa Mall, zona Galeriilor Feeria. Aproximativ 1000 de persoane şi-au testat gratuit tensiunea arterială în cele două zile ale campaniei şi au primit sfaturi de la medicii prezenţi la eveniment cu privire la metodele de prevenţie a hipertensiunii şi de menţinere sub control a acestei afecţiuni.

”Cu această acțiune încheiem cea de-a doua ediție a Campaniei Naționale ”Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!. Manifestarea se bucură de un real succes în rândul populației și din acest motiv vom continua și în 2014 să informăm corect oamenii cu privire la metodele de prevenire și menţinere sub control a hipertensiunii arteriale. Fiind o problemă de sănătate publică, ne propunem să ajungem și în alte orașe din țară, precum și în mediul rural, pentru a informa publicul larg cu privire la importanţa controlului permanent al valorilor tensionale, ca instrument de diagnosticare precoce a cazurilor de hipertensiune arterială”, a declarat prof. dr. Maria Dorobanțu, președinte Societatea Română de Hipertensiune.

Rezultatele testării din cadrul acestei acțiuni arată că 41, 67% dintre cei măsurați au înregistrat valori crescute ale tensiunii arteriale, 1 din 2 fiind hipertensivi cunoscuți. S-au realizat măsurători persoanelor cu vârste cuprinse între 7 și 88 de ani, 14 dintre acestea fiind mai tinere de 18 ani. Medicii prezenți la eveniment i-au îndrumat pe cei găsiți cu valori tensionale crescute să se adreseze medicului de specialitate pentru investigaţii amănunţite.

Având în vedere prevalența tot mai mare a acestei afecțiuni, Societatea Română de Hipertensiune va continua acțiunile de conștientizare și educare a publicului larg, cu scopul de a contribui la diminuarea acestei situații alarmante.

Campania Națională ”Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!” este un eveniment realizat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

Parteneri instituționali: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.
Partener: Băneasa Mall, SMURD București
Parteneri media: Aqua Queen, Health&Beauty Magazine, Jurnal de București, Karena, Qbebe, Mujer, Pulsmedia
Campanie susținută de Servier Pharma
Management eveniment: Sănătatea Press Group


Download comunicat CARDIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Aproximativ 1000 de bucuresteni si-au masurat tensiunea arteriala in cadrul Campaniei Nationale Viteza ucide...nu numai in trafic! Controleaza-ti tensiunea arteriala!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Oana Necula
Email:press@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.106

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Fundaţia Română a Inimii a lansat Campania SOS CARDIO – Atenţie, risc cardiovascular!

Fundaţia Română a Inimii a lansat Campania de educaţie a populaţiei pentru prevenţia bolilor cardiovasculare în România, SOS CARDIO – Atenţie, risc cardiovascular! citeste mai departeZiua Naţională a Prevenţiei Cardiovasculare

Fundaţia Română a Inimii are bucuria de a vă invita duminică, 13 februarie 2011, ora 19.00, la Ateneul Român, pentru a sărbători împreună Ziua Naţională a Prevenţiei. Cu această ocazie se împlinesc 2(...) citeste mai departeCampania Nationala „Viteza ucide... nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!, editia(...)

Controlul valorilor tensionale este, probabil, una dintre cele mai simple și neintruzive modalități de diagnosticare a uneia dintre cele mai periculoase afecțiuni: hipertensiunea arterială. În plus,(...) citeste mai departeCampania natională ”Viteza ucide... Nu numai in trafic! Controleaza-ti tensiunea arteriala!”(...)

În pragul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii, pentru a sublinia importanța controlului regulat al valorilor tensiunii arteriale, Societatea Română de Hipertensiune, în parteneriat cu(...) citeste mai departeProgramul de cooperare intre Ministerul Sanatatii si Clinica San Donato continua

În această săptămână, medicii italieni şi români care colaborează în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice au mai efectuat încă 9 intervenţii chirurgicale, 4 dintre acestea la Iaşi, restul(...) citeste mai departe