Inaugurarea promendei inimilor si lansarea Manualul Inimii

Inaugurarea promendei inimilor si lansarea Manualul Inimii
În ajunul Zilei Mondiale a Inimii, pe 28 septembrie 2013, Cluj-Napoca va inaugura promenada inimilor şi va găzdui lansarea oficială a Manualului Inimii, carte dedicată persoanelor sănătoase interesate de prevenţia bolilor cardiovasculare, pacienţilor cardiaci care doresc să înţeleagă mai bine afecţiunile inimii şi să le ţină sub control şi, nu în ultimul rând, cadrelor medicale interesate în a face echipă cu pacientul. Promovat şi distribuit de Houston NPA, Manualul Inimii (apărut la Editura Clusium) este scris de o echipă de medici clujeni din care fac parte: Prof. dr. Dumitru Zdrenghea, Conf. dr. Dana Pop, Prof. dr. Dan Gaiţă, Asist. univ. Gabriel Guşetu şi Şef lucrări dr. Mihnea Zdrenghea.

Proiectul este susţinut de Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Fundaţia Română a Inimii, Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj-Napoca, Editura Clusium, Eurostamp, Tipografia Ardealul şi de Rotary Club Cluj-Napoca. Sponsorii publicaţiei sunt: Biofarm, Sunwave Pharma, Abbott, KRKA, Walmark, Servier şi Novartis.

Orele 10.00 – Inaugurarea promenadei inimilor. Aşteptăm clujenii în Parcul Central sau în Parcul Rozelor!

Promenada inimilor înseamnă trasee care trebuie parcurse într-o anumită perioadă de timp de pacienţii cu afecţiuni cardiace, respectiv de persoanele sănătoase. Două astfel de circuite vor fi inaugurate pe 28 septembrie în prezenţa autorităţilor publice locale şi a unor personalităţi din domeniul medical. La acţiune pot participa toţi doritorii, indiferent de vârstă. La trecerea liniei de Finish, îi aşteaptă premii, tombole, surprize, dar şi posibilitatea de a beneficia de o serie de testări gratuite: măsurarea pulsului, a tensiunii arteriale, a indicelui de masă corporală.

Orele 17.00 – Lansare oficială „Manualul Inimii”: Biblioteca Central Universitară

La eveniment sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să ştie mai multe despre protejarea împotriva riscurilor dezvoltării unor afecţiuni cardiovasculare şi cei interesaţi de bolile cardiovasculare. Dintre cei care vor lua cuvântul se numără: Prof. dr. Dumitru Zdrenghea, Prof. dr. Anca Buzoianu (decanul Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca), dr. Sanda Patrichi (managerul Spitalului Clinic de Recuperare), Prof. dr. Ioan Maniţiu (şeful Clinicii de Cardiologie Sibiu), Conf. dr. Dana Pop, cărora li se vor alătura reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Lansarea va fi urmată de un program artistic prezentat de Constantin Ivaneş. Printre cei care vor încânta asistenţa se află: Dumitru Fărcaş (recital taragot), actriţa Maria Munteanu, actriţa Ileana Negru (moment poetic), Cvartetul „Nuages” (moment muzical).

Mai multe informații despre acest subiect găsiți în atașament


Download comunicat CARDIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Inaugurarea promendei inimilor si lansarea Manualul Inimii" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alexandra Nistoroiu
Email:alexandra.nistoroiu@houston.ro
Telefon:0729144261

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Spitalul MONZA - Centru Cardiovascular

Susținut de un renume câștigat în cei 30 de ani de existență pe piața medicală din străinătate, dotat cu cea mai inovatoare tehnologie a momentului și centrat pe servicii medicale(...) citeste mai departetestari gratuite de ziua inimii

In weekendurile 29-30 septembrie si 6-7 octombrie, in 13 locatii din 11 orase, personal specializat va face testari si va oferi sfaturi celor interesati.Evenimentul se va desfasura in intervalul(...) citeste mai departeConferinta de presa cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, 26 septembrie 2012

Fundația Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie vă invită miercuri 26 septembrie 2012, ora 11:00, la Conferința de presă organizată cu ocazia Zilei Mondiale a(...) citeste mai departeFundatia Romana a Inimii impreuna cu Societatea Romana de Cardiologie sarbatoresc Ziua Mondiala a(...)

Sub sloganul „Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?”, Fundaţia Română a Inimii vă invită la concertul lui Alex Velea, crosul Athletic Cardio Club şi la atelierele de dans,(...) citeste mai departeApelul Societăţii Române de Cardiologie privind prioritizarea afecţiunilor cardiovasculare în(...)

Bolile cardiovasculare reprezintă principala problemă de sănătate în România. Aproximativ 60% dintre decesele înregistrate anual în România sunt cauzate de aceste boli, un procentaj net mai(...) citeste mai departe