Inaugurarea promendei inimilor si lansarea Manualul Inimii

Inaugurarea promendei inimilor si lansarea Manualul Inimii
În ajunul Zilei Mondiale a Inimii, pe 28 septembrie 2013, Cluj-Napoca va inaugura promenada inimilor şi va găzdui lansarea oficială a Manualului Inimii, carte dedicată persoanelor sănătoase interesate de prevenţia bolilor cardiovasculare, pacienţilor cardiaci care doresc să înţeleagă mai bine afecţiunile inimii şi să le ţină sub control şi, nu în ultimul rând, cadrelor medicale interesate în a face echipă cu pacientul. Promovat şi distribuit de Houston NPA, Manualul Inimii (apărut la Editura Clusium) este scris de o echipă de medici clujeni din care fac parte: Prof. dr. Dumitru Zdrenghea, Conf. dr. Dana Pop, Prof. dr. Dan Gaiţă, Asist. univ. Gabriel Guşetu şi Şef lucrări dr. Mihnea Zdrenghea.

Proiectul este susţinut de Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Fundaţia Română a Inimii, Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj-Napoca, Editura Clusium, Eurostamp, Tipografia Ardealul şi de Rotary Club Cluj-Napoca. Sponsorii publicaţiei sunt: Biofarm, Sunwave Pharma, Abbott, KRKA, Walmark, Servier şi Novartis.

Orele 10.00 – Inaugurarea promenadei inimilor. Aşteptăm clujenii în Parcul Central sau în Parcul Rozelor!

Promenada inimilor înseamnă trasee care trebuie parcurse într-o anumită perioadă de timp de pacienţii cu afecţiuni cardiace, respectiv de persoanele sănătoase. Două astfel de circuite vor fi inaugurate pe 28 septembrie în prezenţa autorităţilor publice locale şi a unor personalităţi din domeniul medical. La acţiune pot participa toţi doritorii, indiferent de vârstă. La trecerea liniei de Finish, îi aşteaptă premii, tombole, surprize, dar şi posibilitatea de a beneficia de o serie de testări gratuite: măsurarea pulsului, a tensiunii arteriale, a indicelui de masă corporală.

Orele 17.00 – Lansare oficială „Manualul Inimii”: Biblioteca Central Universitară

La eveniment sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să ştie mai multe despre protejarea împotriva riscurilor dezvoltării unor afecţiuni cardiovasculare şi cei interesaţi de bolile cardiovasculare. Dintre cei care vor lua cuvântul se numără: Prof. dr. Dumitru Zdrenghea, Prof. dr. Anca Buzoianu (decanul Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca), dr. Sanda Patrichi (managerul Spitalului Clinic de Recuperare), Prof. dr. Ioan Maniţiu (şeful Clinicii de Cardiologie Sibiu), Conf. dr. Dana Pop, cărora li se vor alătura reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Lansarea va fi urmată de un program artistic prezentat de Constantin Ivaneş. Printre cei care vor încânta asistenţa se află: Dumitru Fărcaş (recital taragot), actriţa Maria Munteanu, actriţa Ileana Negru (moment poetic), Cvartetul „Nuages” (moment muzical).

Mai multe informații despre acest subiect găsiți în atașament


Download comunicat CARDIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Inaugurarea promendei inimilor si lansarea Manualul Inimii" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alexandra Nistoroiu
Email:alexandra.nistoroiu@houston.ro
Telefon:0729144261

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Peste 130 de medici au participat la Cursul C.O.M.B.A.T., editia Covasna

Peste 130 de medici au participat la Cursul NaţiOnal de Management al Bolnavului hipertensiv, Actualităţi în diagnostic şi Tratament (C.O.M.B.A.T.), ediţia Covasna. Evenimentul organizat de(...) citeste mai departeRegiunea Vest, zona cu cea mai ridicata prevalenta a hipertensiunii arteriala din Romania. Ziua(...)

Prevalența hipertensiunii la populația adultă din România se află pe o pantă ascendentă, potrivit rezultatelor interimare ale celui mai recent Studiu Epidemiologic asupra Prevalenței(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii a alocat 20 de milioane de lei pentru tratamentul pacientilor cu infarct(...)

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că 15 spitale cu unităţi de tratament al urgenţelor cu infarct miocardic (AP-IMA) au la dispoziţie 20 milioane de lei pentru achiziţii de(...) citeste mai departeStart la C.O.M.B.A.T. Teme de actualitate si speakeri reputati in hipertensiune arteriala: 2(...)

Societatea Română de Hipertensiune demarează la Piteşti prima ediţie a Cursului NaţiOnal de Management al Bolnavului hipertensiv – Actualităţi în diagnostic şi Tratament (COMBAT). citeste mai departeCristian Busoi: Avem nevoie de actiune rapida in insuficienta cardiaca

Asociația S.O.S. Drepturile Pacienților a organizat, luni, 27 iunie 2016, dezbaterea cu tema ”Insuficiența cardiacă în România”, sub auspiciile Comisiei pentru Sănătate și Familie din(...) citeste mai departe