Luna inimii incepe cu o noua actiune de testare gratuita a tensiunii arteriale. Campania Nationala Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!

Luna inimii incepe cu o noua actiune de testare gratuita a tensiunii arteriale. Campania Nationala Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!
Cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, celebrată anual pe 29 septembrie, Societatea Română de Hipertensiune va desfășura în cursul acestei luni o serie de evenimente dedicate atât publicului larg, cât și medicilor implicați în managementul bolilor cardiovasculare.

Pentru a sublinia importanța controlului permanent al valorilor tensionale, ca metodă de reducere a riscului cardiovascular, Societatea Română de Hipertensiune, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, organizează perioada 14-15 septembrie 2013, în incinta Băneasa Mall, zona Galeriile Feeria, o nouă acțiune de testare gratuită a tensiunii arteriale.

Evenimentul face parte din Campania Națională Viteza ucide…nu numai în trafic. Controlează-ti tensiunea arterială!”, și este ce-a de-a treia și ultima manifestare din ediția acestui an. Scopul evenimentului este de a informa corect populaţia cu privire la riscurile hipertensiunii arteriale şi de a încurajarea practica metodelor de diagnosticare precoce şi de prevenire a acestei afecțiuni.

”Campania Națională Viteza ucide…nu numai în trafic. Controlează-ti tensiunea arterială!” este o campanie de success, judecând după numărul mare de persoane care au participat de-a lungul celor trei editii. Peste 1000 de oameni au fost informați corect cu privire la riscurile și consecințele hipertensiunii arteriale. Sfaturile medicilor vizează în permanență adoptarea unui stil de viață sănătos și verificarea regulată a tensiunii arteriale pentru a putea preveni apariţia acestei afecțiuni. Pentru că ne dorim să transmitem în continuare mesaje cât mai clare si corecte, atât publicului larg, cât și bolnavului hipertensiv, vom continua această campanie și în anul 2014”, a declarat prof. dr. Maria Dorobanțu, Președinte Societatea Română de Hipertensiune.

Rezultatele celor 2 acțiuni de testare din București și Constanța au arătat că aproximativ 40% dintre participanți au înregistrat valori tensionale crescute și mai puțin de jumătate știau acest lucru. Medicii prezenți la eveniment le-au recomandat persoanelor hipertensive vizitarea unui medic specialist pentru analize amănunțite.

Luna inimii va fi marcată totodată și de cea de-a II Conferință Națională, cu participare internațională, a Societății Române de Hipertensiune. Manifestarea științifică va aduna în perioada 12-14 septembrie 2013, la Hotel Crown Plaza București, peste 66 de speakeri români şi 26 de invitaţi străini. Temele abordate au în centru hipertensiunea arterială și cele mai noi metode de prevenire, diagnosticare si tratare a bolnavului hipertensivi.


"Luna inimii incepe cu o noua actiune de testare gratuita a tensiunii arteriale. Campania Nationala Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

40% dintre bucurestii care si-au testat tensiunea arteriala au fost identificati cu hipertensiune(...)

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale (17 mai), aproximativ 600 de bucureșteni şi-au testat gratuit tensiunea arterială și au primit sfaturi(...) citeste mai departeConferinta Nationala a Grupurilor de Lucru

Societatea Romana de Cardiologie organizeaza "Conferinta Nationala a Grupurilor de Lucru" intre 5 si 7 mai 2011 la Hotel Aro din Brasov. citeste mai departeRezultatele preliminare ale SEPHAR III, cel mai nou studiu asupra prevalenței hipertensiunii(...)

Prevalența hipertensiunii la populația adultă din România se află pe o pantă ascendentă, potrivit rezultatelor interimare ale celui mai recent Studiu Epidemiologic asupra(...) citeste mai departeCursul „Lipid School - Noul Ghid European de Management al Dislipidemiilor”

Societatea Romana de Cardiologie, prin Grupul de Lucru Ateroscleroza si Aterotromboza, are placerea sa va invite sa participati vineri, 23 martie 2012, la: Cursul „LIPID SCHOOL – Noul(...) citeste mai departePeste 90 de speakeri, 16 sesiuni stiintifice si 5 workshop-uri la cea de-a II-a Conferinta(...)

66 de speakeri români şi 26 de invitaţi străini vor fi prezenţi în cadrul celei de-a II-a Conferinţe Naţionale, cu participare internaţională, a Societăţii(...) citeste mai departe